De energieprijzen zijn de afgelopen maanden erg sterk gestegen. Om de impact hiervan te verzachten, heeft de overheid een aantal steunmaatregelen uitgewerkt. Deze zullen automatisch verrekend worden op je energiefactuur. Wat de maatregelen concreet inhouden, lees je hier.
Hulp en ondersteuning

Heb je een vraag

Luminus Optifix

Vast tarief? Luminus Optifix is 2 jaar je laagste prijs voor elektriciteit en gas.

Zoek je de zekerheid van een vast tarief voor 2 jaar? Maar ook het voordeel van de laagste prijs én kortingen? Met Luminus Optifix combineer je ze eenvoudig. Bovendien regel je met dit internet only-tarief alles makkelijk online en doe je automatisch de betaling.

Wil je weten hoe laag je vaste energietarieven met Luminus Optifix zijn? Maak hier een snelle berekening.

Een vaste prijs en de andere voordelen van Luminus Optifix


 • 2 jaar zeker van een vaste prijs
  Je vermijdt elke prijsstijging en betaalt altijd dezelfde prijs. Je bent zeker dat jouw laagste prijs 2 jaar gegarandeerd is.

 • Zeker van onze laagste prijs
  Luminus Optifix is de laagste vaste prijs van Luminus. Je weet dus zekerheid dat je het voordeligste tarief hebt voor elektriciteit en gas. Zo bespaar je makkelijk én voor lange tijd.

 • Makkelijk je energie regelen
  Met Luminus Optifix heb je toegang tot My Luminus. Op dit online portaal vind je alles overzichtelijk terug: je energieverbruik, je facturen en je klantgegevens. Die pas je overigens makkelijk zelf aan.

 • Kortingen en voordelen
  Met Luminus Optifix profiteer je automatisch van het EXTRAS-programma. Met mooie kortingen en toffe aanbiedingen. Zo bespaar je ... extra!
 • Vergoeding voor injectie van energie
  Als eigenaar van zonnepanelen, kan je de stroom die je opwekt, maar niet meteen verbruikt, terug op het net plaatsen. Dit noemen we energie ‘injecteren’. Bij Luminus krijg je hiervoor een vergoeding. De injectievergoeding zit in je energietarief inbegrepen en wordt jaarlijks volledig automatisch verrekend via je eindafrekening. Je ontvangt een vergoeding voor je geïnjecteerde energie als je zonnepanelen en een digitale meter hebt en in Vlaanderen woont.

 

Bereken je vaste laagste energieprijs Naar de productfiche

Klant worden?

Een energiecontract afsluiten?
Zo geregeld!

Klant worden
Samen met onze klanten verkleinen we onze ecologische voetafdruk - Luminus windturbines.

Samen met onze klanten verkleinen we onze ecologische voetafdruk

Wist je dat Luminus het grootste aantal windmolens in België uitbaat? Groene energie is bij ons echt groen!
Alle groene acties