Hulp en ondersteuning

Laat je dak renderen

Investeer nu en mis de premie tot € 750 niet!

Bereken je prijs

Zonnepanelen plaatsen: ga nu voor expertise en een mooi rendement

 
 • Premie tot € 750 tot eind 2023: Tot eind 2023 geniet je nog van de premie van de Vlaamse Overheid tot € 750. Door de grote vraag is het bij alle installateurs moeilijk om de installatie én keuring nog dit jaar rond te krijgen. Dankzij Luminus moet je je hierover geen zorgen maken. Bestel je zonnepanelen nog voor 31/12/2023, dan compenseren wij de premie.*
 • Mooi rendement: Je verdient je zonnepanelen al terug vanaf 7 jaar! Simuleer hier jouw prijs.
 • Betrouwbare plaatsing: Met meer dan 10 jaar ervaring en 20.000 tevreden klanten verzekeren onze vakmensen je altijd van een betrouwbare plaatsing.
 • Kwalitatieve merken: Bij Luminus plaatsen we enkel de nieuwste generatie Tier-1-zonnepanelen, met 25 jaar productgarantie.
 • Klaar voor de toekomst: Ook een laadpaal of batterij connecteer je vlot met de nieuwste generatie zonnepanelen van Luminus! Met de EnergyControl Monitor kan je je verbruik én injectie bovendien in real time volgen.
Vraag je offerte

Vraag nu een offerte op maat

Een van onze vakmensen komt graag bij je langs en geeft je meteen ook een precieze berekening van je opbrengst.
Start berekening

Nu of nooit: eind 2023 valt de zonnepanelenpremie weg

 
Reken op een stipte service

Eind 2023 verdwijnt de zonnepanelenpremie tot € 750 van de Vlaamse overheid. Je installatie moet immers in 2023 besteld, geplaatst én gekeurd worden.

Net te laat? Geen probleem! Bestel je zonnepanelen nog voor 31/12/2023, dan compenseren wij de premie*. Afhankelijk van het vermogen van de installatie kan de premie oplopen tot € 750.

Vraag dus vandaag nog je offerte aan
  * Luminus-Insaver compenseert de premie tot € 750 afhankelijk van het vermogen van de installatie. Dit geldt voor alle getekende offertes van 1/11/23 t.e.m. 31/12/23 en op voorwaarde dat je geen recht meer hebt op de premie van de Vlaamse Overheid. Niet combineerbaar met andere promoties.

Onze klanten aan het woord

Onze klanten geven Insaver, onze partner voor zonnepanelen in Vlaanderen, gemiddeld 4,5 sterren!

"Ik wist helemaal niet dat zonnepanelen een haalbare kaart waren voor mij. Nadat ik mijn prijs op maat had berekend via de tool ben ik onmiddellijk overgegaan tot installatie. Nog geen moment spijt van gehad!"Gert, Sint-Niklaas

"Zeer goede prijs-kwaliteit verhouding. Geruggensteund door een grote speler op de energie markt. Goede en vlotte afwerking. Gemakkelijke online verbinding."Kerkhofs Guido, Balen

"Kwaliteitsvolle installatie, goed geplaatst, mooi afgewerkt, goede zekering van de installatie. Afspraken werden steeds correct nagekomen; ook nadien steeds bereikbaar voor vragen. Top!"Welkenhuysen Willy, Zonhoven

Bereken je prijs of vraag een vrijblijvende offerte op maat

 

Simuleer je prijs gemakkelijk online: beantwoord enkele eenvoudige vragen en ontdek meteen hoeveel zonnepanelen wij je adviseren, hoeveel ze kosten en hoe snel je ze terugverdient.

Wil je liever meteen een (vrijblijvende) offerte op maat? Dan komt een van onze lokale vakmensen graag bij je langs. We geven je meteen ook een precieze berekening van je opbrengst.

Vraag je offerte Bereken je prijs
Vraag een vrijblijvende offerte

Zonnepanelen plaatsen? Zo maken wij het verschil 

5 sterrenservice

Kwaliteitsvolle service

De installateurs van Insaver, onze partner in Vlaanderen, beschikken over meer dan 10 jaar ervaring. Ze helpen je graag bij het maken van de juiste keuze en de plaatsing van je zonnepanelen en hebben ook een aparte dienst na verkoop voor hun klanten. Ontdek meer over Insaver in deze video.

Normen brandveiligheid

Betrouwbare merken

Bij Luminus plaatsen we de nieuwste generatie Tier-1-zonnepanelen, met 25 jaar productgarantie. Die sluit je makkelijk aan op een laadpaal en/of thuisbatterij. Ook hierbij helpen onze vakmensen je graag. Ontdek hier het overzicht van onze producten.

Competitieve tarieven

Hulp bij je financiering

Raak je niet wijs uit je premieaanvraag? Daar helpen we je graag bij. Bovendien bieden we verschillende financieringsmogelijkheden aan. Zo kan je o.a. kiezen voor een energielening van KBC en Luminus.

Je zonnepanelen combineren met een thuisbatterij? Een slimme keuze!

 
Vraag een vrijblijvende offerte

Met zonnepanelen en een digitale meter verbruik je het best zoveel mogelijk energie wanneer de zon schijnt. Maar dat is niet altijd evident: een gemiddeld gezin heeft een zelfconsumptie van slechts 35% zonder batterij. Gelukkig kan je die zelfconsumptie met een thuisbatterij gemiddeld met zo’n 30% verhogen, wat dus neerkomt op een verdubbeling. Zo word je nog onafhankelijker van het elektriciteitsnet en haal je het maximum uit je eigen geproduceerde zonne-energie!

Met een slimme batterij bespaar je nog meer. Je eigen zonne-energie wordt slim opgeslagen en de elektriciteit die je extra nodig hebt, wordt aan het meest voordelige tarief van het net gehaald.

​Ontdek meer over de batterijen van Luminus

Zonnepanelen plaatsen en je budget onder controle houden?

 

Bij Luminus bieden we je verschillende financieringsmogelijkheden aan. Zo kan je kiezen voor een energielening van KBC en Luminus. Met zo’n lening op afbetaling van KBC verlaag je je energiekosten én hou je je budget onder controle. Je maandelijkse afbetaling wordt immers (deels) gecompenseerd door je lagere energiefactuur.

Ontdek meer over deze financieringsformule

De installatie van zonnepanelen in 5 stappen

 
 1. Vraag je offerte

  Vraag je offerte

  Vraag online gratis een vrijblijvende, gedetailleerde offerte aan.
 2. Contact

  Contact

  We contacteren je om een afspraak in te plannen met onze zonnepaneleninstallatie-expert.
 3. Expertise ter plaatse

  Expertise ter plaatse

  Onze expert komt ter plaatse. Na de expertise ontvang je ons advies en een gepersonaliseerde offerte.
 4. Installatie

  Installatie

  Is de offerte ondertekend? Dan komen onze vakmensen langs om je zonnepanelen te plaatsen. Daarna geven ze steeds een woordje uitleg over je installatie.
 5. Keuring, aanmelding en premieaanvraag

  Keuring, aanmelding en premieaanvraag

  Wij vragen de keuring van je installatie aan. Daarna ontvang je alle info om je installatie aan te melden en een eventuele premie aan te vragen.

Over Insaver, onze partner voor zonnepanelen in Vlaanderen

Onze andere services voor eigenaars van zonnepanelen

Luminus EnergyControl Monitor

Volg je verbruik in real time

Heb je een digitale meter? Volg je verbruik in real time met Luminus EnergyControl Monitor en neem gericht actie om je verbruik en kosten te verlagen.

 • Krijg inzicht in je werkelijke kosten
 • Ontvang slimme meldingen die je helpen besparen
 • Krijg inzicht in de injectie, productie en zelfconsumptie van je zonnepanelen
Batterijen voor zonnepanelen

Verminder je afhankelijkheid

Je wil nog meer onafhankelijkheid van het net? Dan is een batterijsysteem de oplossing.

 • Sla overtollige energie van je zonnepanelen op
 • Word onafhankelijker van het net
 • Bespaar verder op je energiefactuur

 

Exclusief energietarief voor eigenaars van zonnepanelen
Heb je zonnepanelen en zoek je een passend energieplan? Kies dan voor Luminus Comfy Shine: 100% Belgische groene elektriciteit exclusief voor eigenaars van zonnepanelen:

 • Altijd het voordelige nachttarief, ook overdag
 • Gratis zonnepanelen Hotline
 • Vast contract met 1 jaar prijsgarantieLees meer over zonnepanelen