Hulp en ondersteuning

Hoe bepalen jullie de eenheidsprijs voor mijn variabel tarief op mijn afrekening?

Heb je een variabel energiecontract? Dan wijzigt je energieprijs elk kwartaal (januari, april, juli, oktober). Voor je afrekening tonen we een gemiddelde van de kwartaalprijzen die voor jouw tariefformule van toepassing waren tijdens de afrekeningsperiode.
De tariefformule van je huidige contract vind je terug onder "Contracten en diensten" in My Luminus.

Om je totale jaarverbruik te verdelen over je verbruiksperiode, gebruiken energieleveranciers een ‘standaard verbruiksprofiel’. Omdat we enkel je totale energieverbruik tijdens je verbruiksperiode kennen, is dit standaard verbruiksprofiel nodig om in te schatten hoeveel elektriciteit of gas je in een bepaalde maand verbruikt.

We gebruiken dus de kwartaalprijzen om de energieprijs per maand te bepalen en vermenigvuldigen deze energieprijs per maand met het standaard verbruik voor die maand. De totalen per maand tellen we vervolgens op om je totale energiekost te bepalen voor je verbruiksperiode.

De netbeheerders publiceren de standaard verbruiksprofielen jaarlijks en deze zijn identiek voor alle energieleveranciers. Op de website van de Vlaamse energieregulator VREG vind je meer informatie over de standaard verbruiksprofielen.

Nuttige link:

Was dit een antwoord op je vraag? Ja Neen

Meer vragen over Onze tarievenContacteer onze Business Adviseurs
Kies één van de contactmogelijkheden.

Onze klantendienst is bereikbaar
op het nummer 078 150 152 (zonaal tarief)

Maandag - Vrijdag: 09 uur tot 18 uur

Tip: houd een factuur met uw klantgegevens bij de hand.

De knop "start de chat" verschijnt zodra een een medewerker beschikbaar is. 

De chat is beschikbaar tijdens de openingsuren van de klantendienst: 
Ma.-vr.: 9u00 - 18u00.