Hulp en ondersteuning
AB Inbev Jupille - AB InBev brouwt voortaan met Groene elektriciteit.

AB InBev brouwt voortaan met groene energie

Bier voortaan gebrouwd op zonne-energie

Vorig jaar plaatste AB InBev samen met Luminus, al 2117 zonnepanelen op het dak van haar iconische brouwerij in Leuven. Dit jaar zetten ze het initiatief door en is de brouwerij in Jupille aan de beurt. Op het dak van de Jupiler brouwerij in Jupille liggen al ruim 6.000 zonnepanelen. Daar komen er nog eens 2.111 zonnepanelen bij. Deze zullen jaarlijks 767.000 kWh groene energie produceren. De opgewekte stroom zal volledig door de brouwerij zelf verbruikt worden, waardoor 168 ton CO2 per jaar wordt vermeden.

“We zijn blij dat we AB Inbev mogen bij staan in hun energietransitie. We installeren niet alleen hier in Jupille zonnepanelen, maar mochten dat ook doen op het dak van hun brouwerij in Leuven en Hoegaarden. Net zoals in Leuven willen we de inwoners van Jupille meenemen in dit duurzame verhaal. Enkel samen kunnen we bouwen aan een CO2-neutrale energietoekomst.”

Grégoire Dallemagne, CEO van Luminus

Hoe gaat zonnedelen exact in zijn werk?

Het bedrijf Power2Green (waarvan Luminus aandeelhouder is), realiseert de zonnepanelenprojecten, terwijl mozzeno de investeringen verzorgt.

Voor elk project geeft mozzeno schuldinstrumenten uit onder de vorm van 'notes', waarop Belgisch recht van toepassing is. Vervolgens bieden ze deze schuldinstrumenten als beleggingsproduct voor het publiek aan via hun online investeringsplatform.

Indien je investeert teken je dus in op die schuldinstrumenten van mozzeno. Je hebt enkel een band met mozzeno en niet met Luminus of Power2Green. Met de fondsen opgehaald door de uitgifte van deze notes verschaft mozzeno een lening aan Power2Green. Power2Green wendt deze lening als onderdeel van de financiering voor de zonnepanelenprojecten.

Andere zonnedelen-projecten:

KVCR Wara Genk - Luminus.

KVCR Wara Genk

Locatie: Genk
Capaciteit: 36 kWp
Aantal zonnepanelen: 130
Bestemming energie: verlichting en cafetaria sporthallen
Status: afgerond
Meer informatie
AB InBev brouwt voortaan met groene elektriciteit - Luminus.

Ab InBev

Locatie: Leuven
Capaciteit: 582 kWp
Aantal zonnepanelen: 2117
Bestemming energie: brouwerij
Status: afgerond
Meer informatie

*Investeren brengt risico’s met zich mee en de investeerder loopt het risico het verwachte rendement niet te behalen en/of zijn investering volledig of gedeeltelijk te verliezen. Investeer op een verantwoorde manier. Lees daarom eerst de algemene een bijzondere voorwaarden van mozzeno over het project. Deze investering wordt in opdracht van mozzeno exclusief aangeboden en gecommercialiseerd via hun financieringsplatform. De algemene een bijzondere voorwaarden met alle modaliteiten alsook de risico’s gelinkt aan deze investering zullen worden gepubliceerd op mozzeno.com (https://www.mozzeno.com/nl/ab-inbev).

Lees meer over zonnepanelen