Wat kan ik doen als ik moeilijkheden heb om mijn energiefactuur te betalen?

We zijn bereid om samen met jou te zoeken naar een oplossing. We kunnen je in bepaalde omstandigheden een uitstel van betaling toestaan of samen een afbetaalplan  opstellen. Is ook dit niet voldoende voor je? Dan zijn er een aantal stappen die je zelf kan ondernemen:

Verminder je verbruik
De goedkoopste energie is degene die je niet verbruikt. We stelden een pagina op met tips die je helpen je verbruik te verminderen.


Tussenkomst OCMW
Je kan beroep doen op het energiefonds. Het OCMW kan ook tussenkomen bij het uitvoeren van bepaalde energiebesparende maatregelen:

  • tussenkomen bij de aankoop van apparaten die minder verbruiken en efficiënter zijn (spaarlampen, apparaten van klasse A+...);
  • tussenkomen in de controle op, het onderhoud of het conform maken van energietoestellen (onderhoud van verwarmingsketels...);
  • tussenkomen in kleine of grote werken om het verbruik te verminderen (plaatsing van dubbele beglazing, isolatie van daken, ...). 
Ze bekijken dit dossier per dossier. 
Contacteer het OCMW in je omgeving voor meer details.

Sociaal tarief
Het sociaal tarief is een maatregel om personen of gezinnen die behoren tot bepaalde categorieën van rechthebbenden te helpen om hun elektriciteits- en/of gasrekening te betalen. Het sociaal tarief is een gunstig tarief voor elektriciteit en/of aardgas. Het is identiek in heel België, ongeacht de energieleverancier of de netbeheerder.Het sociaal tarief wordt automatisch toegekend als je er recht op hebt. Twijfel je of je recht hebt? Neem een kijkje op de website van de Federale Overheid.

Uitstel betaling kapitaalaflossing
Je kan bij je bank een betaaluitstel vragen voor je kredietaflossingen van je woning. Als je aan de voorwaarden voldoet, krijg je een uitstel op de betaling van je kapitaalaflossingen van 12 maanden. Je interesten betaal je wel verder af.
 

Was dit een antwoord op je vraag? Ja Neen

Meer vragen over Onze tarievenGeen antwoord gevonden op je vraag?
Kies één van de contactmogelijkheden.

De knop "Start de chat" verschijnt zodra een een medewerker beschikbaar is. 

De chat is beschikbaar tijdens de openingsuren van de klantendienst: 
Ma.-vr.: 8u00 - 18u00.

Onze residentiële klantendienst is bereikbaar
op het nummer 078 150 210 (zonaal tarief)

Maandag - Vrijdag: 08 uur tot 18 uur

Tip: houd een factuur met uw klantgegevens bij de hand.