Luminus Corporate - Luminus biedt oplossingen aan.

We bieden oplossingen aan

en verzekeren en verminderen het verbruik via ons netwerk van professionals.

We bieden oplossingen aan

Bij Luminus weten we dat onze klanten veel meer van ons verwachten dan enkel het leveren van energie. Om aan die verwachtingen te voldoen, breiden we ons aanbod energiebesparende producten en diensten steeds verder uit. Denk maar aan een condensatieketel, elektrisch rijden, isolatie, zonnepanelen, een slimme thermostaat, thuisbatterijen, ... . Zo helpen we onze klanten om op een duurzame manier energie te verbruiken of zelf hun eigen energie te produceren.

Een netwerk van professionals met een sterke lokale verankering

Samen met onze klanten willen we de strijd tegen de klimaatverandering aangaan. Want ook onze klanten beseffen dat uitgaven voor energie-efficiëntie geen kosten zijn, maar een investering voor de toekomst die rendeert. De groenste energie, is immers de energie die je niet verbruikt. Om onze expertise op vlak van energie-efficiëntie te verbeteren, hebben we onze groep uitgebreid met een netwerk van professionals.

Een overzicht van ons netwerk van professionals

 

September 2014 - Rami Services

Rami Services beschikt over een netwerk van 250 onafhankelijke installateurs over heel België die (dringende) herstellingen uitvoeren in of aan een woning. Daarbovenop verzorgt het bedrijf de volledige administratie van dringende herstellingen, herstellingen in natura en installaties. Samen met Luminus lanceerde Rami Services in 2014 nieuwe diensten voor particulieren: Luminus Ketel Onderhoud en de Netatmo Thermostaat voor smartphone.
Naar Rami Services
RAMI services
Dauvister Luminus

Januari 2015 - Dauvister

Dauvister is gespecialiseerd in de installatie van performante verwarmingssystemen die gebruik maken van hernieuwbare energie. Het bedrijf biedt op maat gemaakte oplossingen aan op vlak van verwarming, fotovoltaïsche energie, ventilatie en airconditioning. In januari 2015 sloot Dauvister zich aan bij Luminus.
Naar Dauvister

Maart 2015 - EDF Renewables Belgium

EDF Renewable Services Belgium maakt sinds maart 2015 deel uit van de Groep Luminus en is verantwoordelijk voor de exploitatie en het onderhoud van 130,5 MW aan windenergie. Hierbij wilt EDF Renewable Services Belgium de beschikbaarheid van een honderdtal windturbines in België garanderen. Om deze groene ambitie te realiseren, voert het bedrijf verschillende onderhoudswerken uit bij windturbines zoals routineonderhoud of het vervangen van grote onderdelen.
EDF Renewables
ATS group

April 2015 - ATS

ATS maakt sinds 24 april 2015 deel uit van de Groep Luminus. Dit multidisciplinaire technologiebedrijf levert energieoplossingen en draagt een kwaliteitsvolle dienstverlening hoog in het vaandel. Zo heeft ATS een team van gespecialiseerde technici en ingenieurs die over de juiste expertise beschikken om elektrische, mechanische en HVAC-diensten te leveren voor zowel de industrie als de tertiaire en publieke sector. Het bedrijf realiseert totaalprojecten voor elektrische installaties, industriële en gebouwenautomatisering, middenspanning, verlichting én zelfs laadpunten voor elektrische wagens.
Naar ATS

Maart 2016 - Luminus Solutions

Luminus Solutions, dat sinds maart 2016 deel uitmaakt van Luminus, biedt haar institutionele en particuliere B2B-klanten duurzame oplossingen aan op vlak van energie-efficiëntie. Het bedrijf staat in voor het technisch beheer van gebouwen zoals administratieve gebouwen, scholen, sporthallen, flatgebouwen, industrie, enz. Eind 2020 fusioneerden Luminus Solutions en Vanparijs Engineers om samen de uitdagingen van de energietransitie aan te gaan. Beide bedrijven varen onder naam Luminus Solutions dezelfde koers uit.
Naar Luminus Solutions
Luminus solutions
Newelec Lulinus

Juni 2017 - Newelec

Newelec is een Luiks familiebedrijf dat expert is in elektriciteit en industriële elektrotechniek. Het bedrijf biedt een volledige en kwaliteitsvolle dienstverlening aan op vlak van elektrotechniek. Zo is Newelec gespecialiseerd in laag- en middenspanning, schakelborden en automatisering. In samenwerking met Luminus, wilt Newelec via hernieuwbare energie de energie-efficiëntie van bedrijven verbeteren en hun ecologische voetafdruk verkleinen.
Naar Newelec

Oktober 2017 - Insaver

Insaver is een dynamische kmo die gespecialiseerd is in zonnepanelen, dakrenovatie, laadpunten en batterijsystemen. Deze kmo is uitgegroeid tot één van de belangrijkste spelers op de Belgische duurzame energiemarkt. Samen met Luminus streeft Insaver naar het verkleinen van de ecologische voetafdruk van gezinnen en bedrijven in Vlaanderen en Brussel.
Naar Insaver
Insaver Luminus

September 2019 - Studioburo De Klerck

Studieburo De Klerck is een multidisciplinair bureau dat zich bezighoudt met het ontwerpen van technische uitrustingen voor de verzorgingssector. Dit West-Vlaamse bedrijf levert voor elke specifieke techniek het ontwerp en de opmaak van opdrachtdocumenten. Bovendien volgt het bedrijf de werken op de werf op de voet op en is het sinds september 2019 een partner van Luminus.

April 2022 - Luminus Cities

Luminus Cities stelt haar expertise in intelligente verlichting ten dienste van steden en hun ontwikkeling. Voortbouwend op haar vaardigheden inzake straatverlichting heeft Luminus Cities een brede waaier van geconnecteerde diensten ontwikkeld, aangepast aan de behoeften van haar klanten die energie willen besparen, aantrekkelijker zijn en veiligheid hoog in het vaandel dragen. Luminus Cities maakt sinds 2022 deel uit van de Groep Luminus.
Luminus cities

Dankzij onze partnerships met ATS, Dauvister, Luminus Solutions, EDF Renewable Services Belgium, Insaver, Newelec, Rami Services, Studieburo De Klerck en Luminus Cities hebben we onze expertise op vlak van energie-efficiëntie kunnen verbeteren. Samen met deze professionals vormen we een groep van meer dan 2.000 medewerkers die zich dagelijkst inzetten om het energieverbruik van onze klanten te verminderen en veilig te stellen. Hierdoor bieden we een breed gamma aan producten en diensten aan:

  • Onderhouds- en hersteldiensten aan woningen
  • Verwarming, ventilatie en klimaatregeling (HVAC-installaties)
  • Elektrische mobiliteit (laadstation, platform om laadbeurten te beheren, laadpas die toegang geeft tot oplaadpunten, groen stroomcontract, ...)
  • Installatie van zonnepanelen, isolatie & thuisbatterijen
  • Ononderbroken elektriciteitsvoorziening, warmtekrachteenheden en energieprestatie-contracten (deze diensten kunnen voor publieke of private klanten gecombineerd worden om energiebesparing op lange termijn te garanderen)
  • Intelligente verlichting

Door het grote aanbod aan energiediensten, krijgen onze klanten één aanspreekpunt voor alles wat met energie te maken heeft. Met andere woorden: één betrouwbare partner voor het volledige pakket.

Luminus en IDETA zetten in op groene waterstof om de energietransitie in Picardisch Wallonië te versnellen - Luminus Corporate.

Luminus en IDETA zetten in op groene waterstof om de energietransitie in Picardisch Wallonië te versnellen

Meer info over dit project

Fotovoltaïsche installatie

NMC