De thuisbatterijen van Luminus. Word nog onafhankelijker van het elektriciteitsnet.

Thuisbatterijen voor zonnepanelen

Klaar om onafhankelijker te worden? Thuisbatterijen maximaliseren je zonne-energie.
Vraag advies en een vrijblijvende offerte

Maximaliseer je eigen groene energie met een thuisbatterij

Met zonnepanelen en een digitale meter is het slim om zoveel mogelijk van je opgewekte zonne-energie zelf te benutten en pieken te vermijden. Maar dat is niet evident: doorgaans wordt slechts 30% tot 40% van de opgewekte elektriciteit daadwerkelijk zelf verbruikt. Dit komt omdat de momenten van energieproductie niet altijd overeenkomen met de momenten van energieverbruik.

Een thuisbatterij biedt de oplossing: sla overtollige energie op voor later gebruik en verhoog je zelfconsumptie tot wel 70%! 

 • Optimaliseer je groene energie: sla overtollige elektriciteit op in plaats van ze te injecteren op het net.  
 • Bespaar op je energiefactuur: de energie die je zelf produceert is gratis. Hoe meer je hiervan gebruikt, hoe lager je energiekosten.  
 • Word onafhankelijker van de veranderende energieprijzen.

Ontdek de voordelen van een thuisbatterij!

Ontvang deskundig advies en een gratis offerte

Zo maakt Luminus het verschil

5 sterrenservice

Bewezen expertise

Insaver Luminus, onze gecertificeerde installateur in Vlaanderen, beschikt over meer dan 10 jaar ervaring. Ze helpen je graag bij het maken van de juiste keuze en hebben ook een aparte dienst na verkoop voor hun klanten.

Normen brandveiligheid

Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding

Met een thuisbatterij van Huawei kies je voor een betrouwbaar A-merk van goede kwaliteit, tegen een faire prijs.

Competitieve tarieven

Hulp bij financiering

Investeren en tegelijkertijd je budget onder controle houden? Dan is de energielening van KBC en Luminus zeker het overwegen waard.
Geld lenen kost ook geld.

Meer over onze thuisbatterijen


 • Thuisbatterij van Huawei: betrouwbaar A-merk aan een gunstige prijs

 • 5 tot 30 kWh bruikbare opslagcapaciteit 

 • 10 jaar productgarantie 

 • Gratis toegang tot online real-time monitoring app
Vraag vrijblijvend advies en een offerte
Kies voor het complete Zonnepanelen & Thuisbatterijen pakket
Digitale meter

Einde van de terugdraaiende teller: tijd voor een thuisbatterij?

Als je zonnepanelen hebt met een analoge meter in Vlaanderen, profiteer je dit jaar nog van de terugdraaiende teller. Maar vanaf 2025 krijgen deze huishoudens verplicht een digitale meter. Hierdoor ontvang je een injectievergoeding voor overtollige stroom.

Wil je blijven profiteren van je eigen groene stroom? Overweeg dan nu een thuisbatterij. Voorkom de drukte en verzeker je van een gunstige prijs!  

Vraag een vrijblijvende offerte

Kies voor het complete Zonnepanelen & Thuisbatterijen pakket

Wil je graag zonnepanelen en twijfel je nog over de combinatie met een thuisbatterij?

Wij raden een thuisbatterij aan als je overdag weinig thuis bent, maar toch zoveel mogelijk van je eigen groene stroom wilt gebruiken. 

Bij Luminus zorgen we ervoor dat alle installaties “batterijklaar” zijn, dankzij onze hybride omvormers. 

Ontdek de mogelijkheden en vraag een vrijblijvende offerte voor het complete pakket 

Kies voor het complete Zonnepanelen & Thuisbatterijen pakket
Kies voor het complete Zonnepanelen & Thuisbatterijen pakket

Klaar voor de toekomst met slimme sturing

Bij Luminus bieden we slimme sturingsopties voor je thuisbatterij voor maximaal energiebeheer. Zo haal je het meer uit je dynamisch energietarief en beperk je stroompieken. Bovendien kun je je elektrische auto slim opladen. Besparen was nog nooit zo eenvoudig! 

Ontdek meer over onze slimme sturing, exclusief geïnstalleerd door onze regionale partner in Vlaanderen, Insaver Luminus.

Vraag een vrijblijvende offerte aan voor een (slimme) thuisbatterij.

Installatie van je batterij in 4 stappen


 1. Vraag je offerte

  Vraag je offerte

 2. Expertise ter plaatse

  Expertise ter plaatse

  Onze regionale partner Insaver Luminus contacteert je om een afspraak in te plannen met een batterij-expert. De expert komt vervolgens ter plaatse voor gepersonaliseerd advies en een offerte.

 3. Plaatsing

  Plaatsing

  Onze vakmensen komen langs om je thuisbatterij te plaatsen. Daarna geven ze steeds een woordje uitleg over je installatie.

 4. Keuring en aanmelding

  Keuring en aanmelding

  Wij vragen de keuring van je installatie aan. Daarna ontvang je alle nodige info om je installatie bij de netbeheerder aan te melden.

Batterijen - Vraag en antwoord


Onze regionale partner Insaver Luminus installeert thuisbatterijen van het merk Huawei. Als je al een omvormer van dit merk hebt, kunnen we de thuisbatterij hier direct op aansluiten. Als dat niet het geval is, plaatsen we doorgaans een nieuwe omvormer van Huawei tegen een beperkte meerkost. Dit garandeert niet alleen een naadloze integratie van je thuisbatterij, maar verlengt ook de levensduur van je installatie voor extra gemoedsrust. 

Wat sommige producenten of verkopers van thuisbatterijen ook durven beweren, volledige onafhankelijkheid van het net blijft voorlopig een utopie. Van oktober tot maart ben je voor je stroom nog steeds aangewezen op het elektriciteitsnet. Maar dat betekent niet dat een thuisbatterij geen zinvolle investering is. We hebben berekend dat de combinatie van zonnepanelen en een thuisbatterij tot 75% onafhankelijkheid kan opleveren van het elektriciteitsnet. Ter vergelijking: een zonnepaneleninstallatie zonder thuisbatterij garandeert je ongeveer 30% tot 40% onafhankelijkheid.

Als eigenaar van een thuisbatterij behoud je je groenestroomcertificaten.

Als je over een dubbele elektriciteitsmeter beschikt, één voor nachttarief en één voor dagtarief, kan je tijdens de daluren goedkope elektriciteit in je thuisbatterij opslaan. Deze opgeslagen elektriciteit kan je dan overdag gebruiken. De winst die je als gemiddeld gezin hieruit kan halen, is echter amper 100 euro per jaar: veel te weinig om de huidige aankoopprijs van de thuisbatterij op een redelijke termijn te kunnen compenseren. Ook met een dynamisch tarief is de besparing beperkt. Een thuisbatterij zonder zonnepanelen is dus niet rendabel. 

Tot op heden zijn nog geen incidenten zoals brand of ontploffing door toedoen van thuisbatterijen (waterstof of accu) gerapporteerd. Op het vlak van explosiviteit zijn thuisaccu’s immers al sterk verbeterd. Daarom zal je verzekeringsmaatschappij geen bijkomende premie aanrekenen wanneer je zo’n batterij laat plaatsen. Als er zich toch een incident zou voordoen zal je als verzekerde steeds kunnen rekenen op de tussenkomst van de verzekeringsmaatschappij.

Op de Europese markt geven de meeste producenten van thuisbatterijen tien jaar garantie. Studies tonen aan dat de uiterste levensduur van de huidige generatie batterijen twintig jaar bedraagt.

Om het maximale uit de slimme sturing halen is het interessanter om over te gaan naar een dynamisch contract. Zo kan je stroom injecteren of opslaan op de meest interessante momenten. Hierdoor ga je extra besparen op je energiefactuur.

Zowel een gewone thuisbatterij als eentje met slimme sturing kan geen klein huishoudelijk elektro aansturen. Bij een slimme batterij is dit ook niet nodig, aangezien de slimme sturing ervoor zorgt dat de energie die je verbruikt altijd de goedkoopst mogelijke is.

Heb je een digitale meter, dan draait je teller niet terug en is het aangewezen om je zelfverbruik zoveel mogelijk te verhogen. Dit kan met behulp van een thuisbatterij. De terugverdientijd varieert en hangt af van meerdere factoren: de aankoopprijs, capaciteit en de levensduur van de thuisbatterij, de opbrengst van je zonnepanelen, je (eigen)verbruik, enzovoort. Twijfel je of een thuisbatterij ook voor jou rendabel is? Neem vrijblijvend contact op met een van onze ervaringsdeskundigen. Of gebruik de simulator van de Vlaamse Overheid.

Heb je nog een terugdraaiende teller? Dan is een thuisbatterij niet rendabel voor jou. De terugdraaiende teller laat je namelijk toe om overtollige zonne-energie op het net te injecteren en later gratis terug te gebruiken.

Andere services van Luminus

Luminus Zonnepanelen

Homemade energie met de zonnepanelen van Luminus

Dankzij de zonnepanelen van Luminus produceer je je eigen groene elektriciteit. 

 • Een bijzonder rendabele investering
 • Meer vrijheid en autonomie in energie
 • Verhoog de waarde van je woning
 • Investeer in een groene toekomst voor jezelf èn de planeet 
   
Luminus Laadpaal voor thuis

De toekomst van mobiliteit is elektrisch!

Luminus helpt je op weg met de juiste laadoplossing voor jouw situatie: 

 • Een comfortabele laadoplossing voor thuis die bij je past
 • Inclusief professionele installatie
 • Een laadpas met toegang tot duizenden laadpalen in 25 landen
 • Bij een lege batterij onderweg kan je rekenen op herlaadbijstand van Touring

Lees meer over thuisbatterij systemen