Plant mee aan een duurzame toekomst, boom per boom.

Nu inschrijven

Luminus Forest in One Day


Op zondag 7 februari 2021 planten Luminus en het Jane Goodall Institute Belgium 14.500 bomen op drie verschillende locaties in België: Alken, Brakel en Visé.

Iedereen is welkom om tussen 10u en 16u mee te planten. Jong en oud, scholen en organisaties. Ervaring is niet vereist, enthousiasme (en laarzen) des te meer! Om alles in goede banen te leiden (keuze van de  boomsoorten, voorbereiding van het terrein, enz.) wordt beroep gedaan op de ervaring en het enthousiasme van de Bosgroepen en Sylva Nova, echte specialisten met een hart voor bos.

Tijdens Forest in One Day worden ook lekkere versnaperingen zoals pannenkoeken, wafels, soep en chocolademelk voorzien om weer op krachten te komen na al dat planten. Verder valt er ook heel wat te beleven voor jong en oud. Misschien breng je wel een bezoekje aan een van de infostanden en leer je wat bij  over biodiversiteit en over wat het aanplanten van een bos kan betekenen voor België en de hele wereld, en zoveel meer.* En er is meer: voor elke geplante boom planten Luminus en het Jane Goodall Institute ook een veelvoud van bomen in Burundi aan.

* evenement onder voorbehoud van en naleving van alle Covid-19-maatregelen die op dat moment zouden gelden.

Nu inschrijven

Forest in One Day in Alken, Brakel en Visé

6000 bomen

Schoolstraat, 3570 Alken

5480 bomen

Rovorst, 9660 Brakel

3000 bomen

rue Maison Blanche, 4600 Lanaye (Visé)

Terugblik op Forest in One Day 2020

 

Hoeselt

8800 bomen

Goosstraat 9, 3770 Hoeselt

Waasmunster

6200 bomen

Oudeheerweg-heide 3, 9250 Waasmunster

Tinlot

3000 bomen

Route de Terwagne, 4557 Tinlot

Hieronder ziet je precies hoeveel bomen we al geplant hebben en hoeveel ton CO2 we daar samen mee besparen.

Deelgenomen klanten

741.875

Bomen geplant

959.069

Ton CO2 bespaard

43.639 ton

Forest in One Day in Hoeselt, Waasmunster en Tinlot

Partnership Luminus - Jane Goodall Institute Belgium

 

Luminus en Jane Goodall Institute Belgium bundelen al enkele jaren hun krachten. Vorig jaar besloten ze een stap verder te gaan en sloten ze een driejarig strategisch partnership.

De komende drie jaar planten ze op één dag minstens 36.000 bomen op drie verschillende locaties in België: Forest in One Day. Daarnaast planten Luminus en Jane Goodall Institute Belgium nog eens minimum 3.600.000 bomen in Afrika.

Partners

Jane Goodall Institute Belgium

Opgericht in 1977, zet het Jane Goodall Instituut het baanbrekende onderzoek van Dr. Goodall naar het gedrag van chimpansees voort – onderzoek dat de wetenschappelijke perceptie van de relatie tussen mens en dier veranderde. Wat begon als een inspanning om chimpansees en hun habitat te beschermen, groeide uit tot een wereldwijde beweging die nu een generatie van jonge, globale burgers inspireert en de instandhouding van gemeenschappen in Afrika ondersteunt.

www.janegoodall.be

De Bosgroepen

De Vlaamse bosgroepen zijn dé referentie voor bossen. Elke boseigenaar kan gratis en vrijblijvend aansluiten bij de bosgroepen. Hij of zij krijgt er advies, informatie en hulp bij de bosadministratie. Daarnaast coördineren de bosgroepen ook de beheerwerken en organiseren ze opleidingen en excursies. Op die manier streven ze naar duurzaam bosbeheer in Vlaanderen met gezonde bossen, meer en betere natuur, recreatie en houtproductie.

www.bosgroepen.be

Sylva Nova

Sylva Nova is een bedrijf uit het Luikse dat actief is rond consultancy in de bosbouwsector. De zaakvoerder Pierre Hermans heeft reeds 20 jaar ervaring in bosbeheer, gaande van internationale opdrachten, projecten rond herbebossing maar evengoed rond het valoriseren van duurzaam bosbeheer in de Belgische praktijk.

www.sylvanova.eu

 
Faune & biotopes

Faune & Biotopes werd opgericht in 2000 en wil de gemeenschappelijke belangen van de verschillende belanghebbenden op het platteland onder de aandacht brengen. Deze participatieve aanpak komt ten goede aan de verschillende Waalse biotopen en de biodiversiteit (fauna-flora) die er te vinden is.

www.faune-biotopes.be

 

#samenmakenwehetverschil

“De samenwerking met de internationaal erkende en gerespecteerde primatoloog en milieuactiviste Jane Goodall is niet alleen een eer, maar ook een unieke kans om grote hoeveelheden CO2 op te vangen door bomen te plan. Dankzij onze actie kan elk jaar minstens 80.000 C02 uit de lucht gehaald worden.”

Grégoire Dallemagne, CEO van Luminus