Wat is een piekmoment?

De digitale meter registreert jouw verbruik (in kWh) elke 15 minuten: van 00:00 tot 00:15, van 00:15 tot 00:30, etc. Dat zijn dus 96 registraties in een dag. je belast tijdens dat kwartier het net niet altijd even hard. Soms belast je het net meer, soms minder. Het gemiddelde per kwartier telt. Dat is het kwartiervermogen (in kW). 

Bijvoorbeeld: 

  • Gebruik je in een kwartier gedurende 10 minuten continu een vermogen van 8 kW en gedurende de resterende 5 minuten geen vermogen? Dan is jouw kwartiervermogen voor dat kwartier 5,3 kW.
  • Gebruik je gedurende een volledig kwartier continu een vermogen van 8 kW? Dan is jouw kwartiervermogen voor dat kwartier 8 kW.
Voor het capaciteitstarief kijken we naar het hoogste kwartiervermogen per maand. Dat is de maandpiek. Die komt dus overeen met het kwartier waarop je gemiddeld de meeste elektriciteit verbruikte. Dat kwartier is jouw hoogste piekmoment. Voor heel wat Vlaamse huishoudens valt het piekmoment ‘s avonds wanneer ze aan het koken zijn.

Heb je een digitale meter? Ontdek jouw piekmomenten op mijn.fluvius.be. Je kan jouw piekmomenten afleiden uit jouw kwartierverbruiken. Ziet je jouw kwartierverbruiken niet? Activeer ze dan in Mijn Fluvius

Alle info over de nieuwe nettarieven kan je hier vinden. 
 

Was dit een antwoord op je vraag? Ja Neen


Geen antwoord gevonden op je vraag?
Kies één van de contactmogelijkheden.

De knop "Start de chat" verschijnt zodra een een medewerker beschikbaar is. 

De chat is beschikbaar tijdens de openingsuren van de klantendienst: 
Ma.-vr.: 8u00 - 18u00.

Onze residentiële klantendienst is bereikbaar
op het nummer 078 150 210 (zonaal tarief)

Maandag - Vrijdag: 08 uur tot 18 uur

Tip: houd een factuur met uw klantgegevens bij de hand.