Luminus Solutions - Het bedrijf voor B2B- energiediensten van de groep EDF in België.

Luminus Solutions

Het bedrijf voor B2B- energiediensten van de groep EDF in België. Zij biedt haar institutionele en particuliere B2B-klanten duurzame en efficiënte oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie.

Ons beroep: Leverancier van energetische oplossingen de uitdagingen voor een efficiënte energetische aanpak

Milieuaspecten:

 • Daling van het primaire energieverbruik
 • Vermindering van de ecologische voetafdruk

Economische aspecten:

 • Vermindering van de energiefactuur
 • Realisatie van economische activiteiten en lokale tewerkstelling
 • Bijdrage aan de energie-onafhankelijkheid van de EU

Luminus Solutions

Luminus Solutions - Ons beroep: Leverancier van energetische oplossingen de uitdagingen voor een efficiënte energetische aanpak.
Luminus Solutions - Onze activiteiten.

Onze activiteiten

Onze oplossingen

 • Renovatie van verwarmings-, ventilatie- en koelsystemen
 • Verbetering van verlichtingsoplossingen Lokale productie van energie (warmtekrachtkoppeling, zonne-energie...)
 • Thermische verbetering van de bouwschil (elk type isolatie, chassisvervanging...)
 • Digitalisering en bediening op afstand van de technische apparatuur Coaching en sensibilisering
Luminus Solutions - Onze oplossingen.
Luminus Solutions - Onze klanten.

Onze klanten

De diensten van Luminus Solutions zijn gericht op de volgende sectoren :

 • Overheden
 • Tertiaire sector
 • Gezondheidssector
 • De industrie

Gezondheidssector Tertiaire sector Overheden De industrie

Onze realisaties

Luminus Solutions - Onze realisaties: De Anderlechtse haard.

De Anderlechtse haard: Het eerste multi-site energieprestatie contract van België

De Anderlechtse Haard is een van de grootste socialehuisvestingsmaatschappijen van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest wat het aantal woningen betreft. De maatschappij, eigenaar van meer dan 3.700 sociale woningen in de gemeente Anderlecht, beheert ongeveer 400 individuele woningen alsook grote woonblokken uit de jaren 1970. Het multi-site energieprestatiecontract – het eerste van België in zijn soort – omvat de volledige renovatie van 15 ketelhuizen, meer bepaald 31 verwarmingsketels, 6 warmtekrachtkoppelingseenheden, 15 nieuwe warmtehuishoudingssystemen en 4 fotovoltaïsche installaties.

Lees meer Naar het nieuwsbericht

Brusselse huisvestiging

Luminus Solutions wint het HVAC-onderhoudscontract voor de Brusselse huisvestingsmaatschappij. Dit 7-jarig contract biedt preventief en correctief onderhoud van de technische uitrusting van meer dan 70 gebouwen van de Brusselse Huisvestingsmaatschappij. Luminus Solutions biedt ook een 24/7 storingsdienst aan in geval van problemen.

Luminus Corporate - Luminus Solutions renoveert 14 scholen in de provincie Luik in het kader van het EPC-project van RenoWatt.

Renowatt: Luminus solutions renoveert 14 scholen in de provincie Luik in het kader van et EPC-project van Renowatt

Het contract voorziet een ambitieus werkplan, met onder meer de isolatie van meer dan 10.000 m2 daken en 5.000 m2 façades en de vervanging van bijna 8.000 m2 ramen. Daarbovenop komt de grondige renovatie van een heleboel ketelruimen, de verbetering van het verlichtingssysteem, de plaatsing van fotovoltaïsche panelen, het op afstand bedienen van de technische installaties en een sensibiliserings- programma voor de gebruikers.

De overeenkomst omvat ook een compleet onderhoudsprogramma en een engagement voor de energieperformantie over 15 jaar. Dat laatste betreft een vermindering van het energieverbruik met meer dan 30%, goed voor een besparing van ongeveer € 300.000/jaar. Het project bevat bovendien een belangrijk sociaal luik, met een professioneel opleidingsplan.

RenoWatt, onestopshop die overheden helpt bij de uitvoering van Energieprestatiecontracten, op initiatief van GRE-Liège

Zwembad en warmtenet te Kortrijk

Het grootste zwembad van West-Vlaanderen wordt door Luminus Solutions voorzien van warmte. Naast dit zwembad in Kortrijk wordt ook een warmtenet gevoed waarop verschillende gebouwen zijn aangesloten en waar uitbreidingen mogelijk zijn in de toekomst.

Meer info

Energieprestatiecontract te Dilbeek

De gemeente Dilbeek koos ervoor om het beheer van zijn gebouwen uit te besteden via een Energie Prestatie Contract (EPC). Een mix van gebouwen zoals het zwembad, cultureel centrum, scholen, sporthal of het administratief centrum komen hierdoor onder verantwoordelijkheid van Luminus Solutions op het vlak van energiebesparing en techniek.

Meer info
Raoul Nihart, CEO Luminus Solutions.

“De Energieprestatiecontracten zijn al een vaste waarde in Frankrijk en Duitsland, en vinden nu ook hun weg naar België. Het EPC voegt twee belangrijke dimensies toe aan de traditionele engagementen van een onderhoudscontract, zijnde het comfort en de beschikbaarheid van de technische installaties. In een EPC garanderen we de energieperformantie van de gebouwen. Daarvoor voeren we een renovatieplan uit, met of zonder financiering.”

Raoul Nihart, CEO Luminus Solutions