Ons uitvoerend comité

Ons uitvoerend comité

Grégoire Dallemagne - Chief Executive Officer

Grégoire Dallemagne, geboren op 19 december 1972, behaalde zijn commercieel ingenieursdiploma aan de "Université Catholique de Louvain" (UCL) en vulde dit aan met een MBA aan de University of Chicago.

Hij startte zijn carrière bij Arthur Andersen als auditor. Vanaf 2000 speelde zijn professionele leven zich grotendeels af in de telecomsector. Hij trad onder andere toe tot de internationale groep Tele2, waar hij in Zweden en Luxemburg verscheidene directiefuncties uitoefende. Van 2003 tot 2007 nam hij vervolgens de taak van gedelegeerd bestuurder van Tele2 - Versatel België op zich. Na de overname van het bedrijf door KPN werd hij gedelegeerd bestuurder van KPN België en lid van het directiecomité van KPN International.

Van 2008 tot 2011 was Grégoire Dallemagne executive vice president Strategy en lid van de directiecommissie van Belgacom. Sinds september 2011 staat hij als Chief Executive Officer aan het roer van Luminus. 

LinkedIn
Grégoire Dallemagne
Bruno Brusselmans

Bruno Brusselmans - Chief Information Officer

In augustus 2012 ging Bruno bij Luminus aan de slag. Van meet af aan speelde hij een cruciale rol bij de digitale transformatie van ons bedrijf. Hij vervulde eerst de functie van Director Digital & Smart Transformation. Deze nieuwe functie was in het leven geroepen om onze onderneming voor te bereiden op de uitdagingen die haar te wachten stonden. In december 2015 werd Bruno benoemd tot Director Commercial & Digital Transformation. Bruno kan bogen op meer dan 20 jaar ervaring die hij in verschillende economische sectoren heeft verworven. Hij lag mee aan de basis van de digitalisering van verschillende grote bedrijven zoals ING, Ogone (het huidige Ingenico) en Brussels Airlines.

LinkedIn

Henri Buenen - Chief Commercial Officer

Henri Buenen is geboren op 12 april 1969. Hij heeft een diploma van industrieel ingenieur en in Management Sciences van de universiteit van Eindhoven en heeft heel zijn loopbaan in de energiesector gewerkt.

Hij werkt sinds 2002 bij Luminus waar hij actief heeft bijgedragen aan de opening van de Vlaamse markt, marketingverantwoordelijke is geweest, de B2B-portfolio heeft beheerd en 4 jaar geleden directeur van de klantenservice is geworden.

LinkedIn
Henri Buenen
Kathleen Daems

Katleen Daems - Corporate Director HR

Op 22 april 2014 startte Katleen Daems bij Luminus als HR directeur. Zij is verantwoordelijk voor het definiëren en implementeren van de HR strategie van het bedrijf.

Katleen is afgestudeerd als bedrijfsjurist aan de KU Leuven en heeft een postgradiaat Human Resources (IHECS). Zij kan terugblikken op een jarenlange ervaring als HR verantwoordelijke. Ze was sinds 2010 Head of Human Resources bij Imtech Belgium, dat tot de top-5 van technische bedrijven in België behoort. Daarvoor voerde ze 10 jaar verschillende leidinggevende HR functies (Head of Recruiting, HR Director IT Solutions & Services) uit bij Siemens BeLux, eveneens een technologische topspeler

LinkedIn

Pierre de Firmas - Chief Strategy & Business Development Officer

Pierre de Firmas studeerde af aan de SUPELEC , de "Ecole supérieure d'électricité", een van de meest prestigieuze universiteiten van Frankrijk die ingenieurs opleidt in het domein van elektrische energie en informatiewetenschap. Hij begon zijn loopbaan binnen de Groep EDF in 1991. Hij voerde er verschillende functies uit, eerst bij EDF DEGS als Head of Technical Group, daarna binnen de strategische divisie van EDF. Hij zette zijn loopbaan verder als Head of Financial Trajectory binnen de Divisie Corporate Finance. In 2006 vervoegde hij de internationale divisie waar hij achtereenvolgens aan het hoofd stond van de activiteiten van de Groep in Italië, Rusland en Noord-Europa voor hij Vice-President Central & Eastern Europe werd.

LinkedIn
Pierre de Firmas
Julien Doyard

Julien Doyard - Chief Financial Officer

Julien Doyard, is sinds 1 juni 2020 de CFO van Luminus.

Julien Doyard behaalde een diploma aan het EM van Lyon (specialisatie in Finance en Business Creation) en behaalde ook een DEIG (diplôme d’études universitaires général) in Toegepaste Wiskunde (université Paris Dauphine). Julien Doyard is het grooste deel van zijn carrière binnen de Groep EDF tewerkgesteld geweest, nadat hij in 1994 toetrad tot de vertegenwoordiging van EDF voor Azië in Hongkong. Na twee jaar vervoegde hij de Financiële Directie van EDF in Parijs, waar hij verschillende functies bekleedde en meewerkte aan heel wat belangrijke projecten zowel in Frankrijk als internationaal. Vervolgens was hij vier jaar lang verantwoordelijk voor de divisie Production en Hydro. Van 2014 tot mei 2020 was hij CFO van Fenice, voor 100% een filiaal van Edison, dat actief is energie- en milieudiensten.

Julien speelde o.a. een sleutelrol in heel wat realisaties zoals het beheer van activa binnen de Groep EDF, het opstellen van de rekeningen voor 450 waterkrachtconcessies in Frankrijk en meer recent het opnieuw onderhandelen van het contract van Fenice met de groep FCA/CNH of het opzetten van allerlei acquisitieprojecten in Italië om binnen de Groep Edison de energieen milieudiensten verder uit te bouwen. 

LinkedIn

Anne Grandjean - Communication Director

Anne Grandjean, geboren in 1975, begon in 2007 bij Luminus en is sinds 2012 Communication Director van het bedrijf. Daarvoor bekleedde ze verschillende functies in de privé- en de openbare sector. Zo was ze onder meer plaatsvervangend juridisch adviseur van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking in Brussel en woordvoerster van de minister van Binnenlandse Zaken Antoine DUQUESNE, later voorzitter van de MR. Daarna werkte ze als Senior Consultant bij eecom, een communicatieadviesbureau, leider in de ontwikkeling en het algemene beheer van communicatiestrategieën. Anne heeft een master na master in Internationale Relaties en Europese Politiek en een Master in Romaanse filologie (beiden behaald aan de universiteit van Luik).

LinkedIn
Anne Grandjean
Gregory Michiels

Gregory Michiels - Corporate Director Optimisation

Gregory Michiels, geboren op 18 december 1973, studeerde af als Handelsingenieur aan de Katholieke Universiteit Leuven.

Hij begon zijn loopbaan als trader in de marktenzaal van KBC en stapte in 1999 over naar de energiesector, waar hij aan de slag ging bij Tractebel Electricity & Gas International in de Verenigde Staten en in Londen en betrokken was bij investeringen in elektriciteitscentrales, hedging en risk management, en de uitbouw van de internationale LNG activiteiten. In 2005 keerde hij terug naar België waar hij Europees Energie Aankoper werd voor Tate & Lyle, een industrieel voedingsbedrijf.

Gregory is sinds 2006 werkzaam bij Luminus, eerst als Commercial Manager en vanaf 2008 als Director Trading & Portfolio Management. In 2017 vervoegde hij het Uitvoerend Comité als Corporate Director Optimisation.

LinkedIn

Frank Schoonacker - Director Corporate Affairs

Frank Schoonacker, geboren op 13/06/1965, behaalde een MBA aan de universiteit van Rijsel (Frankrijk) en een diploma burgerlijk ingenieur in elektromechanica aan de Universiteit Gent. Frank begon zijn carrière bij Siemens in 1991 als Project Manager. In 1996 begon hij bij Luminus waar hij verschillende managementfuncties bekleedde op het gebied van openbare aangelegenheden en activiteiten. Van 2008 tot 2012 was Frank Regulatory & Strategy Director, onder het gezag van de Corporate Director Corporate Affairs. Sinds 2012 is hij zelf Director Corporate Affairs bij Luminus.

LinkedIn
Frank Schoonaker
Frederic Snoek

Frederik Snoeck - Corporate Director Production

Frederik Snoeck studeerde aan de universiteit van Gent, waar hij een Master of Science in Electrical Engineering Technology behaalde. Hij begon zijn loopbaan bij  Luminus in 1997. Hij voerde er verschillende functies uit, eerst als Commissioning Engineer in de STEG-centrale van Ringvaart. Van 2000 tot 2007 leidde hij het Departement Elektriciteit & Instrumentation North. Daarna werd hij Plant Manager van Ringvaart en vervolgens Zone Manager voor Vlaanderen. In 2013 werd Frederik Director National Operation & Maintenance voor onze thermische centrales en waterkrachtcentrales, evenals voor Wind. Als verantwoordelijke van de nationale teams stond hij in voor de grote onderhoudsprojecten en de optimisatie van onze Assets.

LinkedIn

Véronique Vansteelandt - General Counsel and Group's Corporate Secretary

Véronique Vansteelandt, geboren op 7 september 1970, behaalde haar licentiaat in de rechten aan de Katholieke Universiteit Leuven en genoot daarna derde cyclusopleidingen in Europees en Internationaal Recht en in Fiscaal Management (beiden in het Frans).

Ze startte haar carrière in 1995 als Taks Consultant in de "Big Five" sector, meer bepaald bij Arthur Andersen en Ernst & Young, maar koos er later voor om een ruimere juridische functie uit te oefenen. Bij Puracor NV, coördinatiecentrum van de Puratos Groep, ging ze in april 1998 aan de slag als Legal Counsel en in 2000 werd ze Legal Manager van AdValvas Groep NV.

In oktober 2004 werd Véronique Vansteelandt aangenomen bij Sabena Technics NV als VP Legal Affairs en sinds 2007 is ze werkzaam bij SPE NV, het huidige Luminus, eerst als Director Legal Department en bovendien nu ook als General Counsel.

Linkedin
Veronique Vansteelandt