Hulp en ondersteuning
Rendement panneaux solaires Luminus

Hoeveel kosten zonnepanelen?

Idriss en Elke lieten vorig jaar zonnepanelen installeren. Dit is hun investering:

Hoeveel kosten zonnepanelen?

Waarom zonnepanelen van Luminus kiezen?

Panelen, omvormer en installatie vanaf 5.000 €

 

Besparing: jaarlijks 630€ op de energiefactuur

Rendement: 14%

Terugverdientijd: 8 jaar

Panelen, omvormer en installatie vanaf 5.000 €

  • Groenestroomcertificaten in Vlaanderen werden al een tijdje geleden afgeschaft. Eigenaars betalen een “prosumententarief”: een taks om de opgewekte elektriciteit op het net te zetten. Desondanks zijn zonnepanelen nog steeds een zeer gunstige investering, in de eerste plaats omdat de prijs van de panelen fel gezakt is. Gemiddeld verdienen gezinnen hun installatie al vanaf 8 jaar terug.
  • Na die 7 jaar vertaalt de investering zich in pure winst. Wist je trouwens dat zonnepanelen tot wel 40 jaar meegaan, met een productiegarantie tot 25 jaar? Bovendien heb je er zeer weinig omkijken naar.

Lening:

  • Je kan de initiële investering ook gespreid betalen. Meer info: kbc.be/groene-lening

Besparing: jaarlijks 630€ op de energiefactuur

  • Van die 945€ moet je weliswaar nog het prosumententarief aftrekken (gemiddeld 315 euro). Dan kom je op een jaarlijkse besparing van gemiddeld 630 euro.

Rendement: 14%

  • Er zijn weinig spaar- of investeringsmogelijkheden die zo’n hoog rendement opleveren dan zonnepanelen. Een productiegarantie van 25 jaar garandeert dat rendement tot 80% gegarandeerd blijft tot 25 jaar na de installatie.

Terugverdientijd: 8 jaar

  • Dankzij de jaarlijkse besparingen is je hele installatie op ongeveer 8 jaar tijd terugverdiend. Alles wat je daarna nog uit je zonnepanelen haalt, is pure winst.

Autonomie

  • Volgens onze klanten is het belangrijkste voordeel van zonnepanelen het gevoel van autonomie. Het voelt goed om minder afhankelijk te zijn van de schommelende energieprijzen en in te staan voor je eigen energieproductie. Wie nóg meer onafhankelijkheid wil, kan opteren voor een thuisbatterij.

Klanten getuigen

"Ik wist helemaal niet dat zonnepanelen een haalbare kaart waren voor mij. Nadat ik mijn prijs op maat had berekend via de tool ben ik onmiddellijk overgegaan tot installatie. Nog geen moment spijt van gehad!" - Gert, Sint-Niklaas (41)

"Ik kan de service van Insaver absoluut aan iedereen aanraden. Stipt, vriendelijk, vlot, en vooral: persoonlijk advies en een antwoord op al je vragen." - Petra, Grimbergen (28)

"Ik wou al langer zonnepanelen plaatsen, maar was nog op zoek naar een geschikte installateur. De expertise, persoonlijke aanpak en de gratis hotline na installatie hebben me overtuigd." - Gilles, Genk (28)

Lees meer over zonnepanelen

Download onze app op