Hulp en ondersteuning
Zonnepanelen: hoeveel kosten ze?

Zonnepanelen: hoeveel kosten ze?

De technologie staat op punt en de kostprijs is gedaald. Bereken in enkele stappen je aankoopprijs.
Bereken nu je prijs voor zonnepanelen

Voorbeeld: de investering voor een gemiddeld gezin met een verbruik van 3.500 kWh

Voordat je investeert in zonnepanelen, is het belangrijk om een duidelijk beeld te hebben van de kosten. Hieronder vind je een voorbeeld terug voor een gemiddeld gezin.

Investering: € 5.800

 

Competitieve tarieven

Maandelijkse besparing op je energiefactuur: € 55

Rendement: 10%

Terugverdientijd: 10 jaar

11 zonnepanelen van 445 Wp, omvormer en installatie voor € 5.800 (incl. 6% btw) 

 • Wat is inbegrepen in deze prijs? Het materiaal, snelle plaatsing, officiële keuring door erkende instantie én toegang tot online opvolging van je installatie.
 • Vraag je meerdere offertes op? Dan kan de prijs verschillen naargelang het merk van de producten, het aantal panelen dat wordt aangeboden en de service en zekerheid die de installateur garandeert.
 • Na 10 jaar vertaalt de investering zich in pure winst. Wist je trouwens dat zonnepanelen tot wel 40 jaar meegaan, met een productiegarantie tot 25 jaar? Bovendien heb je er zeer weinig omkijken naar.

 

Besparing: maandelijks €55 op de energiefactuur

 • Met zonnepanelen betaal je alleen nog maar de elektriciteit die je verbruikt, maar niet zelf opwekt. Voor de overtollige productie die je niet meteen zelf verbruikt en dus op het net zet, krijg je een injecitevergoeding. Je kan dit naar je hand zetten door je verbruik af te stemmen op de piekproductiemomenten van je zonnepanelen.
  Een gemiddeld gezin bespaart jaarlijks €520 op hun energiefactuur en krijgt een vergoeding van ongeveer €140 voor hun overtollige energie (*).

  (*) Om de besparing te berekenen gebruiken we een gemiddelde elektriciteitsprijs van de afgelopen 12 maanden (05/23 – 04/24), die jaarlijks met 2% geïndexeerd wordt.

 

Combinatie met een thuisbatterij

 • Om het maximale uit je zonnepanelen te halen, kan je een thuisbatterij installeren. Je slaat dan de overdag geproduceerde stroom op om 's avonds te gebruiken. Met een thuisbatterij kan je je zelfconsumptie verhogen van 35% naar 60% en dus je terugverdientijd verkorten.

 

Rendement: 10%

 • Er zijn weinig spaar- of investeringsmogelijkheden die zo’n hoog rendement opleveren dan zonnepanelen. Een vermogensgarantie garandeert dat minimum 87.4% van het oorspronkelijke rendement gegarandeerd blijft tot 30 jaar na de installatie. 

 

Terugverdientijd: 10 jaar

 • Dankzij de jaarlijkse besparingen is je hele installatie op ongeveer 10 jaar tijd terugverdiend. Alles wat je daarna nog uit je zonnepanelen haalt, is pure winst

 

Energielening

 • Hou jij graag je maandbudget onder controle? Voor de investering in zonnepanelen en thuisbatterijen heb je de mogelijkheid om een KBC Energielening aan te vragen. Let op, geld lenen kost ook geld.

 

Autonomie

 • Volgens onze klanten is het belangrijkste voordeel van zonnepanelen het gevoel van autonomie. Het voelt goed om minder afhankelijk te zijn van de schommelende energieprijzen en in te staan voor je eigen energieproductie. Wie nóg meer onafhankelijkheid wil, kan opteren voor een thuisbatterij.

 

Bereken je prijs voor zonnepanelen

Onze klanten aan het woord

Onze klanten geven Insaver, de installateur van zonnepanelen van de Luminus-groep in Vlaanderen, gemiddeld 4,5 sterren!

Lees meer over zonnepanelen