Hulp en ondersteuning

De thuisbatterijen van Luminus

Wilt u dat de zonnepanelen van uw zaak nog meer onafhankelijk zijn van het net? Met een thuisbatterij haalt u het maximum uit uw zonnepanelen. 
Vraag een vrijblijvende offerte

Batterijoplossingen van Luminus

Wie zonnepanelen en een digitale meter heeft, kan best zoveel mogelijk energie verbruiken terwijl de zon schijnt. Een batterijsysteem kan hierbij helpen. U zet de overtollige energie niet terug op het net, maar slaat het op in een batterij om later te gebruiken.

Een slimme batterij gaat nog een stapje verder. De slimme sturing zorgt ervoor dat u de investering nog sneller terugverdient. Hoe? Uw eigen zonneproductie wordt slim opgeslagen en de overige elektriciteit, die u nog nodig hebt, wordt aan het meest voordelige tarief van het elektriciteitsnet net gehaald.

Goed nieuws: de investering in een batterijsysteem van minstens 5 kVA en 15 kWh komt in aanmerking voor de ecologiepremie+ van Vlaio. Kijk hier aan welke voorwaarden u moet voldoen. Daarnaast is er nog de verhoogde investeringsaftrek, die ook geldt voor investeringen in batterijsystemen.

Hoeveel kost een batterij-systeem?

Vraag advies en een vrijblijvende offerte

Optimaliseer uw verbruik nog meer met een slimme batterij

De slimme sturing zorgt ervoor dat uw batterij op de economisch meest interessante momenten ingezet wordt, rekening houdend met uw bedrijfsverbruik, (dynamisch) energietarief en de productie van uw zonnepanelen. Zo beperkt u stroompieken en injecteert u stroom aan voordelige prijzen, zonder uw gedrag aan te hoeven passen. Zelfs slim laden wordt zo mogelijk gemaakt. Besparen gaat vanzelf! 

De slimme sturing wordt exclusief geplaatst door onze installateur Insaver Luminus. Meer informatie vindt u hier

Vraag een offerte voor een (slimme) thuisbatterij

Thuisbatterijen? Zo maakt Luminus het verschil

5 sterrenservice

Kwaliteitsvolle service

De vakmannen van Insaver Luminus, onze installateur in Vlaanderen, beschikken over meer dan 10 jaar ervaring. Ze helpen u graag bij het maken van de juiste keuze en de plaatsing van uw batterijsysteem en hebben ook een aparte dienst na verkoop voor hun klanten. Ontdek meer over Insaver in deze video.

Luminus vakmannen

Maximaal rendement

Combineer uw batterij met onze slimme sturing om uw energiefactuur maximaal te verlagen. Ook slim laden wordt zo mogelijk. 

Normen brandveiligheid

Betrouwbare merken

Bij Luminus installeren we enkel technologieën waar wij op vertrouwen, met een productgarantie van 10 jaar. Ze zijn bovendien compatibel met onze omvormermerken. 

De batterijoplossingen van Luminus

Huawei LUNA 2000
 • Plug & play: 5 tot 30 kWh bruikbare opslagcapaciteit
 • Uitbreidbaar
 • Afmetingen voor de batterij van 5 kWh: 670 x 150 x 600 mm
 • Omvormer: Huawei
 • 10 jaar productgarantie
 • Optimale communicatie tussen omvormer en batterij, beiden van Huawei
Slimme sturing
 • Slimme module gekoppeld aan je thuisbatterij
 • Verlaagt je stroompieken
 • Zet je batterij in op de economisch meest interessante momenten
 • Slim laden: plant uw laadsessies in op het goedkoopste moment afhankelijk van uw energietarief, zonnepanelen en capaciteitstarief 
 • Toegang tot online monitoring platform
 • Beschikbaar in combinatie met een thuisbatterij van onze installateur Insaver Luminus 

Andere producten die u interessant kunt vinden

Luminus Zonnepanelen

Produceer uw eigen, groene stroom met zonnepanelen van Luminus voor uw bedrijf

Geniet van hernieuwbare energie, gratis en met respect voor het milieu:

 • Bespaar op uw energiekosten en word onafhankelijker van de energiemarkt
 • Verdien uw investering terug op minder dan 10 jaar 
 • Verlaag mee de CO2-uitstoot en versterk uw imago
Luminus Laadpalen op kantoor

De toekomst van mobiliteit is elektrisch!

Met Luminus gaat u steeds zorgeloos de baan op dankzij onze packs met laadoplossingen voor thuis of op het werk én onderweg. 

 • Een comfortabele laadoplossing voor thuis of op kantoor, aangepast aan uw noden 
 • Inclusief professionele installatie 
 • Een laadpas met toegang tot duizenden laadpalen in 25 landen 
 • Bij een lege batterij onderweg kan u rekenen op herlaadbijstand van Touring

Batterijen - Vraag en antwoord


Wat sommige producenten of verkopers van thuisbatterijen ook durven beweren, volledige onafhankelijkheid van het net blijft voorlopig een utopie. Van oktober tot maart bent u voor uw stroom nog steeds aangewezen op het elektriciteitsnet. Maar dat betekent niet dat een thuisbatterij geen zinvolle investering is. We hebben berekend dat de combinatie van zonnepanelen en een thuisbatterij tot 75% onafhankelijkheid kan opleveren van het elektriciteitsnet. Ter vergelijking: een zonnepaneleninstallatie zonder thuisbatterij garandeert u ongeveer 30% tot 40% onafhankelijkheid.

Als eigenaar van een thuisbatterij behoudt u uw groenestroomcertificaten.

Als u over een dubbele elektriciteitsmeter beschikt, één voor nachttarief en één voor dagtarief, kan u tijdens de daluren goedkope elektriciteit in uw thuisbatterij opslaan. Deze opgeslagen elektriciteit kan u dan overdag gebruiken. De winst die u als gemiddeld gezin hieruit kan halen, is echter amper 100 euro per jaar: veel te weinig om de huidige aankoopprijs van de thuisbatterij op een redelijke termijn te kunnen compenseren. Ook met een dynamisch tarief is de besparing beperkt. Een thuisbatterij zonder zonnepanelen is dus niet rendabel. 

Tot op heden zijn nog geen incidenten zoals brand of ontploffing door toedoen van thuisbatterijen (waterstof of accu) gerapporteerd. Op het vlak van explosiviteit zijn thuisaccu’s immers al sterk verbeterd. Daarom zal u verzekeringsmaatschappij geen bijkomende premie aanrekenen wanneer u zo’n batterij laat plaatsen. Als er zich toch een incident zou voordoen zal u als verzekerde steeds kunnen rekenen op de tussenkomst van de verzekeringsmaatschappij.

Op de Europese markt geven de meeste producenten van thuisbatterijen tien jaar garantie. Studies tonen aan dat de uiterste levensduur van de huidige generatie batterijen twintig jaar bedraagt.

Om het maximale uit de slimme sturing halen is het interessanter om over te gaan naar een dynamisch contract. Zo kan u stroom injecteren of opslaan op de meest interessante momenten. Hierdoor gaat u extra besparen op uw energiefactuur.

Zowel een gewone thuisbatterij als eentje met slimme sturing kan geen klein huishoudelijk elektro aansturen. Bij een slimme batterij is dit ook niet nodig, aangezien de slimme sturing ervoor zorgt dat de energie die u verbruikt altijd de goedkoopst mogelijke is.

Heeft u een digitale meter, dan draait uw teller niet terug en is het aangewezen om uw zelfverbruik zoveel mogelijk te verhogen. Dit kan met behulp van een thuisbatterij. De terugverdientijd varieert en hangt af van meerdere factoren: de aankoopprijs, capaciteit en de levensduur van de thuisbatterij, de opbrengst van uw zonnepanelen, uw (eigen)verbruik, enzovoort. Twijfelt u of een thuisbatterij ook voor u rendabel is? Neem vrijblijvend contact op met een van onze ervaringsdeskundigen. Of gebruik de simulator van de Vlaamse Overheid.

Heeft u nog een terugdraaiende teller? Dan is een thuisbatterij niet rendabel voor u. De terugdraaiende teller laat u namelijk toe om overtollige zonne-energie op het net te injecteren en later gratis terug te gebruiken.

Lees meer over thuisbatterij systemen