Plant mee aan een duurzame toekomst, boom per boom.

Luminus Forest in 1 Day


Op zondag 2 februari 2020 hebben Luminus en het Jane Goodall Institute Belgium 18.000 bomen geplant op drie verschillende locaties in België: Hoeselt, Waasmunster en Tinlot.

Iedereen die mee is komen planten, werd beloond met lekkere versnaperingen zoals pannenkoeken, wafels, soep en chocolademelk. Er waren ook heel wat activiteiten voor jong en oud. Van infostanden over biodiversiteit en bebossing tot workshops, kinderanimatie en een photobooth.

Hieronder ziet je precies hoeveel bomen we al geplant hebben en hoeveel ton CO2 we daar samen mee besparen.

Deelgenomen klanten

686.588

Bomen geplant

785.511

Ton CO2 bespaard

35.705 ton

Forest in 1 Day in Hoeselt, Waasmunster en Tinlot

Forest in 1 Day in Hoeselt, Waasmunster en Tinlot

8800 bomen

Goosstraat 9, 3770 Hoeselt

6200 bomen

Oudeheerweg-heide 3, 9250 Waasmunster

3000 bomen

Route de Terwagne 4557 Tinlot

Partnership Luminus - Jane Goodall Institute Belgium

 

Luminus en Jane Goodall Institute Belgium bundelen al enkele jaren hun krachten. Vorig jaar besloten ze een stap verder te gaan en sloten ze een driejarig strategisch partnership.

De komende drie jaar planten ze op één dag minstens 36.000 bomen op drie verschillende locaties in België: Forest in 1 Day. Daarnaast planten Luminus en Jane Goodall Institute Belgium nog eens minimum 3.600.000 bomen in Afrika.

Partners

Jane Goodall Institute Belgium

Opgericht in 1977, zet het Jane Goodall Instituut het baanbrekende onderzoek van Dr. Goodall naar het gedrag van chimpansees voort – onderzoek dat de wetenschappelijke perceptie van de relatie tussen mens en dier veranderde. Wat begon als een inspanning om chimpansees en hun habitat te beschermen, groeide uit tot een wereldwijde beweging die nu een generatie van jonge, globale burgers inspireert en de instandhouding van gemeenschappen in Afrika ondersteunt.

www.janegoodall.be

De Bosgroepen

De Vlaamse bosgroepen zijn dé referentie voor bossen. Elke boseigenaar kan gratis en vrijblijvend aansluiten bij de bosgroepen. Hij of zij krijgt er advies, informatie en hulp bij de bosadministratie. Daarnaast coördineren de bosgroepen ook de beheerwerken en organiseren ze opleidingen en excursies. Op die manier streven ze naar duurzaam bosbeheer in Vlaanderen met gezonde bossen, meer en betere natuur, recreatie en houtproductie.

www.bosgroepen.be

Sylva Nova

Sylva Nova is een bedrijf uit het Luikse dat actief is rond consultancy in de bosbouwsector. De zaakvoerder Pierre Hermans heeft reeds 20 jaar ervaring in bosbeheer, gaande van internationale opdrachten, projecten rond herbebossing maar evengoed rond het valoriseren van duurzaam bosbeheer in de Belgische praktijk.

www.sylvanova.eu

 
Faune & biotopes

Faune & Biotopes werd opgericht in 2000 en wil de gemeenschappelijke belangen van de verschillende belanghebbenden op het platteland onder de aandacht brengen. Deze participatieve aanpak komt ten goede aan de verschillende Waalse biotopen en de biodiversiteit (fauna-flora) die er te vinden is.

www.faune-biotopes.be

 

#samenmakenwehetverschil

“De samenwerking met de internationaal erkende en gerespecteerde primatoloog en milieuactiviste Jane Goodall is niet alleen een eer, maar ook een unieke kans om grote hoeveelheden CO2 op te vangen door bomen te plan. Dankzij onze actie kan elk jaar minstens 80.000 C02 uit de lucht gehaald worden.”

Grégoire Dallemagne, CEO van Luminus