Luminus corporate - Samen maken we het verschil.

Samen maken we het verschil

We bouwen samen aan een CO2-neutrale energietoekomst, waar bescherming van de planeet, welzijn en economische groei met elkaar verzoend worden dankzij elektriciteit en innovatieve oplossingen en diensten.
Ontdek onze groene aanpak

Klimaatverandering: samen maken we het verschil

Bij Luminus willen we bouwen aan een CO2-neutrale energietoekomst waarbij bescherming van de planeet, welzijn en ontwikkeling hand in hand gaan dankzij elektriciteit en innovatieve oplossingen en diensten. De gemiddelde temperatuur steeg de voorbije eeuw wereldwijd. De klimaatverandering zet een kettingreactie in gang: stijging van de zeespiegel, verzuring van de oceanen, veranderende verdampings- en neerslagfenomenen, veranderende seizoenen … Dit alles heeft uiteraard grote gevolgen voor de biodiversiteit en de mens. Maar als we onze krachten bundelen, kunnen we het tij nog keren. De strijd tegen de klimaatverandering vereist dus een snelle energieomschakeling, afgestemd op onze behoeften.

Over Luminus - Klimaat: Belg pleit voor groene heropstart economie en verdere ontwikkeling van hernieuwbare energieproductie.

Klimaat: Belg pleit voor groene heropstart economie en verdere ontwikkeling van hernieuwbare energieproductie

Na een eerste editie in 2019 presenteert Luminus vandaag de Belgische resultaten van een baanbrekend onderzoek naar de publieke opinie in verband met het klimaat uitgevoerd door Ipsos in 30 landen, waaronder de grootste CO2-uitstoters ter wereld, en dat twee derde van de wereldbevolking vertegenwoordigt. Elk jaar wil de EDF-groep een internationaal onderzoek voeren naar meningen, kennis, verwachtingen en engagement ten aanzien van de klimaatverandering om zo stof tot nadenken te geven en deel te nemen aan de constructieve zoektocht naar oplossingen voor de toekomst.

De covid crisis overschaduwt de bezorgdheid omtrent het klimaat niet

Het is geen verrassing dat de covid crisis de grootste bezorgdheid van de Belgen is (51%). Op plaats twee staat de levensduurte (48%), gevolg door het milieu (44%). Criminaliteit (41%) en armoede/ongelijkheid (41%) sluiten de top 5 af. Dat klassement zag er vorig jaar helemaal anders uit met belastingen/taksen op kop, immigratie op plaats 2 en het milieu op 3.

Luminus, leider in energietransitie

Als belangrijke en verantwoordelijke speler van de elektriciteitsproductie in België en als nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie draagt Luminus bij aan een industriële oplossing door zijn klanten innovatieve oplossingen te bieden op het vlak van energie-efficiëntie en door massaal te investeren in hernieuwbare energie. Tegelijkertijd investeert Luminus in onderzoek naar innovatieve oplossingen om in de toekomst te kunnen overschakelen op andere soorten brandstoffen (biogas, groene waterstof) en om de aansluiting op CO2-afvanginstallaties mogelijk te maken.

Luminus, leider in energietransitie.Onze windturbines

Luminus kan zich met een geïnstalleerd vermogen van 592 MW de nummer 1 binnen de Belgische sector van windenergie noemen. We exploiteren 235 windturbines. 
Meer info
Over Luminus - Luminus windturbines.
Over Luminus - Onze hydraulische centrales.Onze hydraulische centrales

Luminus is niet enkel de Belgische nummer 1 op het vlak van windenergie, maar ook op het gebied van waterkracht. Dankzij onze 7 waterkrachtcentrales, allen geïnstalleerd op Belgisch grondgebied, voorzien we meer dan 60.000 Belgische gezinnen van groene stroom.
Meer infoOnze thermische centrales

Gascentrales spelen een cruciale rol in de energietransitie. Hoewel gascentrales CO2 uitstoten, zijn ze onmisbaar om het variabele karakter van hernieuwbare energie zoals wind- en zonne-energie op te vangen.
Meer info
Over Luminus - Onze thermische centrales.
Luminus corporate - Werken bij Luminus.

Werken bij Luminus

Al jaren op rij werden we verkozen tot Top Employer – een titel waar we heel trots op zijn. Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Wij vertellen graag waarom werken bij Luminus een échte aanrader is.
Ontdek onze jobs
Over Luminus - Bij Luminus is duurzaam ondernemen van primordiaal belang en investeren we continu in de maatschappij.

Duurzaamheid

Bij Luminus is duurzaam ondernemen van primordiaal belang en investeren we continu in de maatschappij. Om op een gezonde manier te blijven groeien, handelen we niet alleen vanuit een economisch, maar ook vanuit een ecologisch en sociaal standpunt.
Lees meer
Duurzaamheidsrapport 2020

Onze aandeelhouders

Luminus behoort tot de Groep EDF en haalt dan ook voordeel uit heel wat samenwerkingen op het vlak van productie, innovatie en opleiding. Dankzij de steun van de historische aandeelhouders kan Luminus eveneens terugvallen op een sterke lokale verankering die haar toelaat in hoge mate rekening te houden met de regionale specificiteiten.
Over Luminus - Luminus behoort tot de Groep EDF en haalt dan ook voordeel uit heel wat samenwerkingen op het vlak van productie, innovatie en opleiding.

Laatste persberichten