Hulp en ondersteuning
Zonnepanelen: hoeveel kosten ze?

Zonnepanelen: hoeveel kosten ze?

De technologie staat op punt en de kostprijs is flink gedaald. Bereken in enkele stappen je aankoopprijs.
Bereken nu online je prijs

Voorbeeld: de investering voor een gemiddeld gezin

Investering: € 5.300

 

Competitieve tarieven

Maandelijkse besparing op je energiefactuur: € 70

Rendement: 15%

Terugverdientijd: 8 jaar

Zonnepanelen, omvormer en installatie voor € 5.300 (incl 6% btw)

 • Wat is inbegrepen in deze prijs? Het materiaal, snelle plaatsing, officiële keuring door erkende instantie én toegang tot online opvolging van je installatie.
 • Bovenop de vaste prijs krijg je nog eens een extra korting tot €750. Dit is een financiële compensatie voor de subsidie van de Vlaamse Overheid die afgeschaft is in 2024.
 • Na 8 jaar vertaalt de investering zich in pure winst. Wist je trouwens dat zonnepanelen tot wel 40 jaar meegaan, met een productiegarantie tot 25 jaar? Bovendien heb je er zeer weinig omkijken naar.

 

Besparing: maandelijks €70 op de energiefactuur

 • Voor fotovoltaïsche zonnepanelen betaal je een nettarief gebaseerd op je effectieve gebruik van het elektriciteitsnet. Je kan dit naar je hand zetten door je verbruik af te stemmen op de piekproductiemomenten van je zonnepanelen.
 • Een gemiddeld gezin bespaart jaarlijks €510 op hun energiefactuur en krijgt een vergoeding van ongeveer €300 voor hun overtollige energie.
 • Je verdient je installatie na 8 jaar terug.

 

Combinatie met een thuisbatterij

 • Om het maximale uit je zonnepanelen te halen, kan je een thuisbatterij installeren. Je slaat dan de overdag geproduceerde stroom op om 's avonds te gebruiken. Met een thuisbatterij kan je je zelfconsumptie verhogen van 30% naar 60% en dus je terugverdientijd verkorten.

 

Rendement: 15%

 • Er zijn weinig spaar- of investeringsmogelijkheden die zo’n hoog rendement opleveren dan zonnepanelen. Een productiegarantie van 25 jaar garandeert dat rendement tot 80% gegarandeerd blijft tot 25 jaar na de installatie.

 

Terugverdientijd: 8 jaar

 • Dankzij de jaarlijkse besparingen is je hele installatie op ongeveer 8 jaar tijd terugverdiend. Alles wat je daarna nog uit je zonnepanelen haalt, is pure winst.

 

Energielening

 • Hou jij graag je maandbudget onder controle? Voor de investering in zonnepanelen en thuisbatterijen heb je de mogelijk om een KBC Energielening aan te vragen. Let op, geld lenen kost ook geld.

 

Autonomie

 • Volgens onze klanten is het belangrijkste voordeel van zonnepanelen het gevoel van autonomie. Het voelt goed om minder afhankelijk te zijn van de schommelende energieprijzen en in te staan voor je eigen energieproductie. Wie nóg meer onafhankelijkheid wil, kan opteren voor een thuisbatterij.

 

Bereken je prijs

Onze klanten aan het woord

Onze klanten geven Insaver, de installateur van zonnepanelen van de Luminus-groep in Vlaanderen, gemiddeld 4,5 sterren!

Lees meer over zonnepanelen