Luminus Wind Day 2021 - Spring op zondag 13 juni op je fiets en maak kennis met de Luminus windturbines in Dessel en Mol.

Luminus Wind Fietstocht

Spring op zondag 13 juni op je fiets en maak kennis met de Luminus windturbines in Dessel en Mol
Schrijf je in

Ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Wind stippelde Luminus een fietsroute uit langs haar windturbines in Dessel en Mol. Jong en oud is welkom om op de fiets te stappen en de fietsroute te ontdekken. Onderweg kom je van alles te weten over windenergie, leer je hoe een windturbine juist werkt en doe je terug  krachten op met een kleine versnapering*. Bovendien maak je kans op een mooie prijs. Nodig zeker je familie, vrienden en kennissen uit om mee te fietsen.

*onder voorbehoud van de op dat ogenblik geldende Covid-19-maatregelen

Schrijf je in

Hoe werkt het?

 

Je kunt waar je wilt aansluiten op de fietsroute. Je kan ook rechtstreeks naar één van de Luminus windturbines fietsen. Daar leer je aan de hand van educatieve panelen heel wat bij over windenergie.

Route?

Je kan hier de route downloaden.

Download de fietsroute Download het GPX bestand

Wedstrijd

 
Luminus Wind Fietsroute - Ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Wind stippelde Luminus een fietsroute uit langs haar windturbines in Dessel en Mol.
Het wedstrijdformulier zal beschikbaar zijn op elk van de 4 tussenstops. Beantwoord de vragen en verzamel stempels op elk van de 4 tussenstops. Het antwoord op de vragen vind je terug langs het parcours. Geef het volledig ingevulde formulier af aan een van de tussenstops en misschien win jij wel een elektrische fiets.
Luminus Wind Day 2021 - windmolen.

Windpark Mol

De drie windturbines van Luminus in  Mol bevinden zich aan het industrieterrein Berkebossen. Vlakbij het mooie fietspad langs het kanaal Dessel-Kwaadmechelen  Ze hebben een tiphoogte van 150 meter en hebben elk een vermogen van 2,3 MW. Ze produceren samen jaarlijks 12.500 MWh hernieuwbare energie. Dit komt overeen met het verbruik van ongeveer 3.100 gezinnen. Dankzij dit windproject in Mol wordt 3.909 ton CO2-uitstoot per jaar vermeden!
Luminus Wind Day 2021 - windmolen.

Windpark Dessel

Het windturbinepark van Dessel is gelegen aan de site van Sibelco. Sinds 2017 vind je er drie windturbines van Luminus, van elk 156 meter hoog en elk met een vermogen van 3,2 MW. De windturbines produceren 19.500 MWh per jaar. Dit komt overeen met het verbruik van ongeveer 5.500 gezinnen. De drie windturbines besparen samen ongeveer 5.500 ton CO2 uit, in vergelijking met de Belgische elektriciteitsmix.