De thuisbatterijen van Luminus. Word nog onafhankelijker van het elektriciteitsnet.

Thuisbatterijen voor zonnepanelen

Klaar om onafhankelijker te worden? Thuisbatterijen maximaliseren je zonne-energie.
Vraag advies en een vrijblijvende‚ÄĮofferte

Maximaliseer je eigen groene energie met een thuisbatterij

Met zonnepanelen en een digitale meter is het slim om zoveel mogelijk van je opgewekte zonne-energie zelf te benutten en pieken te vermijden. Maar dat is niet evident: doorgaans wordt slechts 30% tot 40% van de opgewekte elektriciteit daadwerkelijk zelf verbruikt. Dit komt omdat de momenten van energieproductie niet altijd overeenkomen met de momenten van energieverbruik.

Een thuisbatterij biedt de oplossing: sla overtollige energie op voor later gebruik en verhoog je zelfconsumptie tot wel 70%! 

 • Optimaliseer je groene energie: sla overtollige elektriciteit op in plaats van ze te injecteren op het net.  
 • Bespaar op je energiefactuur: de energie die je zelf produceert is gratis. Hoe meer je hiervan gebruikt, hoe lager je energiekosten.  
 • Word onafhankelijker van de veranderende energieprijzen.

Ontdek de voordelen van een thuisbatterij?

Ontvang deskundig advies en een gratis offerte

Optimaliseer je verbruik nog meer met een slimme batterij

De slimme sturing zorgt ervoor dat jouw batterij op de economisch meest interessante momenten ingezet wordt, rekening houdend met je gewoonten, (dynamisch) energietarief en de productie van je zonnepanelen. Zo beperk je stroompieken en injecteer je stroom aan voordelige prijzen, zonder je gedrag aan te hoeven passen. Zelfs je elektrische wagen slim opladen wordt zo mogelijk gemaakt. Besparen gaat vanzelf! 

De slimme sturing wordt exclusief geplaatst door onze installateur Insaver Luminus. Meer informatie vind je hier

Vraag een offerte voor een (slimme) thuisbatterij

Zo maakt Luminus het verschil

5 sterrenservice

Bewezen expertise

Insaver Luminus, onze gecertificeerde installateur in Vlaanderen, beschikt over meer dan 10 jaar ervaring. Ze helpen je graag bij het maken van de juiste keuze en hebben ook een aparte dienst na verkoop voor hun klanten

Normen brandveiligheid

Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding

Met een thuisbatterij van Huawei kies je voor een betrouwbaar A-merk van goede kwaliteit, tegen een faire prijs.

Competitieve tarieven

Hulp bij financiering

Investeren en tegelijkertijd je budget onder controle houden? Dan is de energielening van KBC en Luminus zeker het overwegen waard.
Geld lenen kost ook geld.

Meer over onze thuisbatterijen

Huawei LUNA 2000
 • 5 tot 30 kWh bruikbare opslagcapaciteit 
 • 10 jaar productgarantie 
 • Gratis toegang tot online real-time monitoring app 
 • Betrouwbaarheid aan een gunstige prijs
Slimme sturing
 • Slimme module gekoppeld aan je thuisbatterij
 • Verlaagt je stroompieken
 • Zet je batterij in op de economisch meest interessante momenten, zeker met een dynamisch tarief
 • Slim opladen van je elektrische wagen is mogelijk
 • Toegang tot online monitoring platform
 • Beschikbaar in combinatie met een thuisbatterij van onze installateur Insaver Luminus 

Batterijen - Vraag en antwoord


Wat sommige producenten of verkopers van thuisbatterijen ook durven beweren, volledige onafhankelijkheid van het net blijft voorlopig een utopie. Van oktober tot maart ben je voor je stroom nog steeds aangewezen op het elektriciteitsnet. Maar dat betekent niet dat een thuisbatterij geen zinvolle investering is. We hebben berekend dat de combinatie van zonnepanelen en een thuisbatterij tot 75% onafhankelijkheid kan opleveren van het elektriciteitsnet. Ter vergelijking: een zonnepaneleninstallatie zonder thuisbatterij garandeert je ongeveer 30% tot 40% onafhankelijkheid.

Als eigenaar van een thuisbatterij behoud je je groenestroomcertificaten.

Als je over een dubbele elektriciteitsmeter beschikt, één voor nachttarief en één voor dagtarief, kan je tijdens de daluren goedkope elektriciteit in je thuisbatterij opslaan. Deze opgeslagen elektriciteit kan je dan overdag gebruiken. De winst die je als gemiddeld gezin hieruit kan halen, is echter amper 100 euro per jaar: veel te weinig om de huidige aankoopprijs van de thuisbatterij op een redelijke termijn te kunnen compenseren. Ook met een dynamisch tarief is de besparing beperkt. Een thuisbatterij zonder zonnepanelen is dus niet rendabel. 

Tot op heden zijn nog geen incidenten zoals brand of ontploffing door toedoen van thuisbatterijen (waterstof of accu) gerapporteerd. Op het vlak van explosiviteit zijn thuisaccu’s immers al sterk verbeterd. Daarom zal je verzekeringsmaatschappij geen bijkomende premie aanrekenen wanneer je zo’n batterij laat plaatsen. Als er zich toch een incident zou voordoen zal je als verzekerde steeds kunnen rekenen op de tussenkomst van de verzekeringsmaatschappij.

Op de Europese markt geven de meeste producenten van thuisbatterijen tien jaar garantie. Studies tonen aan dat de uiterste levensduur van de huidige generatie batterijen twintig jaar bedraagt.

Om het maximale uit de slimme sturing halen is het interessanter om over te gaan naar een dynamisch contract. Zo kan je stroom injecteren of opslaan op de meest interessante momenten. Hierdoor ga je extra besparen op je energiefactuur.

Zowel een gewone thuisbatterij als eentje met slimme sturing kan geen klein huishoudelijk elektro aansturen. Bij een slimme batterij is dit ook niet nodig, aangezien de slimme sturing ervoor zorgt dat de energie die je verbruikt altijd de goedkoopst mogelijke is.

Heb je een digitale meter, dan draait je teller niet terug en is het aangewezen om je zelfverbruik zoveel mogelijk te verhogen. Dit kan met behulp van een thuisbatterij. De terugverdientijd varieert en hangt af van meerdere factoren: de aankoopprijs, capaciteit en de levensduur van de thuisbatterij, de opbrengst van je zonnepanelen, je (eigen)verbruik, enzovoort. Twijfel je of een thuisbatterij ook voor jou rendabel is? Neem vrijblijvend contact op met een van onze ervaringsdeskundigen. Of gebruik de simulator van de Vlaamse Overheid.

Heb je nog een terugdraaiende teller? Dan is een thuisbatterij niet rendabel voor jou. De terugdraaiende teller laat je namelijk toe om overtollige zonne-energie op het net te injecteren en later gratis terug te gebruiken.

Andere services van Luminus

Luminus Zonnepanelen

Homemade energie met de zonnepanelen van Luminus

Dankzij de zonnepanelen van Luminus produceer je je eigen groene elektriciteit. 

 • Een bijzonder rendabele investering
 • Meer vrijheid en autonomie in energie
 • Verhoog de waarde van je woning
 • Investeer in een groene toekomst voor jezelf èn de planeet 
   
Luminus Laadpaal voor thuis

De toekomst van mobiliteit is elektrisch!

Luminus helpt je op weg met de juiste laadoplossing voor jouw situatie: 

 • Een comfortabele laadoplossing voor thuis die bij je past
 • Inclusief professionele installatie
 • Een laadpas met toegang tot duizenden laadpalen in 25 landen
 • Bij een lege batterij onderweg kan je rekenen op herlaadbijstand van Touring
Luminus Dringende Herstelling

24/24 en 7/7 bijstand

Panne of defect? Je krijgt een gratis telefonische diagnose van een van onze specialisten in zonnepanelen. Indien nodig sturen we een erkend technicus ter plaatse.

 • 24/7 bereikbaar
 • Gratis indien je Luminus-klant bent voor elektriciteit en/of gas
 • Door erkende specialisten en technici

Lees meer over thuisbatterij systemen