Luminus Corporate - Luminus biedt oplossingen aan.

We bieden oplossingen aan

en verzekeren en verminderen het verbruik via ons netwerk van professionals.

We bieden oplossingen aan

We mochten ons dus niet stellen met enkel het verkopen van elektriciteit en gas. De groenste energie is namelijk de energie die je niet verbruikt. Daarom bieden we ook een uitgebreid gamma energiediensten aan. We wilden snel handelen. In de plaats van activiteiten zelf te ontwikkelen, zijn we daarom op zoek gegaan naar verschillende partners.

Met ons netwerk van filialen zijn we actief in verschillende domeinen:


  • Hersteldiensten aan de woningen
  • Elektrotechniek (Elektrische borden, cabines, bekabeling, enz.)
  • HVAC, dat is verwarming, ventilatie en airconditioning
  • Installatie van zonnepanelen, batterijen, isolatie.
  • Warmtekrachtkoppeling en diensten om de elektriciteitsbevoorrading te verzekeren
  • En tenslotte, energieprestatiecontracten waarin heel wat van deze diensten gecombineerd kunnen worden en waarmee we de klant, bijvoorbeeld een openbare instelling of een particuliere klant, een bepaalde energiebesparing garanderen in de tijd.
RAMI services

September 2014 - Rami Services

Rami Services beschikt over een netwerk van 250 onafhankelijke installateurs over heel België die (dringende) herstellingen uitvoeren in of aan een woning. Daarbovenop verzorgt het bedrijf de volledige administratie van dringende herstellingen, herstellingen in natura en installaties. Samen met Luminus lanceerde Rami Services in 2014 nieuwe diensten voor particulieren: Luminus Ketel Onderhoud en de Netatmo Thermostaat voor smartphone.
Naar Rami Services
Dauvister Luminus

Januari 2015 - Dauvister

Dauvister is gespecialiseerd in de installatie van performante verwarmingssystemen die gebruik maken van hernieuwbare energie. Het bedrijf biedt op maat gemaakte oplossingen aan op vlak van verwarming, fotovoltaïsche energie, ventilatie en airconditioning. Naast Wallonië, is Dauvister ook actief in Brussel (Poelaert) en de provincie Luxemburg (Léonard). In januari 2015 sloot Dauvister zich aan bij Luminus.
Naar Dauvister
EDF Renewables

Maart 2015 - EDF Renewables Belgium

EDF Renewable Services Belgium maakt sinds maart 2015 deel uit van de Groep Luminus en is verantwoordelijk voor de exploitatie en het onderhoud van 130,5 MW aan windenergie. Hierbij wilt EDF Renewable Services Belgium de beschikbaarheid van een honderdtal windturbines in België garanderen. Om deze groene ambitie te realiseren, voert het bedrijf verschillende onderhoudswerken uit bij windturbines zoals routineonderhoud of het vervangen van grote onderdelen.
ATS group

April 2015 - ATS

ATS maakt sinds 24 april 2015 deel uit van de Groep Luminus. Dit multidisciplinaire technologiebedrijf levert energieoplossingen en draagt een kwaliteitsvolle dienstverlening hoog in het vaandel. Zo heeft ATS een team van gespecialiseerde technici en ingenieurs die over de juiste expertise beschikken om elektrische, mechanische en HVAC-diensten te leveren voor zowel de industrie als de tertiaire en publieke sector. Het bedrijf realiseert totaalprojecten voor elektrische installaties, industriële en gebouwenautomatisering, middenspanning, verlichting én zelfs laadpunten voor elektrische wagens.
Naar ATS
Newelec Lulinus

Juni 2017 - Newelec

Newelec is een Luiks familiebedrijf dat expert is in elektriciteit en industriële elektrotechniek. Het bedrijf biedteen volledige en kwaliteitsvolle dienstverlening aan op vlak van elektrotechniek. Zo is Newelecgespecialiseerd in laag- en middenspanning, schakelborden en automatisering. In samenwerking metLuminus, wilt Newelec via hernieuwbare energie de energie-efficiëntie van bedrijven verbeteren en hunecologische voetafdruk verkleinen.
Naar Newelec
Insaver Luminus

Oktober 2017 - Insaver

Insaver is een dynamische kmo die gespecialiseerd is in zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakrenovatie- en isolatie en batterijsystemen. Deze kmo is uitgegroeid tot één van de belangrijkste spelers op de Belgische duurzame energiemarkt. Samen met Luminus streeft Insaver naar het verkleinen van de ecologische voetafdruk van gezinnen en bedrijven in Vlaanderen en Brussel.
Naar Insaver

Luminus Solutions en VMI Engineering & Contracting (Vanparijs Engineers)

Luminus Solutions

Die de krachten hebben gebundeld ten dienste van de energie-efficiëntie. Met zijn 25 jaar ervaring in decentrale energieopwekking en beveiliging van stroomvoorziening in de industrie, de ziekenhuissector en de tertiaire sector is VMI Engineering & Contracting een gevestigde waarde op de Belgische, Zwitserse en Franse markt. Luminus Solutions is een jonge onderneming, een spin-off van Luminus en Dalkia (beiden deel van de Groep EDF). Sinds zijn oprichting in 2016 heeft het bedrijf op korte tijd een sterke expertise opgebouwd in het verbeteren van de energieprestaties van gebouwen in de tertiaire sector en de collectieve huisvesting, hierbij steunend op de knowhow en competenties van zijn twee aandeelhouders.

Naar Luminus Solutions Naar Vanparijs Engineers
IDETA groene waterstof

Luminus en IDETA zetten in op groene waterstof om de energietransitie in Picardisch Wallonië te versnellen

Meer info over dit project

Fotovoltaïsche installatie

NMC