Plant mee aan een duurzame toekomst, boom per boom.

Ik schrijf me in

Luminus Forest in 1 Day


Op zondag 2 februari planten Luminus en het Jane Goodall Institute Belgium 18.000 bomen op drie verschillende locaties in België: Hoeselt, Waasmunster en Tinlot. Een hele klus, waarbij alle hulp meer dan welkom is. Groene handen zijn een plus, maar zeker geen must ;)

We nodigen je graag uit om tussen 10u en 16u mee te komen planten. Ervaring is niet vereist, enthousiasme (en laarzen) des te meer! Om alles in goede banen te leiden doen we beroep op Bosgroep en Sylva Nova: specialisten met een hart voor bos.

Tijdens Luminus Forest in 1 Day kan je genieten van lekkere versnaperingen zoals pannenkoeken, wafels, soep en chocolademelk. Er zijn bovendien ook heel wat activiteiten voor jong en oud. Van infostanden over biodiversiteit en bebossing tot workshops, kinderanimatie en een photobooth.

Zin om mee te planten aan een duurzame toekomst?

We nodigen je graag uit om samen met ons mee te planten in Hoeselt, Waasmunster of Tinlot op het tijdstip dat jou het beste past.

8800 bomen

Goosstraat 9, 3770 Hoeselt

6200 bomen

Oudeheerweg-heide 3, 9250 Waasmunster

3000 bomen

Route de Terwagne 4557 Tinlot

Partnership Luminus - Jane Goodall Institute Belgium


Bij Luminus bundelen we al enkele jaren de krachten met het Jane Goodall Institute Belgium. Zo hebben de medewerkers van Luminus de voorbije jaren al meer dan 6.500 bomen helpen planten tijdens de jaarlijkse boomplantactie van het Jane Goodall Institute.

Het Jane Goodall Institute Belgium en Luminus gaan nu een stap verder. De komende drie jaar planten we tijdens Luminus Forest in 1 Day minimum 12.000 bomen op drie verschillende locaties in België. Het Jane Goodall Institute Belgium plant daarnaast nog eens minimum 1.200.000 bomen per jaar in Afrika.

 

Partners

Jane Goodall Institute Belgium

Opgericht in 1977, zet het Jane Goodall Instituut het baanbrekende onderzoek van Dr. Goodall naar het gedrag van chimpansees voort – onderzoek dat de wetenschappelijke perceptie van de relatie tussen mens en dier veranderde. Wat begon als een inspanning om chimpansees en hun habitat te beschermen, groeide uit tot een wereldwijde beweging die nu een generatie van jonge, globale burgers inspireert en de instandhouding van gemeenschappen in Afrika ondersteunt.

www.janegoodall.be

De Bosgroepen

De Vlaamse bosgroepen zijn dé referentie voor bossen. Elke boseigenaar kan gratis en vrijblijvend aansluiten bij de bosgroepen. Hij of zij krijgt er advies, informatie en hulp bij de bosadministratie. Daarnaast coördineren de bosgroepen ook de beheerwerken en organiseren ze opleidingen en excursies. Op die manier streven ze naar duurzaam bosbeheer in Vlaanderen met gezonde bossen, meer en betere natuur, recreatie en houtproductie.

www.bosgroepen.be

Sylva Nova

Sylva Nova is een bedrijf uit het Luikse dat actief is rond consultancy in de bosbouwsector. De zaakvoerder Pierre Hermans heeft reeds 20 jaar ervaring in bosbeheer, gaande van internationale opdrachten, projecten rond herbebossing maar evengoed rond het valoriseren van duurzaam bosbeheer in de Belgische praktijk.

www.sylvanova.eu

 
Faune & biotopes

Faune & Biotopes werd opgericht in 2000 en wil de gemeenschappelijke belangen van de verschillende belanghebbenden op het platteland onder de aandacht brengen. Deze participatieve aanpak komt ten goede aan de verschillende Waalse biotopen en de biodiversiteit (fauna-flora) die er te vinden is.

www.faune-biotopes.be

 

#samenmakenwehetverschil

“Met onze boomplantacties wensen we de aandacht te vestigen op het feit dat bomen de CO2-voetafdruk op tal van manieren helpen verminderen, en zo de klimaatverandering helpen aanpakken”

Grégoire Dallemagne, CEO van Luminus