Hulp en ondersteuning
Investeer mee in zonnepanelen - Luminus.

Investeer mee in zonnepanelen

Investeren in een groene toekomst? Dat kan via de participatieprojecten van Luminus voor zonnepanelen.

Investeer mee in zonnepanelen

Zonnepanelen: investeer mee in groene oplossingen

Luminus investeert in de productie van duurzame en hernieuwbare energie. 26,6 procent van onze totale energiecapaciteit is afkomstig uit hernieuwbare energie. Dat maakt Luminus proportioneel gezien de meest groene energieproducent van de belangrijkste Belgische spelers.

Maar we doen dat niet alleen. We maken er een punt van om zoveel mogelijk mensen hierin te betrekken.

Eén van de mogelijkheden is zonnedelen: lokaal investeren in de zonnepanelen op het dak van je vereniging, bedrijf, sportclub…. Zin om je steentje bij te dragen aan een groenere toekomst én te genieten van een mooi dividend?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Nieuws ontvangen rond onze participatieprojecten?
Houd me op de hoogte

Recente projecten

Ab Inbev Jupille.

Ab InBev Jupille

Abinbev

Locatie: Jupille
Capaciteit: 767 kWp
Aantal zonnepanelen: 8111
Bestemming energie: brouwerij
Status: afgerond

Meer informatie
KVCR Wara Genk - Luminus.

KVCR Wara Genk

Abinbev

Locatie: Genk
Capaciteit: 36 kWp
Aantal zonnepanelen: 130
Bestemming energie: verlichting en cafetaria sporthallen
Status: afgerond
Meer informatie
AB InBev brouwt voortaan met groene elektriciteit - Luminus.

Ab InBev

Abinbev

Locatie: Leuven
Capaciteit: 582 kWp
Aantal zonnepanelen: 2117
Bestemming energie: brouwerij
Status: afgerond


Meer informatie

Zonnedelen, da’s lokaal investeren in groene elektriciteit met een mooi rendement.

Dankzij zonnedelen kunnen organisaties zoals sportclubs, bedrijven en overheden van participatieve financiering of “crowdfunding” gebruikmaken voor de financiering van zonnepanelen op hun dak. Clubleden, medewerkers, buurtbewoners of sympathisanten kunnen al deelnemen met kleine bedragen en meegenieten van een gunstig rendement. Een win-win dus!

Met crowdfunding zorgt Luminus ervoor dat zoveel mogelijk mensen actief kunnen bijdragen aan de transitie naar hernieuwbare energie. Hiervoor werken Luminus en Power2Green samen met mozzeno, een online platform gebaseerd op dat principe.

Niets dan voordelen dus

Competitieve tarieven

Je kan al investeren vanaf een relatief klein budget.

Een vaste of variabele prijs? Altijd 100% groene elektriciteit.

Je kan investeren in meerdere projecten.

Investeren in groene elektriciteit wordt nu ook mogelijk voor wie al panelen heeft, wie geen eigen dak heeft of wie een woning huurt.

Services die uw comfort verhogen.

Het risico is zeer laag: elk project wordt gerealiseerd, ongeacht het bedrag dat wordt opgehaald via participatie.

Veelgestelde vragen

Investeren in een project zoals dit met zonnepanelen: dat is samen volop gaan voor een groenere toekomst.

Projecten als zonnedelen bieden aan iedereen de mogelijkheid om hieraan deel te nemen, in eigen tempo.

Luminus wil graag een ruimer draagvlak creëren voor projecten in hernieuwbare energie en wil daarbij de publieke participatie stimuleren.

Er wordt beroep gedaan op Power2Green en mozzeno voor deze projecten. Power2Green (waarvan Luminus aandeelhouder is), realiseert de zonnepanelenprojecten, terwijl mozzeno de investeringen verzorgt.

Voor elk project geeft mozzeno schuldinstrumenten uit onder de vorm van 'notes', waarop Belgisch recht van toepassing is. Vervolgens bieden ze deze schuldinstrumenten als beleggingsproduct voor het publiek aan via hun online investeringsplatform.

Indien je investeert teken je dus in op die schuldinstrumenten van mozzeno. Je hebt enkel een band met mozzeno en niet met Luminus of Power2Green. Met de fondsen opgehaald door de uitgifte van deze notes verschaft mozzeno een lening aan Power2Green. Power2Green wendt deze lening als onderdeel van de financiering voor de zonnepanelenprojecten.

In principe kan iedereen deelnemen, maar we willen graag lokale investeerders als eerste de kans geven om deel te nemen. Mensen die nauw betrokken zijn bij de vereniging, het bedrijf of de gemeente kunnen voorrang krijgen.

Investeren brengt risico’s met zich mee. Dat kan gaan tot het gedeeltelijk of geheel verlies van het geïnvesteerde kapitaal. Zo zal mozzeno het geïnvesteerd bedrag enkel terugbetalen in de mate dat zij zelf is terugbetaald door Power2Green.

Als investeerder is er dus een kredietrisico op mozzeno nv en een (indirect) tegenpartijrisico op Power2Green. In het geval van insolvabiliteit van mozzeno of Power2Green nv zou de integrale terugbetaling van het geïnvesteerd bedrag in het gedrang kunnen komen.

Investeer op een verantwoorde manier en lees zeker eerst de informatienota van mozzeno na. Deze investering wordt exclusief aangeboden door mozzeno, via diens financieringsplatform. Je vindt op de website van mozzeno een informatienota met alle modaliteiten en de risico’s die verbonden zijn aan deze investering: https://www.mozzeno.com/wara-genk.

Opmerking: je inschrijving op de lijst is nog geen inschrijving op het investeringsproject.

Participatieve financiering of 'crowdfunding' is een alternatief voor het traditionele banksysteem om projecten financieel te steunen.

Deelnemen aan participatieve financiering kan al vanaf heel kleine bedragen. Je hoeft dus niet kapitaalkrachtig te zijn om te kunnen investeren. In ruil voor je investering krijg je een vooraf afgesproken tegenprestatie.

Voor het project zonnepanelendelen werken Luminus en Power2Green samen met mozzeno, een firma dat een online platform beheert gebaseerd op het principe van 'crowdlending'. Hierbij deelt mozzeno een lening of krediet op in kleinere onderdelen waarin de 'crowd' dan kan investeren.

Het nettorendement wordt berekend door de roerende voorheffing af te trekken van het bruto rendement (ongeveer 30%, van toepassing op de gemiddelde natuurlijke persoon, inwoner van België, die investeert).
Zo houd je bij een bruto rendement van 3% bijvoorbeeld nog steeds een nettorendement over van 2,1%.

Mozzeno stelt je een pagina voor met veelgestelde vragen: https://support.mozzeno.com/nl/support/solutions.

Je vindt hun contactgegevens ook op: https://www.mozzeno.com/nl/support-en-contact.

Investeer mee in zonnepanelen - E-book: zonnepanelen bij je thuis - Luminus.

E-book: zonnepanelen bij je thuis

Alles wat je moet weten voor, tijdens en na de installatie. 
Download hier

Lees meer over zonnepanelen