Ketel Onderhoud Luminus: wat doe ik na een tijdelijk attest of afgekeurde ketel?

Je kreeg een tijdelijk attest nadat wij een onderhoud je ketel uitvoerden. Wat zijn nu de volgende stappen voor jou? 

 1. Na een tijdelijk attest heb je 3 maanden om je ketel te laten herstellen. Je krijgt dus een tijdelijk attest dat slechts 3 maanden gelding is.
 2. Je laat de herstelling bij voorkeur uitvoeren door de technieker die net het onderhoud deed.
 3. De technieker die het laatste onderhoud uitvoerde, zal je contacteren om een afspraak te maken voor de herstelling.
 4. Indien de technieker geen voorstel overhandigde en geen afspraak met je heeft vastgelegd, kun je altijd zelf Luminus contacteren. Wij boeken dan de afspraak in met de technieker.
 5. De technieker maakt een offerte op, zodat de herstelling op een later tijdstip kan worden ingepland en uitgevoerd
 6. Hij zal na die herstelling ook onmiddellijk een hercontrole doen en een nieuw, definitief attest overhandigen. Deze herkeuring is betalend (werkuren). 
 7. Je kan er ook voor kiezen om de herstelling te laten uitvoeren door een andere technieker. Je vraagt hem dan ook om het definitieve attest uit te schrijven. Hier kan Luminus echter niet garanderen dat dit ook effectief en volgens de regels gebeurt. 
 8.  Als deze technieker geen attest wil opmaken, neem je contact op met ons om een dringende herstelling aan te maken. Onze Luminus technieker doet dan de hercontrole en levert en een nieuw, definitief attest. Deze herkeuring is betalend (werkuren én verplaatsing). 
Je ketel werd afgekeurd nadat wij een onderhoud probeerden uit te voeren aan je ketel. Wat zijn nu de volgende stappen voor jou? 
 1. Je laat de herstelling (of installatie van een nieuwe ketel mocht dit nodig zijn) bij voorkeur uitvoeren door de technieker die net het onderhoud deed.
 2. De technieker die het laatste onderhoud uitvoerde, zal je contacteren om een afspraak te maken voor de herstelling/nieuwe ketel
 3. Indien de technieker geen voorstel overhandigde en geen afspraak met je heeft vastgelegd, kun je altijd zelf Luminus contacteren. Wij boeken dan de afspraak in met de technieker.
 4. De technieker maakt een offerte op, zodat de herstelling/nieuwe ketel op een later tijdstip kan worden ingepland en uitgevoerd
 5. Hij zal na die herstelling ook onmiddellijk een hercontrole doen en een nieuw, definitief attest overhandigen. Deze herkeuring is betalend (werkuren). Bij de installatie van een nieuwe ketel zal deze gekeurd worden voor ingebruikname (mee inbegrepen in de prijs van de installatie)
 6. Je kan er ook voor kiezen om de herstelling te laten uitvoeren of een nieuwe ketel te laten installeren door een andere technieker. Je vraagt hem dan ook om het definitieve attest of de keuring voor ingebruikname uit te schrijven. Hier kan Luminus echter niet garanderen dat dit ook effectief en volgens de regels gebeurt. 
 7.  Als deze technieker geen attest wil opmaken, neem je contact op met ons om een dringende herstelling aan te maken. Onze Luminus technieker doet dan de hercontrole en levert en een nieuw, definitief attest. Deze herkeuring is betalend (werkuren én verplaatsing). Dit geldt evenwel niet voor nieuwe ketels: hier moet de technieker die de installatie uitvoerde ook de keuring voor indiensttreding doen.

Was dit een antwoord op je vraag? Ja Neen


Geen antwoord gevonden op je vraag?
Kies één van de contactmogelijkheden.

De knop "Start de chat" verschijnt zodra een een medewerker beschikbaar is. 

De chat is beschikbaar tijdens de openingsuren van de klantendienst: 
Ma.-vr.: 8u00 - 18u00.

Onze residentiële klantendienst is bereikbaar
op het nummer 078 150 210 (zonaal tarief)

Maandag - Vrijdag: 08 uur tot 18 uur

Tip: houd een factuur met uw klantgegevens bij de hand.