Energieprestatiecontracten: energie-efficiëntie !

Bij Luminus begeleiden we ondernemingen bij het verminderen van hun energieverbruik. Ontdek hier de mogelijkheden.

Een energieprestatiecontract begint altijd met een evaluatie van de energieperformantie van een gebouw. Vervolgens identificeren we de verschillende mogelijkheden om het verbruik te doen dalen en berekenen we de mogelijke besparingen op het energieverbruik en de energiekosten. Doel: minder energie verbruiken en kosten besparen.

De Anderlechtse haard: Het eerste multi-site energieprestatie contract van België

De Anderlechtse Haard is een van de grootste socialehuisvestingsmaatschappijen van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest wat het aantal woningen betreft. De maatschappij, eigenaar van meer dan 3.700 sociale woningen in de gemeente Anderlecht, beheert ongeveer 400 individuele woningen alsook grote woonblokken uit de jaren 1970. Het multi-site energieprestatiecontract – het eerste van België in zijn soort – omvat de volledige renovatie van 15 ketelhuizen, meer bepaald 31 verwarmingsketels, 6 warmtekrachtkoppelingseenheden, 15 nieuwe warmtehuishoudingssystemen en 4 fotovoltaïsche installaties.

Lees meer

Het stadion van KRC Genk: Het groenste van Belgie

Luminus zal verschillende werken uitvoeren aan het stadion met als objectief om tegen 2020 CO₂-neutraal te zijn. Verwarming en koeling zullen worden geautomatiseerd en de stookketels worden vervangen. Leidingen zullen worden geïsoleerd, de terreinverwarming geoptimaliseerd. Elektrische circuits worden vervangen. Ook zullen 400 zonnepanelen op het dak worden geplaatst.

Lees meer