Prijkelwind

Windproject Prijkelwind

 

Welkom bij

Een snelle elektrificatie is een absolute voorwaarde voor een CO2-neutrale toekomst. Daarom moeten we nu werk maken van alternatieve energiebronnen die ons voorzien van betrouwbare en schone energie.

Windenergie is precies dat. Ze maakt ons minder afhankelijk van fossiele brandstoffen, zoals aardolie of aardgas. Zo helpt ze ons de klimaatverandering tegen te gaan.

Daarom investeert ook Luminus in windenergie. Oorspronkelijk bouwden we met Prijkelwind drie windturbines in industriezone De Prijkels. Het project van twee windturbines langsheen de E17, geïnitieerd door Veneco, werd intussen ook aan Luminus toegewezen. We werken volop aan de integratie van dit project in ons oorspronkelijk dossier van drie windturbines, om binnen enkele maanden de vergunningsaanvraag in te dienen voor vijf windturbines van “Prijkelwind”. De vijf turbines zullen samen ongeveer 55 000 MWh per jaar produceren. Dat komt overeen met het verbruik van zo’n 15 000 gezinnen.

Zo investeren we in een schonere, gezondere en meer duurzame wereld voor onze kinderen, kleinkinderen en alle toekomstige generaties. En maken we samen het verschil.

Het Project

Meer info
Nieuwsberichten

Meer info
windmill
Over windturbines

Meer info
Luminus Corporate - Ons uitvoerend comité.
Veelgestelde vragen

Meer info

Meer weten?

Op 27 april vond de eerste publieke informatiemarkt plaats over Prijkelwind. Meer info vind je bij de nieuwsberichten.

Heb je een specifieke vraag over dit project? Laat het ons weten.
Ga naar het vragenformulier Abonneer je op de nieuwsbrief