Essent Belgium draagt zijn activiteiten over aan Luminus. Voor Essent-klanten verandert er niets. U vindt hier het antwoord op de meestgestelde vragen.

Lumiwind

Samen voor een CO2-neutraal klimaat
Mijn bedrijf is geïnteresseerd

Investeren in windenergie: goed voor het milieu, goed voor uw geld

U zoekt voor uw geld een zekere belegging met een mooie opbrengst. Maar u wilt ook bijdragen aan een beter milieu. Maak dan kennis met Lumiwind, een nieuwe coöperatieve vennootschap die investeert in windparken. Luminus wil met Lumiwind gewone burgers en bedrijven verenigen om samen een actieve bijdrage te leveren aan een CO2-neutrale omgeving. .

Investeer met uw bedrijf in Lumiwind

Stimuleer mee de ontwikkeling van windenergie. Word met uw bedrijf aandeelhouder van de coöperatieve Lumiwind. Uw steun aan het klimaat verdient een variabel rendement tot 4%.

De eerste spaaroproep van onze Lumiwind-coöperatie eindigde in slechts enkele maanden waardoor er momenteel geen abonnementsmogelijkheid meer is. Als u geïnteresseerd bent in een van onze aankomende oproepen om een Lumiwind aandeelhouder te worden, kunt u zich registreren op onze wachtlijst. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Lumiwind

Wat zijn de voordelen voor uw bedrijf?

  • Duurzaam. Uw bedrijf belegt voor 100% in de ontwikkeling van windenergie en andere vormen van duurzame energie.
  • Op maat. U investeert een bedrag naar keuze , tot maximum 10.000 euro per keer  (max 400 aandelen van telkens 25 euro) zijn mogelijk.
  • Financieel interessant. Uw bruto-rendement is variabel maar is veel hoger dan bij een klassieke spaarrekening.
  • Weinig risico. Uw rendement is gebaseerd op de productiecapaciteit en niet op de effectieve productie.
  • Gemoedsrust. U kunt na 5 jaar en mits de voorafgaande goedkeuring van het bestuursorgaan uw aandelen overdragen. Na 5 jaar kunt u dan ook uit de vennootschap uittreden tegen de aankoopwaarde of de boekwaarde (indien de boekwaarde van het eigen vermogen per aandeel lager is dan de aankoopwaarde ervan. Lees hier meer.
Lumiwind | Duurzaam beleggen levert ook meer dividend op

Samen voor een CO2-neutraal klimaat

Mijn bedrijf is geïnteresseerd

Wat moet u op voorhand zeker weten?

Voor u belegt in Lumiwind wilt u uiteraard ook de precieze voorwaarden en risico's kennen. Een coöperatieve vennootschap als Lumiwind is aan strenge regels gebonden. Transparante informatie is er één van. Download zeker onderstaande informatiebronnen over Lumiwind. Download alle info

Meer info? Bel 02/205 17 25 of par e-mail: lumiwind@cooperaties.be

Lees hier de meestgestelde vragen

Interesse in een windturbine op uw site?  

Als bedrijf kunt u ook een windturbine laten plaatsen op uw bedrijfsterrein. Zo voorziet u geheel of gedeeltelijk in uw eigen energie én levert u een actieve bijdrage aan de vermindering van de CO2-uitstoot. Daardoor wordt het naast een financieel interessante ook een strategische investering voor uw bedrijf. Steeds meer ondernemers kiezen er dan ook voor om op hun site windenergie te produceren. Wilt u de mogelijkheden en voordelen van een windturbine op uw site bespreken?

Neem dan contact op via btb@luminus.be.

Waarom investeren bedrijven in een eigen windturbine?

Ook interessant voor uw medewerkers

Het is ieders verantwoordelijkheid om de CO2-uitstoot te verminderen, het klimaat te verbeteren en duurzame energie te produceren. Samen staan we altijd sterker. Lumiwind is een coöperatie die uw medewerkers kan laten investeren in de windturbine op uw locatie. Dus iedereen wint: uw bedrijf, uw medewerkers en het klimaat. 

Doe mee als particulier