Door de uitzonderlijke situatie in de energiemarkt krijgt onze klantendienst erg veel oproepen te verwerken. We proberen iedereen zo snel mogelijk te helpen, maar houd rekening met langere wachttijden. Via je persoonlijke klantenzone MyLuminus.be kan je tal van zaken zelf regelen, zoals facturen en betalingen bekijken, een afbetalingsplan aanvragen en het doorgeven van een verhuis. Heb je vragen over de overheidsmaatregelen, dan vind je hier zeker en vast een antwoord.
Hulp en ondersteuning
Hoeveel kosten zonnepanelen?

Zonnepanelen: hoeveel kosten ze?

De technologie staat op punt en de kostprijs is flink gedaald. Bereken in enkele stappen je aankoopprijs.
Bereken nu je prijs

Voorbeeld: de investering voor een gemiddeld gezin

Investering: 5.000 €

 

Competitieve tarieven

Besparing op je energiefactuur : 345 €

Rendement: 8%

Terugverdientijd: 8 jaar

Zonnepanelen, omvormer en installatie voor € 5.000 

  • De kostprijs van zonnepanelen is nog nooit zo laag geweest. Bovendien heb je in veel gevallen recht op een subsidie van de Vlaamse Overheid tot € 1500!
  • Na 7 jaar vertaalt de investering zich in pure winst. Wist je trouwens dat zonnepanelen tot wel 40 jaar meegaan, met een productiegarantie tot 25 jaar? Bovendien heb je er zeer weinig omkijken naar.

 

Besparing: jaarlijks € 345 op de energiefactuur

  • Voor fotovoltaïsche zonnepanelen geplaatst vanaf 2021 betaal je een nettarief gebaseerd op je effectieve gebruik van het elektriciteitsnet. Je kan dit naar je hand zetten door je verbruik af te stemmen op de piekproductiemomenten van je zonnepanelen.
  • Je verdient je installatie na 7 jaar terug.

 

Combinatie met een thuisbatterij

  • Om het maximale uit je zonnepanelen te halen, kan je een thuisbatterij installeren. Je slaat dan de overdag geproduceerde stroom op om 's avonds te gebruiken. Met een thuisbatterij kan je je zelfconsumptie verhogen van 30% naar 60% en dus je terugverdientijd verkorten. De Vlaamse Overheid verziet ook voor batterijen een interessante premie tot € 3200.

 

Rendement: 8%

  • Er zijn weinig spaar- of investeringsmogelijkheden die zo’n hoog rendement opleveren dan zonnepanelen. Een productiegarantie van 25 jaar garandeert dat rendement tot 80% gegarandeerd blijft tot 25 jaar na de installatie.

 

Terugverdientijd: 7 jaar

  • Dankzij de jaarlijkse besparingen is je hele installatie op ongeveer 7 jaar tijd terugverdiend. Alles wat je daarna nog uit je zonnepanelen haalt, is pure winst.

 

Autonomie

  • Volgens onze klanten is het belangrijkste voordeel van zonnepanelen het gevoel van autonomie. Het voelt goed om minder afhankelijk te zijn van de schommelende energieprijzen en in te staan voor je eigen energieproductie. Wie nóg meer onafhankelijkheid wil, kan opteren voor een thuisbatterij.

 

Vraag een bezoek thuis aan

Klanten getuigen

Klant getuigenis Luminus - Gilles.

Gilles, Genk (28)

"Ik wou al langer zonnepanelen plaatsen, maar was nog op zoek naar een geschikte installateur. De expertise, persoonlijke aanpak en de gratis hotline na installatie hebben me overtuigd." 

Klant getuigenis Luminus - Gert.

Gert, Sint-Niklaas (41)

"Ik wist helemaal niet dat zonnepanelen een haalbare kaart waren voor mij. Nadat ik mijn prijs op maat had berekend via de tool ben ik onmiddellijk overgegaan tot installatie. Nog geen moment spijt van gehad!"

Vraag een bezoek thuis aan
Klant getuigenis Luminus - Petra.

Petra, Grimbergen (28)

 "Ik kan de service van Insaver absoluut aan iedereen aanraden. Stipt, vriendelijk, vlot, en vooral: persoonlijk advies en een antwoord op al je vragen." 

Lees meer over zonnepanelen