Ons uitvoerend comité

Grégoire Dallemagne - Chief Executive Officer

Grégoire Dallemagne, geboren op 19 december 1972, getrouwd en vader van 4 kinderen, behaalde zijn diploma Handelsingenieur aan de "Université Catholique de Louvain" (UCL), en vulde dit aan met een MBA aan de “University of Chicago”. Hij startte zijn carrière bij Arthur Andersen als auditor. Van 2000 tot 2011 speelde zijn professionele loopbaan zich grotendeels af in de telecomsector. Hij trad onder andere toe tot de internationale groep Tele2, waar hij in Zweden en Luxemburg verscheidene directiefuncties uitoefende. Van 2003 tot 2007 nam hij vervolgens de taak van gedelegeerd bestuurder van Tele2 - Versatel België op zich. Na de overname van het bedrijf door KPN werd hij gedelegeerd bestuurder van KPN België en lid van het directiecomité van KPN International. Van 2008 tot 2011 was Grégoire Dallemagne Executive Vice president Strategy en lid van de directiecommissie van Belgacom.

Sinds september 2011 staat hij als CEO aan het hoofd van Luminus, waar hij een strategische transformatie in gang zette om het bedrijf aan te passen aan de uitdagingen van de energietransitie. Sindsdien is Luminus uitgegroeid tot leider op vlak van hernieuwbare energie en aanbieder van energie-efficiënte oplossingen. Vandaag bestaat Luminus uit een team van meer dan 2.500 collega’s die zich elke dag inzetten ten dienste van de energietransitie om te bouwen aan een CO2-neutrale energietoekomst, waar bescherming van de planeet, welzijn en economische groei met elkaar verzoend worden dankzij elektriciteit en innovatieve oplossingen en diensten.

LinkedIn

Bruno Brusselmans - Chief Information Officer

In augustus 2012 ging Bruno bij Luminus aan de slag. Van meet af aan speelde hij een cruciale rol bij de digitale transformatie van ons bedrijf. Hij vervulde eerst de functie van Director Digital & Smart Transformation. Deze nieuwe functie was in het leven geroepen om onze onderneming voor te bereiden op de uitdagingen die haar te wachten stonden. In december 2015 werd Bruno benoemd tot Director Commercial & Digital Transformation. Bruno kan bogen op meer dan 20 jaar ervaring die hij in verschillende economische sectoren heeft verworven. Hij lag mee aan de basis van de digitalisering van verschillende grote bedrijven zoals ING, Ogone (het huidige Ingenico) en Brussels Airlines.

LinkedIn

Henri Buenen - Chief Commercial Officer

Henri Buenen is geboren op 12 april 1969. Hij heeft een diploma van industrieel ingenieur en in Management Sciences van de universiteit van Eindhoven en heeft zijn loopbaan in de energiesector gewerkt.

Hij werkt sinds 2002 bij Luminus waar hij verschillende verantwoordelijkheden heeft gedragen als directeur van business-to-business, customer operations en marketing.

Henri is nu actief als Chief Commercial Officer. In deze functie bepaalt hij de commerciële strategie van Luminus voor de levering van gas en elektriciteit aan residentiele en industriële klanten, alsook voor de voorziening van energiediensten aan deze segmenten, twee strategische pijlers van Luminus. In dit verband vallen onze filialen Energie.be, Bolt, Luminus Services Sud, ATS NV, Luminus solutions en Rami onder zijn verantwoordelijkheid.

LinkedIn

Julien Doyard - Chief Financial Officer

Julien Doyard, is sinds 1 juni 2020 de CFO van Luminus.

Julien Doyard behaalde een diploma aan het EM van Lyon (specialisatie in Finance en Business Creation) en behaalde ook een DEIG (diplôme d’études universitaires général) in Toegepaste Wiskunde (université Paris Dauphine). Julien Doyard is het grooste deel van zijn carrière binnen de Groep EDF tewerkgesteld geweest, nadat hij in 1994 toetrad tot de vertegenwoordiging van EDF voor Azië in Hongkong. Na twee jaar vervoegde hij de Financiële Directie van EDF in Parijs, waar hij verschillende functies bekleedde en meewerkte aan heel wat belangrijke projecten zowel in Frankrijk als internationaal. Vervolgens was hij vier jaar lang verantwoordelijk voor de divisie Production en Hydro. Van 2014 tot mei 2020 was hij CFO van Fenice, voor 100% een filiaal van Edison, dat actief is energie- en milieudiensten.

Julien speelde o.a. een sleutelrol in heel wat realisaties zoals het beheer van activa binnen de Groep EDF, het opstellen van de rekeningen voor 450 waterkrachtconcessies in Frankrijk en meer recent het opnieuw onderhandelen van het contract van Fenice met de groep FCA/CNH of het opzetten van allerlei acquisitieprojecten in Italië om binnen de Groep Edison de energieen milieudiensten verder uit te bouwen. 

LinkedIn

Gregory Michiels - Corporate Director Optimisation

Gregory Michiels, geboren op 18 december 1973, studeerde af als Handelsingenieur aan de Katholieke Universiteit Leuven.

Hij begon zijn loopbaan als trader in de marktenzaal van KBC en stapte in 1999 over naar de energiesector, waar hij aan de slag ging bij Tractebel Electricity & Gas International in de Verenigde Staten en in Londen en betrokken was bij investeringen in elektriciteitscentrales, hedging en risk management, en de uitbouw van de internationale LNG activiteiten. In 2005 keerde hij terug naar België waar hij Europees Energie Aankoper werd voor Tate & Lyle, een industrieel voedingsbedrijf.

Gregory is sinds 2006 werkzaam bij Luminus, eerst als Commercial Manager en vanaf 2008 als Director Trading & Portfolio Management. In 2017 vervoegde hij het Uitvoerend Comité als Corporate Director Optimisation.

LinkedIn

Frank Schoonacker - Director Corporate Affairs

Frank Schoonacker, geboren op 13/06/1965, behaalde een MBA aan EDHEC (Lille (Frankrijk) en een diploma burgerlijk ingenieur in elektrische energietechniek aan de Universiteit Gent. Frank begon zijn carrière bij Siemens in 1991 als Project Manager.

In 1996 begon hij bij Luminus waar hij actief was in ontwikkeling van hernieuwbare energie en het opzetten van de retailactiviteit bij de vrijmaking van de Vlaamse energiemarkt. Van 2008 tot 2012 was Frank Regulatory & Strategy Director. Sinds 2012 is hij Director Corporate Affairs bij Luminus.

LinkedIn

Frederik Snoeck - Corporate Director Production

Frederik Snoeck studeerde aan de universiteit van Gent, waar hij een Master of Science in Electrical Engineering Technology behaalde. Hij begon zijn loopbaan bij  Luminus in 1997. Hij voerde er verschillende functies uit, eerst als Commissioning Engineer in de STEG-centrale van Ringvaart. Van 2000 tot 2007 leidde hij het Departement Elektriciteit & Instrumentation North. Daarna werd hij Plant Manager van Ringvaart en vervolgens Zone Manager voor Vlaanderen. In 2013 werd Frederik Director National Operation & Maintenance voor onze thermische centrales en waterkrachtcentrales, evenals voor Wind. Als verantwoordelijke van de nationale teams stond hij in voor de grote onderhoudsprojecten en de optimisatie van onze Assets.

LinkedIn

Bertrand Vanden Abeele - Chief Strategy & Business Development Officer 

Bertrand Vanden Abeele heeft meer dan 25 jaar professionele ervaring op het gebied van energie en publiek-private partnerschappen. Gedurende zijn hele loopbaan heeft hij complexe projecten beheerd en ontwikkeld, eerst bij ENGIE en daarna bij EDF.

Bertrand is afgestudeerd aan de Solvay Business School en heeft ook een Master in Kunstgeschiedenis van de Universiteit van Brussel. Hij begon zijn loopbaan in Parijs bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in het beheer van historische monumenten en musea en was betrokken bij de overname van verschillende musea in Frankrijk. Daarna trad hij tot de internationale directie van de SUEZ-groep toe, waar hij verantwoordelijk was voor Europa, Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Toen in 2004 de energiemarkten in Frankrijk werden opengesteld, heeft hij voor rekening van Electrabel France de eerste aanbiedingen voor elektriciteit en gas voor publieke klanten opgestart.

Bertrand heeft zijn functie als Chief Strategy & Business Development Officer opgenomen op 1 april 2021. Hij zal ook toezicht blijven houden op het LuWa-project en op Citelum Belgium als ontwikkelingsplatform voor toekomstige projecten.

LinkedIn

Véronique Vansteelandt - Chief Human Resources Officer

Véronique Vansteelandt, geboren op 7 september 1970, behaalde haar licentiaat in de rechten aan de Katholieke Universiteit Leuven en genoot daarna derde cyclusopleidingen in Europees en Internationaal Recht en in Fiscaal Management (beiden in het Frans).

Ze startte haar carrière in 1995 als Taks Consultant in de "Big Five" sector, meer bepaald bij Arthur Andersen en Ernst & Young, maar koos er later voor om een ruimere juridische functie uit te oefenen. Bij Puracor NV, coördinatiecentrum van de Puratos Groep, ging ze in april 1998 aan de slag als Legal Counsel en in 2000 werd ze Legal Manager van AdValvas Groep NV.

In oktober 2004 werd Véronique Vansteelandt aangenomen bij Sabena Technics NV als VP Legal Affairs en sinds 2007 is ze werkzaam bij SPE NV, het huidige Luminus, eerst als Director Legal Department en vervolgens ook als General Counsel. Sinds november 2023 neemt Véronique de rol op van Chief Human Resources Officer. Haar diepgaande kennis van de Luminus-groep en haar persoonlijke kwaliteiten stellen haar in staat om de strategie van het bedrijf verder te ondersteunen en ervoor te zorgen dat alle medewerkers hun volledige potentieel kunnen benutten.

Linkedin

Rebecca De Meulder - General Counsel & Corporate Secretary 

Rebecca De Meulder behaalde haar licentiaat in de rechten aan de Universiteit Gent in 2008 en vervolledigde haar studies met een voortgezette Master in Europees en internationaal recht en een LLM (Master of Laws) in intellectuele eigendomsrechten. Ze begon haar carrière in 2009 als advocate aan de balie van Brussel. In 2019 vervoegde ze de juridische afdeling van Luminus als bedrijfsjurist, waar ze zich toelegde op de energieregelgeving in de leveringsmarkt. Rebecca speelde ook een belangrijke rol in de implementatie van de privacy- en datawetgeving. Sinds 2024 neemt zij de rol op van General Counsel & Corporate Secretary.

LinkedIn