Lumiwind

Samen voor een CO2-neutraal klimaat.
Doe mee als particulier Doe mee als bedrijf

Lumiwind werd opgericht als coöperatieve vennootschap om particulieren en bedrijven de mogelijkheid te geven aandeelhouder te worden voor hernieuwbare energieprojecten, en te delen in de opbrengsten. De doelstelling is om hernieuwbare energieprojecten en een duurzaam energiegebruik te promoten in Vlaanderen en Wallonië.

De klimaatverandering vormt namelijk een grote uitdaging voor ons allemaal. Alle kleine beetjes helpen, vandaar dat wij ons hier via Lumiwind heel bewust samen met jullie voor willen engageren. 

Als aandeelhouder van de coöperatie Lumiwind investeer je mee in windenergie. Je beloning voor je steun aan het klimaat: een fiscaal voordeel en een variabel rendement tot 4%.

Investeren in windenergie: goed voor het milieu, goed voor je geld


Je zoekt voor je geld een zekere belegging met een mooie opbrengst. Maar je wilt ook bijdragen aan een beter milieu. Maak dan kennis met Lumiwind, een nieuwe coöperatieve vennootschap die investeert in windparken. Luminus wil met Lumiwind gewone burgers en bedrijven verenigen om samen een actieve bijdrage te leveren aan een CO2-neutrale omgeving. 

De eerste spaaroproep van onze Lumiwind-coöperatie eindigde in slechts enkele maanden waardoor er momenteel geen abonnementsmogelijkheid meer is.

Energie van windturbines, investeer mee in de toekomst 

Luminus is in België de grootste producent van windenergie op het land. Hier lees je meer over onze windparken en windenergie. Via de coöperatieve Lumiwind kun je als particulier of bedrijf mee investeren in projecten voor duurzame energie in Vlaanderen en Wallonië.

Duurzaam beleggen met een aantrekkelijk rendement 

Duurzame energie is goed voor het klimaat maar beleggen in duurzame energie kan ook winstgevend zijn. De coöperatieve Lumiwind streeft naar een stabiele en aantrekkelijke opbrengst. Je rendement als aandeelhouder van Lumiwind hangt niet af van de productie van windenergie maar van de productiecapaciteit. Bovendien beleg je al vanaf € 25 en maximaal € 10.000 per keer. Lumiwind is dus voor iedereen toegankelijk, zowel voor particulieren als bedrijven. Beleg je als privépersoon in Lumiwind, dan geniet je bovendien van een fiscaal voordeel. Lees hier meer

Vrijheid als vennoot

Na een periode van 5 jaar en na de goedkeuring van Lumiwind heb je de vrijheid om je aandelen over te dragen. Je kan dan uit de coöperatieve stappen tegen de aankoopwaarde of de boekwaarde.  Daarover lees je hier meer 
 

Belgische windturbines in Turnhout en Fernelmont


Turnhout

De vijf windturbines van Luminus in Turnhout bevinden zich in de industriezone Veedijk. Ze hebben een tiphoogte van 149 meter en hebben elk een vermogen van 2,3 MW. Ze produceren samen jaarlijks 21.000 MWh hernieuwbare energie. Dit komt overeen met het verbruik van ongeveer 6.000 gezinnen. De lokaal geproduceerde energie wordt voor ongeveer 20% verbruikt door de lokale industrie. Dankzij dit windproject in Turnhout besparen we bijna 6.000 ton CO2-uitstoot per jaar!   

Fernelmont 2

Het windmolenpark Fernelmont 2 ligt verspreid over beide kanten van de E42 in Marchovelette (Namen). Sinds 2019 vind je er drie windturbines van Luminus, van elk 150 meter hoog en elk met een vermogen van 3,45 MW. De windturbines produceren 19.500 MWh per jaar. Dit komt overeen met het verbruik van meer dan 5.500 gezinnen. De drie windturbines besparen samen ongeveer 5.500 ton CO2 uit, in vergelijking met een klassieke elektriciteitscentrale.
Lumiwind | Duurzaam beleggen levert ook meer dividend op

Een unieke coöperatieve

Iedere particulier en elk bedrijf kan vennoot worden van Lumiwind. Deze coöperatieve koopt met het geld van de aandelen elektriciteit, groenestroomcertificaten en certificaten van oorsprong. Als vennoot ben je dus mede-eigenaar van deze activiteiten. Door de verkoop ervan heb je je rendement.

Doe mee als particulier Doe mee als bedrijf

Meer weten over Lumiwind?

Hier vind je de meestgestelde vragen over Lumiwind en duurzaam beleggen in Belgische windturbines.

Naar de meestgestelde vragen

Documenten te downloaden

Contacteer ons

Tel: 02/205 17 25
Email: lumiwind@cooperaties.be