Hulp en ondersteuning
Types de raccordements électriques

Soorten aansluitingen

Welke aansluiting past bij de behoeften van je zaak? Wij leggen het je uit!

Een nieuwe aansluiting aanvragen

Je kan al in enkele stappen een nieuwe aansluiting aanvragen bij Luminus

  Er zijn verschillende soorten aansluitingen. Bovendien is er ook een verschil voor elektriciteitsaansluitingen en gasaansluitingen.

  Elektriciteit

  Voor de meeste gezinswoningen of thuiskantoren volstaat een standaardaansluiting (ook wel mono- of éénfasige laagspanningsaansluiting). Dit is een aansluiting op 230 V (volt) met een stroomsterkte van 40 A (ampère).
  Op een standaardaansluiting kan je de meest gebruikte huishoudelijke apparaten, zoals een fornuis, koelkast, diepvries en wasmachine, tegelijkertijd laten werken.

  Als je apparaten wil gebruiken die een hoger vermogen eisen, zoals warmtepompen, sauna’s, thuislaadinstallaties voor een elketrische wagen, … dan kan het zijn dat je een driefasige aansluiting nodig hebt.

  Bespreek dit zeker met je installateur of netbeheerder. Zij kunnen je meer informatie en raad geven.  Gas

  Voor de meeste gezinnen volstaat een standaard gasaansluiting voor de verwarming van de woning, het verwarmen van het water en het koken op gas. 

  Zo’n standaardaansluiting heeft een vermogen van 50kW (kiloWatt). Meer specifiek gaat het om een maximumvermogen van 6m3/u en een leveringsdruk van 21 tot 25 mbar(millibar). 

  Wanneer je een barbecue, open haard op gas of andere apparaten met een hoger verbruik wil gebruiken, kan het nodig zijn om het vermogen van uw aansluiting op te voeren. Hiervoor neem je best contact op met je installateur of netbeheerder.

  Nog geen professionele Luminus klant?

  Om uw nieuwe aansluiting in orde te maken, moet u een energiecontract afsluiten bij Luminus. Dat kan heel gemakkelijk online of telefonisch!
  Bereken uw prijs online Bel ons op 078 15 02 10

  Meer tips