Essent Belgium draagt zijn activiteiten over aan Luminus. Essent-klanten behouden hun tarief en voordelen. Je vindt hier het antwoord op de meestgestelde vragen.
Hulp en ondersteuning

Lumiwind

Samen voor een CO2-neutraal klimaat.
Ik ben geïnteresseerd

Investeren in windenergie: goed voor het milieu, goed voor je geld

Je wilt ook bijdragen aan een beter milieu. Maar je zoekt voor je geld een zekere belegging met een mooie opbrengst. Maak dan kennis met Lumiwind, een nieuwe coöperatie vennootschap die investeert in windparken. Luminus wil met Lumiwind gewone burgers en bedrijven verenigen om samen een actieve bijdrage te leveren aan een CO2-neutrale omgeving.

Lumiwind

Lumiwind is een coöperatieve vennootschap die werd opgericht om particulieren en bedrijven de mogelijkheid te geven aandeelhouder te worden van en te delen in de opbrengsten van hernieuwbare energieprojecten. De doelstelling is om hernieuwbare energieprojecten en een duurzaam energiegebruik te promoten in Vlaanderen en Wallonië. De klimaatverandering vormt namelijk een grote uitdaging voor ons allemaal. Alle kleine beetjes helpen, vandaar dat wij ons hier via Lumiwind heel bewust samen met jullie voor willen engageren.

Als aandeelhouder van de coöperatie Lumiwind investeer je mee in windenergie. Je beloning voor je steun aan het klimaat: een fiscaal voordeel en een variabel rendement tot 4%.

De eerste spaaroproep van onze Lumiwind-coöperatie eindigde in slechts enkele maanden waardoor er momenteel geen abonnementsmogelijkheid meer is. Als je geïnteresseerd bent in een van onze aankomende oproepen om een Lumiwind aandeelhouder te worden, kan je je registreren op onze wachtlijst. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

 

Lumiwind
Lumiwind | Duurzaam beleggen levert ook meer dividend op

Duurzaam beleggen levert ook meer dividend op

Kies je als privépersoon voor Lumiwind dan kies je voor een dubbel voordeel: naast het rendement is er een fiscaal voordeel. De coöperatie moet namelijk op het variabele bruto-rendement - dat kan oplopen tot 4% - de roerende voorheffing (30%) inhouden, waardoor je enkel je netto-dividend ontvangt. Als particulier geniet je echter een beperkte vrijstelling van dividendinkomsten. Voor inkomstenjaar 2020 (aanslagjaar 2021) gaat het om een vrijstelling van 812 euro.
 
Op dividendinkomsten tot 812 euro moet je met andere woorden geen belasting betalen. Daarom kan je de roerende voorheffing (30%) terugvragen via je aangifte personenbelasting. Dit kan dus maximaal een voordeel opleveren van 243,60 euro (30% van 812 euro). De vrijstelling kan er dus voor zorgen dat je bruto-dividend gelijk is aan je netto-dividend.

Waarom duurzaam beleggen in Lumiwind?

Wil je uitzicht op een aantrekkelijk rendement, een fiscaal voordeel maar wil je ook investeren in een beter klimaat? Dan is duurzaam beleggen in de coöperatie Lumiwind zeker een goede keuze voor jou.


  • Duurzaam: Je belegging gaat volledig naar Lumiwind voor de investering in windenergie en andere vormen van duurzame energie.
  • Toegankelijk: Voor 25 euro heb je al een aandeel Lumiwind. Je kunt maximaal voor 10.000 euro aandelen per kapitaalronde kopen.
  • Interessant: Je bruto-rendement is niet vast maar ligt veel hoger dan het rendement op een spaarrekening. Ook geniet je een beperkte vrijstelling van dividendinkomsten zodat je belegging extra oplevert.
  • Zekerheid: Je rendement is gebaseerd op de productiecapaciteit en niet op de effectieve productie.
  • Gemoedsrust: Je kunt na 5 jaar en mits de voorafgaande goedkeuring van het bestuursorgaan je aandelen overdragen. Na 5 jaar kun je dan ook uit de vennootschap uittreden tegen de aankoopwaarde of de boekwaarde (indien de boekwaarde van het eigen vermogen per aandeel lager is dan de aankoopwaarde ervan). Niettegenstaande het voorgaande zijn de aandeelhouders-natuurlijke personen toegestaan om hun aandelen te allen tijde over te dragen aan familieleden tot de derde graad, zonder voorafgaande goedkeuring van de raad van bestuur.
    Daarover lees je hier meer.

  • Aan beleggen zijn risico's verbonden. Lees hier: Wat je moet weten voordat je belegt in Lumiwind

    Intekenen is eenvoudig en doe je via de onderstaande knop.

 
Ik ben geïnteresseerd
Lumiwind | Duurzaam beleggen levert ook meer dividend op

Een goed geïnformeerd belegger is er twee waard

Een coöperatie organisatie als Lumiwind is aan strenge regels gebonden. Alle informatie is transparant en je kunt alles makkelijk controleren. Daarom hebben we hieronder een aantal informatiebronnen rond Lumiwind gezet. Je downloadt al deze informatie makkelijk. Download !

Iets niet helemaal duidelijk? Wil je meer weten over Lumiwind, stuur dan een e-mail naar lumiwind@cooperaties.be of bel 02/205 17 25.

Wat gebeurt er als je hebt ingetekend?

De coöperatie Lumiwind neemt dan contact met je op voor de verdere afhandeling en de betaling van je aandelen. Een keer per jaar vertelt de coöperatie wat je dividend is en je krijgt regelmatig informatie over de activiteiten. Ook ben je welkom op de Algemene Vergadering van aandeelhouders.

Maar het belangrijkste is dat duurzame energie de wind in de zeilen krijgt omdat jij hebt gekozen voor de coöperatie Lumiwind. Welkom!

Meer weten?

Lees hier de meestgestelde vragen

Doe mee als bedrijf  >