Plant mee aan een duurzame toekomst, boom per boom.

Luminus Forest in One Day

Gezien de huidige covidmaatregelen verlengd werden tot 1 maart zien wij ons jammer genoeg genoodzaakt ‘Forest in One Day’ te annuleren. Wees gerust: de bomen worden geplant dankzij de hulp van De Bosgroepen, maar dus niet langer op één dag.

Forest in One Day in Alken, Brakel en Visé

6000 bomen

Schoolstraat, 3570 Alken

5480 bomen

Rovorst, 9660 Brakel

3000 bomen

Rue Maison Blanche, 4600 Lanaye (Visé)

Terugblik op Forest in One Day 2020

 

Hoeselt

8800 bomen

Goosstraat 9, 3770 Hoeselt

Waasmunster

6200 bomen

Oudeheerweg-heide 3, 9250 Waasmunster

Tinlot

3000 bomen

Route de Terwagne, 4557 Tinlot

Forest in One Day in Hoeselt, Waasmunster en Tinlot

Partnership Luminus - Jane Goodall Institute Belgium

 

Luminus en Jane Goodall Institute Belgium bundelen al enkele jaren hun krachten. Vorig jaar besloten ze een stap verder te gaan en sloten ze een driejarig strategisch partnership.

De komende drie jaar planten ze op één dag minstens 36.000 bomen op drie verschillende locaties in België: Forest in One Day. Daarnaast planten Luminus en Jane Goodall Institute Belgium nog eens minimum 3.600.000 bomen in Afrika.

Partners

Jane Goodall Institute Belgium

Opgericht in 1977, zet het Jane Goodall Instituut het baanbrekende onderzoek van Dr. Goodall naar het gedrag van chimpansees voort – onderzoek dat de wetenschappelijke perceptie van de relatie tussen mens en dier veranderde. Wat begon als een inspanning om chimpansees en hun habitat te beschermen, groeide uit tot een wereldwijde beweging die nu een generatie van jonge, globale burgers inspireert en de instandhouding van gemeenschappen in Afrika ondersteunt.

www.janegoodall.be

De Bosgroepen

De Vlaamse bosgroepen zijn dé referentie voor bossen. Elke boseigenaar kan gratis en vrijblijvend aansluiten bij de bosgroepen. Hij of zij krijgt er advies, informatie en hulp bij de bosadministratie. Daarnaast coördineren de bosgroepen ook de beheerwerken en organiseren ze opleidingen en excursies. Op die manier streven ze naar duurzaam bosbeheer in Vlaanderen met gezonde bossen, meer en betere natuur, recreatie en houtproductie.

www.bosgroepen.be

Sylva Nova

Sylva Nova is een bedrijf uit het Luikse dat actief is rond consultancy in de bosbouwsector. De zaakvoerder Pierre Hermans heeft reeds 20 jaar ervaring in bosbeheer, gaande van internationale opdrachten, projecten rond herbebossing maar evengoed rond het valoriseren van duurzaam bosbeheer in de Belgische praktijk.

www.sylvanova.eu

 
Faune & biotopes

Faune & Biotopes werd opgericht in 2000 en wil de gemeenschappelijke belangen van de verschillende belanghebbenden op het platteland onder de aandacht brengen. Deze participatieve aanpak komt ten goede aan de verschillende Waalse biotopen en de biodiversiteit (fauna-flora) die er te vinden is.

www.faune-biotopes.be

 

#samenmakenwehetverschil

“De samenwerking met de internationaal erkende en gerespecteerde primatoloog en milieuactiviste Jane Goodall is niet alleen een eer, maar ook een unieke kans om grote hoeveelheden CO2 op te vangen door bomen te plan. Dankzij onze actie kan elk jaar minstens 80.000 C02 uit de lucht gehaald worden.”

Grégoire Dallemagne, CEO van Luminus