👉 Je thuiscomfort blijft onze prioriteit! Houd onze blog in de gaten voor de laatste updates over de overheidsmaatregelen wat betreft je energiefactuur én voor praktische tips. Daarnaast bundelden we voor jou de meest gestelde klantvragen gerelateerd aan de coronacrisis.
Hulp en ondersteuning
Économie consommation d'énergie Luminus

Energie besparen

Besparen op je energieverbruik en dus op je factuur? Ontdek al onze energiebesparende oplossingen voor uw huis!

Stappenplan op maat

Je wil je steentje bijdragen aan de strijd tegen de klimaatverandering, je energiefactuur verminderen of je huis klaarmaken voor de toekomst, maar je weet niet waar te beginnen? Luminus helpt je verder met een persoonlijk energiebesparingsplan.

Ontdek je stappenplan

Energie besparen

Isolatie

Een degelijke isolatie heeft een positievie invloed op je huiselijke warmte en je portefeuille: je kan gemiddeld tot wel 30% per jaar op je energiebudget besparen. Luminus helpt met dak-, spouwmuur én buitenmuurisolatie.

Luminus Ketel

Is je ketel 10-15 jaar oud of ouder? Een moderne condensatieketel kan tot 35% besparen op je energieverbruik. Goed voor je factuur! Bovendien vermindert je CO2-uitstoot aanzienlijk en gaat je ketel ook veel langer mee.

Slimme thermostaat

Verminder je energiefactuur met de slimme thermostaat van Luminus. Het toestel leert wanneer het moet verwarmen, zo bespaar je op je verbruik.

Warmtepomp

Ben je van plan om te bouwen of grondig te renoveren, dan kan je een warmtepomp overwegen. Met een warmtepomp benut je de gratis warmte van de natuur om je woning en/of sanitaire water te verwarmen.

Ledverlichting

Verlichting slurpt maar liefst 19% van je energiebudget op. Ledlampen zijn iets duurder dan traditionele, maar verbruiken 20% minder, geven geen warmte af en gaan veel langer mee. Je vindt ze in allerlei kleuren en vaak kan je ze ook dimmen. Waar wacht je nog op?

Je energieverbruik vergroenen

Zonnepanelen

Produceer zelf groene energie met de zonnepanelen van Luminus. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee! 

LG thuisbatterij

Heb je zonnepanelen en wil je nog onafhankelijker worden van het net? Dat kan met een LG thuisbatterij, de batterijoplossing van Luminus.

Elektrisch rijden

Elektrisch rijden is de toekomst van mobiliteit. Luminus biedt dan ook heel wat oplossingen, van laadpaal aan je woning tot laadkaart.  

Participatie in windenergie

Wind Together is een initiatief van Luminus om Belgen nauwer te betrekken bij de ontwikkeling en uitbating van windenergieprojecten. De instapkost is laag, het risico beperkt en de return aantrekkelijk.

Groene energie

Met een groen energiecontract zoals Luminus Comfy Green ben je zeker van 100% Belgische én groene elektriciteit. En je draagt bij aan de uitbreiding van de groene energieproductie in België.

Bij Luminus is een installatie van zonnepanelen zó geregeld

Het plaatsen van zonnepanelen is een investering, maar die verdien je zó terug!
Lees meer

Lees meer over ketels