Op zoek naar een variabele, een vaste prijs of beide in uw energiecontract?

Ontdek ons aanbod op maat van uw bedrijf.
Ga naar ons KMO aanbod

Welkom bij Luminus Business

De energieleverancier voor grote ondernemingen en overheden in België.
Beheer uw energie

Beheer uw energie

Een efficiënt beheer van uw energiebudget is even belangrijk als een evenwichtige bevoorrading. Luminus biedt u gas- en elektriciteitsformules die aangepast zijn aan de noden van KMO’s, grote ondernemingen en openbare instellingen. Hiermee haalt u heel wat voordeel uit de prijsschommelingen op de energiemarkt, of uit de flexibiliteit van uw productieproces.

Meer weten
Energie besparen

Bespaar energie

Uw energieverbruik optimaliseren is essentieel voor een efficiënt beheer van uw energiebudget. Luminus helpt u daar graag bij. Daarom voorzien wij oplossingen voor het beperken van uw energieverbruik, maar ook voor de productie van uw eigen groene elektriciteit.
Meer weten
Beveilig uw energie

Beveilig uw energie

Maak gebruik van de expertise van Luminus. Wij zorgen voor de veiligheid van uw medewerkers en installaties. Maar we verzekeren u ook van de onveranderde kwaliteit van uw energievoorziening.


Meer weten

Ga vooruit met uw energie


Wil u de beste keuzes maken om uw energieverbruik te verminderen vanuit een duurzaam perspectief? Wij ontwikkelden een reeks oplossingen die perfect inspelen op uw nood aan diepgaande veranderingen om energie- en milieuvraagstukken anders aan te pakken.

Meer weten

Energie besparen

Bespaar met het optimale energiegebruik en productieplan.

Beheer uw energie
Beheer uw energie
Bespaar op uw energie
Bespaar op uw energie
Beveilig uw energie
Beveilig uw energie
Onze Luminus medewerkers voor u klaar om uw energiebeheer te vergemakkelijken.

Luminus biedt oplossingen voor elke onderneming, of het nu gaat om een KMO, grote onderneming of openbare instelling. Wilt u een vaste of marktgerelateerde prijs? Een mix van beide? Een prijsformule met mogelijkheid tot vastklikken? U beslist! U ontvangt van ons steeds een contractvoorstel op maat, geënt op uw verbruiksprofiel en behoeften.

Meer weten

Haal meer uit de flexibiliteit van uw productieprocessen. Pas uw industriële processen aan, werk zo mee aan de energiebalans van het land en ontvang er een vergoeding voor.

Meer weten

Produceer uw eigen groen energie. Investeer samen met Luminus in hernieuwbare energie. We bepalen gezamenlijk de hoeveelheid energie die nodig is om aan uw behoeften te voldoen, en welke productiemethode het beste is voor uw bedrijf: zonnepanelen, een windmolen of een warmtekrachtkoppeling.

Meer weten

U heeft verschillende mogelijkheden om het energieverbruik van uw onderneming te verlagen. Dit kan de hernieuwing van uw verlichting zijn, of de installatie van een slim HVAC-systeem (verwarming, ventilatie en airconditioning).

Meer weten

Schommelingen en korte onderbrekingen in uw energie kunnen de goede werking van uw machines in het gedrang brengen. En dat zal u merken in uw budget (onderhoud, reparaties, vervanging… van uw machines). Luminus verzekert u van een constante energiedoorstroming door apparaten zoals actieve filters of UPS-systemen te installeren.

Meer weten

Bedrijven zijn er wettelijk verantwoordelijk voor dat hun elektrische installaties aan de vereiste normen en veiligheidsvoorschriften beantwoorden. Onze technici op het terrein voeren analyses uit en geven advies om u te helpen uw installaties in orde te brengen met deze regelgeving. Zo nemen wij bijvoorbeeld de renovatie, het onderhoud en de herstelling van hoogspanningscabines voor onze rekening.

Meer weten

Luminus ontwikkelde tal van tools die uw dagelijks energiebeheer vergemakkelijken, zoals uw online Klantenzone en de Luminus Energy Management app waarmee u de controle over uw energievoorziening zelf in handen kunt nemen. Bovendien, staan al onze Luminus medewerkers voor u klaar om uw energiebeheer te vergemakkelijken.

Meer weten
Luminus B2B - Zakenman die de Energy Management App van Luminus gebruikt.

Luminus Energy Management App

Optimaliseer uw energie-uitgaven en download onze Luminus Energy Management app.
App store Google Play Store

Luminus Corporate Social Responsibility rapport

Duurzaam ondernemen geniet onze volledige aandacht. Ontdek de acties die werden opgezet in het kader van ons beleid.

Luminus begeleidt u bij uw energietransitie

Ontdek onze blogartikelen op Lumiworld Business