Luminus Wind Together

Luminus Wind Together is een coöperatieve die actief is op het gebied van hernieuwbare energieprojecten in België. Met haar 4.000 leden draagt de coöperatieve bij aan de strijd tegen de klimaatverandering door te investeren in 10 Belgische windturbineparken.

Luminus Wind Together

Luminus Wind Together zal dan ook geen nieuwe investeringsronde organiseren. Luminus richtte een nieuwe coöperatieve Lumiwind op om nog meer burgers en bedrijven mee te laten investeren in duurzame energieprojecten

De verschillende voordelen van Wind Together

Door te investeren in de duurzame energieprojecten van Luminus Wind Together profiteert u als burger van vele voordelen:

 

  • een interessante return en een zeer beperkt risico
  • een stabiel, jaarlijks uitgekeerd dividend
  • een lage instapkost - één aandeel kost € 125
  • een gunstig belastingregime
  • stimulering van het ondernemerschap
  • informatie over hernieuwbare energie

 

Algemene vergadering - Wind Together
Zoom op de laatste Algemene Vergadering

U investeert in onderstaande windparken

Lierneux

Dit is het eerste windmolenpark van Luminus – en tevens het eerste in België – dat volledig in een bosbouwgebied ligt. Het park telt 6 windturbines van 3,2 MW en 180 m hoog, en bevindt zich op het grondgebied van Lierneux in de provincie Luik. Dankzij een jaarlijkse productie van 40 GWh, die 9.200 huishoudens van groene energie zal voorzien, zal ongeveer 16.000 ton CO2 minder worden uitgestoten in vergelijking met een klassieke thermische centrale.

Eeklo

De zes windturbines van Eeklo maken deel uit van het windlandschap Eeklo-Maldegem, met in totaal 20 turbines. Het betreft hier een zone met uitstekend windklimaat en dus hoge opbrengst enerzijds, en een minimale impact op omwonenden, fauna en flora. De zes bijkomende turbines produceren samen jaarlijks 36.000.000 kWh hernieuwbare energie. Dankzij dit windproject in Eeklo besparen we ruim 16.500 ton CO2-uitstoot per jaar!

Geel Laakdal

Dit project bestaat uit drie windturbines in samenwerking met IOK, IOK Afvalbeheer en IVAREM. Ze produceren samen jaarlijks 12.000.000 kWh groene energie. De lokaal geproduceerde groene energie wordt lokaal ingezet in de scheidingsinstallatie van IOK Afvalbeheer en IVAREM en vermijdt ruim 5.500 ton CO2-uitstoot.

Héron

Het windpark Héron (in de provincie Luik) bevindt zich in de landbouwzone langs de E42 en bestaat uit drie windturbines van elk 2,5 MW, waarvan de productie wordt geschat op 18.000.000 kWh groene energie per jaar. Een vergunninsaanvraag voor de uitbreiding van dit park met 3 extra turbines is zojuist ingediend.

Berloz

Het windmolenpark van Berloz bevindt zich langs de E40 Brussel-Luik en de TGV-lijn die Brussel met Keulen en Frankfurt verbindt. In 2010 werden er in Berloz 3 windmolens gebouwd, gevolgd door 4 andere in januari 2016.

De cvba Luminus Wind Together heeft in dit park 42 % van de opbrengstrechten van een windturbine van 2,5 MW verworven.

Tessenderlo

Met het windmolenpark van Tessenderlo wil Luminus meehelpen om de gemeente Tessenderlo groener en duurzamer te maken. Bovendien kadert dit project perfect binnen de ambitie van de provincie Limburg om in 2020 klimaatneutraal te worden.

De cvba Luminus Wind Together heeft in dit park 52,6 % van de opbrengstrechten van een windturbine van 2,05 MW verworven.

Ciney

Het windmolenpark van Ciney beschikt over 8 windturbines met een vermogen van 2,2 tot 3,4 MW en bevindt zich in een landelijk gebied langs de N97 in de provincie Namen.

De cvba Luminus Wind Together heeft in dit park 26,5 % van de opbrengstrechten van een windturbine van 3,2 MW verworven.

Puurs

Het windmolenpark van Puurs bestaat uit 2 windturbines met een individueel vermogen van 2,3 MW, die in een gebied voor openbare nutsvoorzieningen en gemeenschapsvoorzieningen langs de A12 in de provincie Antwerpen zijn gebouwd. De totale productie van het park bedraagt naar schatting 8.500 MWh per jaar.

De cvba Luminus Wind Together heeft in dit park 34,2 % van de opbrengstrechten van een windturbine verworven.

 

Lochristi

Het windmolenpark van Lochristi bestaat uit 3 windturbines met een individueel vermogen van 2,35 MW, die in een landbouwgebied langs de E17 in de provincie Oost-Vlaanderen gebouwd zijn.

De cvba Luminus Wind Together heeft in dit park 3,76 % van de opbrengstrechten van een windturbine verworven.

Floreffe

Het windmolenpark van Floreffe bevindt zich in de gemeente Fosses-la-Ville en bestaat uit 3 windturbines met een individueel vermogen van 2,35 MW. Het park is een uitbreiding van het bestaande park van 7 windturbines met een individueel vermogen van 2,3 MW in Fosses-la-Ville/Floreffe, dat in een landbouwgebied op het plateau van Taravisée in de provincie Namen is gelegen.

De cvba Luminus Wind Together heeft in dit park 4,25 % van de opbrengstrechten van een windturbine van 2,35 MW verworven.

Hebt u nog vragen over Wind Together?

Raadpleeg onze FAQs

Contacteer ons

Tel: 02/205.17.28
Email: windtogether@cooperaties.be