Hulp en ondersteuning
En collaboration avec ImmoPass, nous vous proposons un audit énergétique complet à distance.

Maak je woning energiezuiniger met een Online Energy Audit

Verlaag je energiefactuur met een grondige analyse van je woning door een architect.
Ontdek meer Plan een videocall

Wat zijn de voordelen van een Online Energy Audit?

Met een Online Energy Audit spaar je de kosten van een fysiek bezoek (€ 749) van onze architect uit én dat voor exact hetzelfde advies:
Services die uw comfort verhogen.

Energie analyse

Aan de hand van je EPC-certificaat voert een architect een onafhankelijke en uitgebreide energiescan van je woning uit. Hij deelt zijn advies met je tijdens een videocall.

Nieuwsbrief

Gedetailleerd advies & rapport

Je krijgt een analyse met advies op maat rond 8 energiethema’s. De architect geeft aan welke energetische verbeteringen je kan uitvoeren om je woning energiezuiniger te maken en je energiefactuur te verlagen.

Competitieve tarieven

Kostenraming & advies m.b.t. subsidies

Hoeveel zullen de renovaties kosten? Waar moet je beginnen? Voor welke premies kom je in aanmerking? Op al die vragen geeft de architect je een helder antwoord.

Online Energy Audit in een notendop

 

Wil je een online energiescan van je woning laten uitvoeren om je energiefactuur te verlagen? Hieronder lees je wat je mag verwachten:

 • Onderzoek van je EPC certificaat 
 • Videogesprek met een architect
 • Analyse met advies op maat rond 8 energiethema’s
 • Kostenraming voor de aanbevolen renovaties, gesorteerd volgens prioriteit
 • Een simulatie van je EPC-label na de renovatiewerken
 • Zicht op beschikbare energiepremies 
 • Gedetailleerd rapport, bekijk hier een voorbeeld
 • Antwoord op al uw vragen

€ 299*, tijdelijk met € 50 korting!

Maak nu een afspraak en betaal slechts € 249!
*btw inbegrepen

Maak een afspraak >

Hoe verloopt een Online Energy Audit?

 
 1. Maak een afspraak

  Stap 1: Maak een afspraak

  Plan je videocall vandaag nog in. Onze architect zal je contacteren om een concreet tijdstip vast te leggen.

  Maak een afspraak

 2. De architect belt je op voor de energiescan

  Stap 2: De architect belt je op voor de energiescan

  Je krijgt een grondige analyse van je energieverbruik. De architect doet aanbevelingen om je woning energiezuiniger te maken en je energiefactuur te verlagen. 

  Maak een afspraak

 3. Je krijgt een gedetailleerd rapport

  Stap 3: Je krijgt een gedetailleerd rapport

  Hiermee kan je verder aan de slag om te beginnen met je energetische renovatiewerken.

  Maak een afspraak

Veelgestelde vragen

 

ImmoPass is een partner van Immoweb. Ze beschikken over een team van gecertificeerde ImmoPass-architecten die zich bezighouden met energieaudits. Wil je de energieprestaties van je woning verbeteren? Dan begeleiden en adviseren hun architecten je bij de uitvoering van de werkzaamheden.

De architect zal de energieprestaties van je woning analyseren op 8 verschillende vlakken: dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, raam- en deurprestaties, het verwarmingssysteem, het sanitair warmwatersysteem, het ventilatiesysteem en hernieuwbare energie.

Zorg ervoor dat je een actueel EPC-certificaat bij de hand hebt. Dit geeft de architect meteen een duidelijk beeld van je situatie. Denk ook na over de vragen die je wil stellen tijdens de videocall. Op het moment dat je afspraak bevestigd wordt, word je hier ook nog eens aan herinnerd. Op die manier haal je het meeste uit de energieaudit. 

Een EPC-certificaat is een officieel document dat de huidige energieprestaties van je woning beschrijft. Het bevat de afmetingen van je woning (oppervlakte van dak, muren, enz.), de thermische samenstelling van de muren en de kenmerken van het verwarmings- en ventilatiesysteem. De Online Energy Audit verwijst naar de kenmerken die op het EPC-certificaat staan, zodat een architect je professioneel advies kan geven over hoe je de energieprestaties van je woning kan verbeteren. Hij vermeldt hierbij de prioriteit van het werk, het geschatte budget, de beschikbare subsidies en de theoretische evolutie van je EPC-label.

Dat kan, maar het is niet aan te raden. Zonder EPC-certificaat kan de architect je immers geen nauwkeurig budgetadvies geven. De geschatte renovatiekosten en beschikbare subidies worden je slechts ter illustratie meegedeeld en gaan niet specifiek over jouw woning. 

Op dit moment bieden we geen online energieaudit voor appartementen aan, omdat de meeste energierenovaties daar deel uitmaken van een totaalrenovatie van het volledige gebouw. Een energieaudit van een appartementsgebouw is complexer en vereist aanwezigheid op locatie.

Luminus-Immopass

Luminus en ImmoPass slaan de handen in elkaar met de Online Energy Audit! Deze exclusieve energiescan van je woning vormt de perfecte basis om aan je energetische renovatie te beginnen en je energiefactuur te verlagen.