Snelladers voor elektrische wagens bij Q8 en Decathlon

Unit-E, 300 snelladers, van Italië tot Engeland

Luminus plaats in België 18 snelladers op terreinen van Q8 en nog eens 7 bij Decathlon, als onderdeel van een Europees snellaadnetwerk dat in totaal uit 300 laders zal bestaan. Door strategische plaatsen te kiezen langs de Belgische autowegen en autosnelwegen worden de belangrijkste steden met elkaar verbonden en ontstaat er een landelijk dekkend netwerk. De snellaadstations maken bovendien deel uit van het Europese Unit-E netwerk van 300 snelladers zodat je zonder zorgen met een elektrische wagen van Italië tot het Verenigd Koninkrijk kan rijden.

 

25 Laadpalen in België

 

We verbinden Brussel, Vlaamse en Waalse steden en helpen om de CO2-doelstellingen te halen. 

Toegankelijk voor iedereen

  • Snelste lader op de markt met laadvermogen van 50 kW: 80% van de batterij opladen in minder dan 30 minuten

  • Multi-standaard stekkers: geschikt voor plug-in hybride en volledig elektrische wagens

  • 24/7 beschikbaar
  • Flexibele betaalmogelijkheden:
    • Luminus powerpass
    • Luminus prepaid kaart
    • Laadpas van een andere provider
Elektrische wagens zie je al vaker in het straatbeeld, ze zijn stil, aangenaam om mee te rijden en ze hebben aanzienlijk minder impact op ons leefmilieu dan een klassieke wagen. Maar één van de factoren die mensen toch nog weerhouden om voor zo’n wagen te kiezen, is de beperkte beschikbaarheid van laadinfrastructuur. Luminus biedt hier een oplossing voor door mee te werken aan een landelijk dekkend netwerk.

Luminus, een groep ten dienste van de energietransitie

De strijd tegen de klimaatverandering is onze topprioriteit. Daarom helpen we onze klanten minder en slimmer te verbruiken.

Met deze snelladers werken Luminus en Q8 actief mee aan de uitbouw van de infrastructuur voor de mobiliteit van morgen. De bedrijven willen zo de Vlaamse regering helpen in haar doelstelling om tegen 2020 2.500 publieke laadpalen te installeren.