Hulp en ondersteuning

FAQ zonnepanelen

Vragen over een installatie van panelen bij je thuis? Of wil je meer weten over leven met zonnepanelen op je dak? Je vindt alle antwoorden hieronder.

 

Ik heb zonnepanelen laten plaatsen. Wat gebeurt er met mijn overproductie?

Als uw zonnepanelen meer produceren dan u verbruikt, draait uw teller terug. Hierdoor zal de eindstand op uw afrekening lager zijn dan de beginstand.
Met een terugdraaiende teller krijgt u geen vergoeding voor elektriciteit die u ‘teveel’ produceerde. Op uw afrekening staat dat u 0 kWh hebt verbruikt. Uw meterstand op het moment van de opname is het nieuwe vertrekpunt.
Meer informatie vindt u op de websites van de energieregulatoren:
- VREG: www.vreg.be
- CWaPE: www.cwape.be
- Brugel: www.brugel.be

Ik heb zonnepanelen laten plaatsen. Moet ik mijn nachtmeter laten afsluiten?

Afhankelijk van uw situatie kan u uw nachtmeter laten afsluiten na de installatie van zonnepanelen. De timing is belangrijk. Meer informatie vindt u op de website van de energieregulatoren:
- VREG: www.vreg.be
- CWaPE: www.cwape.be
- Brugel: www.brugel.be

Een enkelvoudige meter is voordeliger als u ongeveer evenveel energie (dag- en nachtverbruik samengeteld) verbruikt als uw zonnepanelen produceren.
Als u veel meer energie verbruikt dan uw zonnepanelen produceren (meer dan 1500 kWh verschil), behoudt u beter uw dag- en nachtmeter.
U kan bij uw netbeheerder terecht om uw nachtmeter te laten afsluiten. Wij raden u aan om uw nachtmeter te laten afsluiten op het moment van de jaarlijkse meteropname door uw netbeheerder. Zo vermijdt u mogelijk extra kosten.


Download onze app op