Hulp en ondersteuning

Investeer nu in zonnepanelen in Brussel

En zie als eigenaar je investering al binnen 5 jaar renderen.

Bereken je prijs

Denk je eraan om over te stappen op zonne-energie in Brussel?

 

Groot gelijk!

Het is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.

Brussel is de regio waar je momenteel het snelste je investering terugverdient dankzij de groenestroomcertificaten die toegekend worden door de Brusselse overheid. Na 5 jaar heb je je zonnepanelen al terugverdiend, daarna is het pure winst.

Heb je nog vragen over zonnepanelen?

Een van onze vakmensen komt graag bij je langs om het antwoord te geven op al je vragen en voor een vrijblijvende offerte op maat.
Simuleer jouw prijs

Waarom kiezen voor Luminus Zonnepanelen in Brussel?

 
  • Meer Controle: Als eigenaar van je zonnepanelen, heb je volledige controle over je energieproductie en -besparingen.  
  • Keuze bij financiering: Je zonnepanelen niet in één keer betalen? Dat kan met onze lening op afbetaling via KBC (**). Je maandelijkse afbetaling wordt vanaf dag 1 gecompenseerd door de besparing op je energiefactuur.  
  • Geen hassle bij een verhuis: Verhuis je? Je zonnepanelen verhogen de waarde van je woning en gaan automatisch over naar de nieuwe bewoner. 
  • Extra inkomsten: Voor alle zonnestroom die je niet zelf verbruikt, word je automatisch vergoed via een injectietarief. Luminus maakte van al haar elektriciteitscontracten injectietarieven. Bovendien krijg je gedurende 10 jaar lang groenestroomcertificaten die je kan verkopen.  
  • Maak Brussel groen: Verminder je eigen ecologische voetafdruk en draag bij aan een duurzame toekomst voor Brussel! 

De Groenestroomcertificaten in Brussel

 

Hoewel Vlaanderen en Wallonië uit het systeem van de groenestroomcertificaten zijn gestapt, voorziet Brussel nog steeds jaarlijkse waardebonnen, die je aan je elektriciteitsleverancier kunt verkopen aan de marktprijs.

Luminus koopt deze certificaten aan €70. 
Sinds oktober 2023 zijn de aantallen groenestroomcertificaten die je voor je geproduceerde energie ontvangt voor alle nieuwe installaties verhoogd.

Voorbeeld voor een gemiddelde installatie van 10 zonnepanelen (4.450 Wp): 

Je krijgt 2,055 certificaten per geproduceerde MWh. Die kan je verkopen aan bijvoorbeeld Luminus aan 70 €/certificaat. 

Voor een gemiddelde installatie betekent dit al gauw 560€ per jaar aan inkomsten, en dit voor 10 jaar lang!  

Zonne-energie: Huren of Bezitten? Wij helpen je op weg!

 

Laten we samen de voordelen overlopen van het bezitten van jouw zonnepanelen in vergelijking met het huren via andere modellen. 

Bij Luminus streven we ernaar om jou slimme keuzes te laten maken op het gebied van energie. Tegenwoordig kan je zonnepanelen ook huren, zonder erin te investeren. 

Wij zijn overtuigd dat een eigen investering in zonnepanelen op de lange termijn voordeliger uitpakt:

Geniet van gratis zonne-energie, groenestroomcertificaten, een injectievergoeding én diverse financieringsopties. 

Een blik op een concreet voorbeeld: 
Een installatie van 10 panelen met een totaal vermogen van 4.450 Wp brengt jaarlijks ongeveer 3.500 kWh op. Met een zelfverbruikspercentage van 30%, betekent dit dat 70% van de opgewekte energie wordt geïnjecteerd in het elektriciteitsnet. 
We gebruiken in dit voorbeeld een gemiddelde elektriciteitsprijs van 0.38 € per kWh en een injectieprijs voor de teruggeleverde energie van 0.08 € per kWh. We passen een inflatie van 2% toe. 

Gratis zonnepanelen (*)  Zelf investeren in zonnepanelen  Investeren in zonnepanelen via een lening op afbetaling (**) 
Investeringskost  €0 €6.000 €6.160
Jaarlijkse besparing op je energiefactuur   €550 (injectie zonder certificaten)  €1.050 (injectie en certificaten)  €1.050 (injectie en certificaten) 
Totale netto opbrengst over 25 jaar  €13.750  €20.250  €20.090 
   

 Simuleer jouw prijs

 Simuleer je lening

 

(*) Hiermee bedoelen we het model waarbij de installatie van je zonnepanelen gratis is, maar waarbij de opbrengsten uit de groenestroomcertificaten èn de vergoeding voor je geïnjecteerde energie naar de installateur in kwestie gaan.
(**) Let op, geld lenen kost ook geld. 

Representatief voorbeeld: voor een lening op afbetaling van 6.000 euro met een looptijd van 42 maanden bij een jaarlijks kostenpercentage en vaste actuariële debetrentevoet van 1,5% betaal je 42 maandelijkse aflossingen van 146,71 euro of in totaal 6.161,45 euro. Tarief geldig van 01-01-2024 t.e.m. 31-03-2024 voor een lening op afbetaling voor de financiering van een complete zonnepaneleninstallatie, aangekocht door een particulier. 

Dit is een KBC lening op afbetaling. Onder voorbehoud van goedkeuring van uw kredietaanvraag door kredietgever KBC Bank NV, Havenlaan 2, 1080 Brussel, BTW BE 0462.920.226, RPR Brussel - FSMA 026.256 A. Kredietbemiddelaar optredend als agent in nevenfunctie: INSAVER NV - naamloze vennootschap, EUROPARKLAAN 1008 , 3530 HOUTHALEN, 0848.444.746. 

Maak vandaag de overstap

Klaar om de kracht van de zon te benutten en de controle over je energietoekomst te nemen? Neem vandaag nog contact op met Luminus om meer te weten te komen over onze zonne-energieoplossingen en hoe we jou kunnen helpen.

Maak nu een afspraak voor een vrijblijvende offerte op maat

Lees meer over zonnepanelen