Welkom bij Luminus B2B - Essent draagt zijn activiteiten in België over aan Luminus.

Welkom bij Luminus

Essent draagt zijn activiteiten in België over aan Luminus. Als zakelijke klant rekent u voortaan op de gespecialiseerde dienstverlening van Luminus voor kmo-bedrijven en grote ondernemingen.

Voor u als zakelijke klant van Essent blijft in financieel opzicht alles hetzelfde

Al uw bijzondere en algemene contractvoorwaarden van Essent blijven ongewijzigd van toepassing. Nog voor de zomer nemen we met u contact op in verband met de praktische aspecten van de overdracht. Heeft u nu al vragen? Raadpleeg dan de informatie hieronder.Mijn Essent blijft toegankelijk

U kan nog steeds 24/24 en 7/7 uw facturen van Essent en hun betaalstatus raadplegen: online op www.mijnessent.be.

Wie is Luminus?

 

Luminus in cijfers

  • Al meer dan 60 jaar actief
  • De tweede grootste producent en leverancier van energie in België.
  • 1.800.000 klanten
  • 5-sterren klantendienst
  • 2.000 medewerkers
  • Nummer 1 op het vlak van wind- en waterkrachtenergie met 213 windturbines (minstens 300 tegen 2023) en 7 waterkrachtcentrales.

Duurzame energie van Luminus.

U kan op ons rekenen als partner voor uw energietransitie

Luminus is de grootste producent van energie met wind en water op Belgische bodem.

  • Met 213 windturbines hebben we het grootste windmolenpark in België.
  • Daarnaast baten we 7 waterkrachtcentrales en 2 thermische centrales uit.

We begeleiden u bovendien actief bij uw energietransitie. Hierin staat het terugdringen van de CO2-uitstoot en het verkleinen van uw ecologische voetafdruk centraal. Duurzame alternatieven zoals onder andere het installeren van zonnepanelen, een windturbine op uw bedrijfsterrein, energie-oplossingen voor uw infrastructuur, helpen uw onderneming om duurzaamheid, energie-efficiëntie en kostenbeheersing te verenigen. 

Want samen maken we het verschil voor een duurzame toekomst.

U krijgt advies op maat van onze energie-experts

Energie is voor u als onderneming een belangrijke kost. Daarom adviseert Luminus u om uw energie zo efficiënt mogelijk te benutten. Die efficiëntie verhogen we door advies op maat van onze energie-experts. 

Daarnaast bieden we u een breed aanbod van professionele Luminus-energiediensten. U kan steeds beroep doen op de specifieke expertise van het netwerk van Luminus-partners voor energie-investeringen, onderhoud en advies.

Over voorschotten en facturen

U blijft de facturen ontvangen op de manier waarop u dat gewoon bent bij Essent: 

  • op papier of via e-mail.
  • met dezelfde frequentie

Opgelet: het rekeningnummer voor de betaling van uw facturen wijzigt. Gebruik vanaf september 2021 dit rekeningnummer: BE76 3350 5545 9895. (BIC: BBRUBEBB)
 
Betaalde u via domiciliëring bij Essent? 

U hoeft niets te doen. We voorzien een nieuw mandaat met hetzelfde rekeningnummer. U ontvangt een bevestiging en krijgt mogelijk een melding van uw bank over het nieuwe mandaat. 

Oude facturen blijven beschikbaar op MyEssent. U behoudt dus uw toegang. Of u kan hiervoor eveneens de helpdesk van Essent contacteren.

Voeg Luminus toe aan uw boekhouding als nieuwe leverancier en/of breng uw boekhouder op de hoogte. Het BTW-nummer op uw energiefactuur wijzigt naar: BE 0471811661.

Over tarieven

In uw persoonlijke klantenzone My LuminusBusiness vindt u uw nieuwe tarief. Zodra we uw Essent-product hebben overgenomen, krijgt u van ons een bevestiging. Vanaf dan kan u uw persoonlijke account aanmaken op My LuminusBusiness. U kan er o.a. uw verbruik opvolgen en uw facturen raadplegen.

We hebben uw Essent-prijzen overgenomen. Heeft u nog vragen over uw huidige prijzen of wilt u uw prijzen reeds vastleggen voor de toekomst dan kan u hiervoor met Luminus contact opnemen via volgend e-mailadres: btb@luminus.be of vraag dan hier uw offerte aan.

Indien uw Essent contract afloopt, wordt u uiterlijk 4 maanden voor de vervaldatum gecontacteerd en ontvangt u een voorstel voor vernieuwing of verlenging van uw contract.

Heeft u nog andere vragen?

De klantendienst van Essent helpt u graag verder. Neem contact op via het nummer 078 15 01 47.