We produceren elektriciteit

en willen leider zijn in hernieuwbare energie en flexibiliteit.

Nummer 1 in windenergie

Luminus heeft veel ervaring op het vlak van windenergie. De bouw van zijn eerste windturbinepark startte in 2004. Dankzij die jarenlange ervaring is Luminus de ideale partner om windturbineparken mee te bouwen. Vandaag zijn we een grote speler waar men niet omheen kan in de windenergiesector in België.
Meer info over onze windmolens

Nummer 1 in hydro-elektriciteit

Groene energie doorheen de vier seizoenen: met een geïnstalleerd vermogen van 67 MW vormen de zeven waterkrachtcentrales van Luminus een belangrijke bron van hernieuwbare energie in het productiepark van het bedrijf. Dankzij deze centrales voorzien we 60.000 Belgische huishoudens van groene stroom.
Meer info over onze waterkrachtcentrales

Thermische energie

Hoewel gascentrales CO2 uitstoten, zijn ze onmisbaar gelet op het intermitterende karakter van hernieuwbare energieën zoals wind- en zonne-energie.
Meer info over onze thermische centrales

Onze aandeelhouders

Luminus behoort tot de Groep EDF en haalt dan ook voordeel uit heel wat samenwerkingen op het vlak van productie, innovatie en opleiding. Dankzij de steun van de historische aandeelhouders kan Luminus eveneens terugvallen op een sterke lokale verankering die haar toelaat in hoge mate rekening te houden met de regionale specificiteiten.

Energieproducten en services

Onder het merk Luminus bieden we onze particuliere en professionele klanten op maat gemaakte raad en oplossingen met betrekking tot energie. We engageren ons actief in het stimuleren van energiebesparingen, want de goedkoopste elektriciteit is de elektriciteit die men niet consumeert.
Meer over energie producten en services