Samen maken we het verschil

We willen de geprefereerde energiepartner worden door onze klanten te helpen hun CO2-voetafdruk te verkleinen met innovatieve energie-efficiënte oplossingen en hernieuwbare energie.
Ontdek onze groene aanpak

Onze windturbines

Luminus kan zich met een geïnstalleerd vermogen van 521 MW de nummer 1 binnen de Belgische sector van windenergie noemen. We exploiteren 213 windturbines. 
Meer info

Onze hydraulische centrales

Luminus is niet enkel de Belgische nummer 1 op het vlak van windenergie, maar ook op het gebied van waterkracht. Dankzij onze 7 waterkrachtcentrales, allen geïnstalleerd op Belgisch grondgebied, voorzien we meer dan 60.000 Belgische gezinnen van groene stroom.
Meer info

Onze thermische centrales

Gascentrales spelen een cruciale rol in de energietransitie. Hoewel gascentrales CO2 uitstoten, zijn ze onmisbaar om het variabele karakter van hernieuwbare energie zoals wind- en zonne-energie op te vangen.
Meer info

Werken bij Luminus

Al jaren op rij werden we verkozen tot Top Employer – een titel waar we heel trots op zijn. Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Wij vertellen graag waarom werken bij Luminus een échte aanrader is.
Ontdek onze jobs

Duurzaamheid

Bij Luminus is duurzaam ondernemen van primordiaal belang en investeren we continu in de maatschappij. Om op een gezonde manier te blijven groeien, handelen we niet alleen vanuit een economisch, maar ook vanuit een ecologisch en sociaal standpunt.
Lees meer
Duurzaamheidsrapport 2019

Laatste persberichten