Spiegelmolen

Windproject Spiegelmolen

 

Welkom bij De Spiegelmolen

Een snelle elektrificatie is een absolute voorwaarde voor een CO2-neutrale toekomst. Daarom moeten we nu werk maken van alternatieve energiebronnen die ons voorzien van betrouwbare en schone energie.

Windenergie is precies dat. Ze maakt ons minder afhankelijk van fossiele brandstoffen, zoals aardolie of aardgas. Zo helpt ze ons de klimaatverandering tegen te gaan. Daarom werken ook Luminus en AGC samen aan windenergie. Met De Spiegelmolen bouwen we een windturbine op de site van AGC Glass Europe te Zeebrugge. De turbine zal ongeveer 13 500 MWh per jaar produceren. Dat komt overeen met het verbruik van zo’n 3 800 gezinnen. Zo investeren we in een schonere, gezondere en meer duurzame wereld voor onze kinderen, kleinkinderen en alle toekomstige generaties. En maken we samen het verschil.


Over AGC Glass Europe
AGC Glass Europe produceert, verwerkt en verdeelt vlakglas voor de bouw (buitenbeglazing en interieurglas), de autosector en andere industriële sectoren (transport, solar-industrie en hightech). Het is de Europese tak van AGC, de grootste vlakglasproducent ter wereld, met meer dan 100 locaties in heel Europa, en heeft ongeveer 15300 werknemers. De hoofzetel is gesitueerd in het Belgische Louvain-la-Neuve.

In Zeebrugge produceert AGC Glass Europe spiegels en gelakt glas terwijl zijn buur AGC Fabrication Belgium - site Seapane te Zeebrugge, een 100% dochter van AGC Glass Europe, gespecialiseerd is in hoogrendementsglas voor zowel de residentiële als projectbouw. Dit in dubbele of drievoudige uitvoering. 

AGC Glass Europe wil de doelstelling van de AGC Groep bereiken om de uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 met 30% te verminderen en tegen 2050 een koolstofneutrale glasproductie te realiseren. Stap voor stap gaan ze vooruit in een ambitieus decarboniseringstraject, en de details van dit traject zijn te vinden op de corporate website in het Duurzaamheidsverslag op www.agc-glass.eu.

Meer info is te vinden op  www.agc-glass.eu (corporate site), www.agc-yourglass.com (glas voor de bouw) en www.agc-automotive.com (autoglas).

Het Project

Meer info
Prijkelwind
Over windturbines

Meer info
Luminus Corporate - Ons uitvoerend comité.
Veelgestelde vragen

Meer info

Meer weten?

Onze infomarkt is doorgegaan op 13 september. U kan hier de informatiepanelen terugvinden die werden gebruikt. 

Heb je een specifieke vraag over dit project? Laat het ons weten.

Ga naar het vragenformulier