Hulp en ondersteuning
Bij Luminus is ecologie en duurzaamheid de hoogste prioriteit.

Groene elektriciteit bij Luminus

Luminus wil voortdurend energie besparen en vecht op die manier voor een schoner milieu. Daarnaast produceren we ook zelf groene elektriciteit. Dit doen we met milieuvriendelijke technologieën en hernieuwbare energiebronnen zoals waterkracht, windkracht en de energie uit biomassa.

23 procent van onze totale energiecapaciteit is afkomstig uit hernieuwbare energie. Dit maakt Luminus proportioneel gezien de meest groene elektriciteitsproducent van de belangrijkste Belgische spelers.

Onze hoogste prioriteit? Ecologie en duurzame energie! 

Ecologie en duurzaamheid dragen we bij Luminus hoog in het vaandel, én we gaan er actief mee aan de slag.
We zijn dan ook met trots de eerste producent van groene elektriciteit in België!
Luminus groene projecten.

Onze groene projecten

Luminus investeert in de productie van duurzame en hernieuwbare energie. Maar dit doen we niet alleen. We maken er een punt van om zoveel mogelijk mensen hierin te betrekken: van overheid over bedrijven tot burgers. Ook je kan dus deel uitmaken van onze groenere toekomst.
Meer info
Duurzame energie van Luminus.

Onze windturbines

Luminus kan zich met een geïnstalleerd vermogen van 725 MW de nummer 1 binnen de Belgische sector van windenergie noemen. Sinds januari 2019 exploiteren we 280 windturbines. Deze produceren genoeg groene elektriciteit voor 400.000 gezinnen.
Meer info
Centrales hydrauliques Belgique Luminus

Onze hydraulische centrales

Luminus is niet enkel de Belgische nummer 1 op het vlak van windenergie, maar ook op het gebied van waterkracht. Dankzij onze 7 waterkrachtcentrales, allen geïnstalleerd op Belgisch grondgebied, voorzien we meer dan 60.000 Belgische gezinnen van groene stroom.
Meer info