Luminus corporate - Luminus in drie minuten

Luminus in drie minuten

1' Nummer één in onshore windenergie

We produceren elektriciteit en leveren energie en energiediensten. We zijn nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie in België. We spelen ook een sleutelrol in de Belgische bevoorradingszekerheid dankzij meerdere elektriciteitscentrales op aardgas die het variabel karakter van zonne- en windenergie opvangen.

Lees meer over onshore windenergie
Luminus - Nummer 1 in onshore windenergie
Luminus - innovatieve oplossingen

2' Innovatieve oplossingen

Met een geïnstalleerd vermogen van 2.278 MW in januari 2021 vertegenwoordigt Luminus ongeveer 10% van het totale geïnstalleerde vermogen in België. We verkopen elektriciteit, gas en energiediensten aan residentiële en professionele klanten, met een marktaandeel van ongeveer 20%. We investeren in de energie-uitdagingen van morgen door onze klanten innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie aan te bieden en we blijven inzetten op hernieuwbare energie.
Meer weten over hernieuwbare energie

3' Samen maken we het verschil

We zijn met meer 2.000 medewerkers. De meerderheid van hen zet zich voltijds in voor de ontwikkeling van energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie. Voor het negende jaar op rij maakt ons bedrijf deel uit van de 73 bedrijven die verkozen zijn tot Top Employer in België. We bogen op een sterke lokale verankering en de expertise van de EDF Groep, een van de wereldleiders in de energiesector.
Ontdek wat Luminus een Top Employer maakt
Luminus - Samen maken we het verschil

Onze bestaansreden in beelden

Laatste persberichten