Zonnepanelen voor uw bedrijf

Alles van a tot z geregeld met de expertise van Luminus: gemoedsrust en meer rendement met uw eigen duurzame energie.
Bekijk het webinar Praat met een expert

Zonnepanelen voor uw bedrijf:
reken op het totaalconcept van Luminus

Honderden grote bedrijven en overheidsinstellingen vertrouwen voor hun zonnepanelen op Luminus.

De reden: Luminus biedt samen met haar gespecialiseerde dochterbedrijven een totaalconcept voor zonnepanelen, dat u volledig ontzorgt en het rendement van uw installatie optimaliseert.

Wenst u meer informatie over dit product?

Een team van experten staat voor u klaar

Contacteer ons

Waar kunt u allemaal op rekenen?

 
 • Zonnepanelen van topkwaliteit:

Met de zonnepanelen van Luminus kiest u voor de hoogste kwaliteit op de markt: Tier-1. Onze stabiele en ervaren producent hiervan biedt u 25 jaar opbrengstgarantie.

 • Unieke financieringsformule:

Zonnepanelen kunt u ook (onder bepaalde voorwaarden) financieren: via Green4You. Dankzij deze samenwerking tussen Luminus en Ethias kiest u voor een jaarlijkse huurprijs of een vasteprijsformule.

 • Ondersteuning bij het aanvragen van energiesubsidies:

Reken op een professionele ondersteuning bij het aanvragen van steunmaatregelen voor uw zonnepaneleninstallatie. We begeleiden u tijdens uw aanvraagprocedure zodat u kunt profiteren van alle bestaande subsidies om de terugverdientijd te verkorten.

 • Onderhoud en monitoring:

Het totaalconcept voor uw zonnepanelen omvat desgewenst het onderhoud en de monitoring. Zo weet u zeker dat uw investering steeds optimaal werkt en rendeert.

 • Voorstudie en installatie door ervaren technici:

Luminus vertrouwt de technische aspecten, zoals de haalbaarheidsstudie, de installatie en de aansluiting van uw zonnepanelen, al sinds 2015 toe aan haar gespecialiseerde dochterbedrijven Insaver en Dauvister.

Zij installeerden reeds honderden megawatts aan zonnepanelen in heel België, op daken, op carports en op de grond.

Luminus B2B - Een beter beheer van uw energie verdient een financiering op maat.

Zonnepanelen op de grond of op een carport

Zo benut u braakliggend terrein of ongebruikte ruimte zeer efficiënt voor uw productie van duurzame energie.
Bekijk de case Vraag advies aan een expert

Zonnepanelen: deze bedrijven kiezen voor het totaalconcept van Luminus

Zonnepanelen op het dak, zonnepanelen op de grond of op carports: de experten van Luminus begeleiden u van a tot z. Inclusief de voorstudie, montage, technische upgrades van uw elektrische installatie en monitoring. Deze bedrijven delen hun verhaal.

Meer weten: praat met onze experten

Case-Agfa-Gevaert

Agfa-Gevaert

De gloednieuwe installatie van 2.866 zonnepanelen op het dak van Agfa-Gevaert is goed voor 905 MWh groene elektriciteit per jaar, waarmee elk jaar 158 ton CO2 wordt vermeden.

Pascal Juéry, CEO: “Agfa-Gevaert heeft oog voor de toekomst en ziet duurzaamheid als de weg vooruit. We zijn dan ook blij dat Luminus-Insaver heeft geholpen onze ecologische voetafdruk te verkleinen.

Zo voegt Agfa-Gevaert de daad bij het woord.
Case-Qualiphar

Qualiphar

Het dak van farmabedrijf Qualiphar (8000 m2) werd gerenoveerd en de 2.328 zonnepanelen verlagen de uitstoot met 190 ton per jaar.

Bert Van Trimpont, Plant Manager bij Qualiphar: “Een project loopt niet altijd 100% zoals gepland. Maar het is hoe je met deze situaties omgaat dat mee bepaalt hoe succesvol een project is. Daar maakte Luminus het verschil.

Duurzame lokale productie in Bornem
Case-KBC-Leuven

KBC

527 zonnepanelen op het dak van het KBC-gebouw aan het station in Leuven. KBC verbruikt de opgewekte groene stroom volledig zelf en vermijdt hiermee elk jaar 39 ton CO2.

Geert Cromphout, directeur Facilities bij KBC: “Dit project in samenwerking met Luminus toont aan dat KBC Groep blijft inzetten op het reduceren van zijn eigen ecologische voetafdruk.

Het duurzaamheidsbeleid van KBC
Wouter Janssen

Zonnepanelen: een renderende oplossing voor uw bedrijf?
1 webinar, 100 antwoorden.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen voor bedrijven anno 2024?

Bekijk het webinar van Luminus voor een blik in de kosten, terugverdientijd en subsidies. Ook alternatieve oplossingen voor installaties op dak worden toegelicht in het kader van de wettelijke verplichtingen voor bedrijven. Kom te weten wat er komt kijken bij een zonnepaneelinstallatie én hoe Luminus u hierin ontzorgt.

Bekijk het webinar

Zonnepanelen voor uw bedrijf: de grote voordelen

Investeren in eigen duurzame elektriciteitsproductie loont voor uw budget én u maakt mee het verschil voor minder CO2-uitstoot. 

 

 • Lagere energiekosten:
  Naast de lagere afname van het net is er het financiële en fiscale voordeel: geen bijdrage, distributiekosten of belastingen te betalen aan de netbeheerders en aan de staat voor de energie die u zelf produceert. Vraag advies aan een expert.

 • Meer onafhankelijkheid van de energiemarkt:
  Dankzij de productie van uw eigen elektriciteit hebben schommelende energieprijzen veel minder gevolgen voor uw kosten en uw factuur.

 • Snelle terugverdientijd:
  Door de hogere performantie van tier 1-zonnepanelen is uw investering tussen 8 en 10 jaar volledig terugverdiend. Bekijk hier de financieringsformule van Luminus en Ethias.

 • Positief voor het milieu en uw imago:
  Duurzame energie van uw zonnepanelen stoot geen broeikasgas uit. Zo verlaagt u mee de CO2-uitstoot en versterkt u uw imago als bewuste producent van groene elektriciteit.
Download onze productfiche

Zonnepanelen in uw bedrijf: praktisch

Advies is de eerste stap om de juiste beslissing voor uw zonnepanelen te nemen. U krijgt op basis van uw situatie een onderbouwde aanbeveling én inzicht in uw investeringskosten.
 1. Neem contact op

  Neem contact met onze adviseurs

  Samen bekijken we wat uw ideale configuratie is en welke mogelijkheden voor plaatsing in uw situatie optimaal zijn. Voor de offerte is er haalbaarheidsstudie en een analyse van de huidige installatie en dakconstructie.
 2. Offerte

  Offerte

  Op basis van het contact met de adviseur ontvangt u een offerte met technisch lastenboek, een prijsvoorstel en een projectplanning. Ook krijgt u inzicht in de besparing (financieel en CO2-vermindering), subsidiemogelijkheden en financiering.
 3. Aansluitingsaanvraag

  Aansluitingsaanvraag

  Na akkoord wordt bij de netbeheerder de netstudie gelanceerd. Hij bekijkt of het vermogen kan worden aangesloten en wat mogelijke gevolgen zijn.
 4. Installatie 

  Installatie 

  Deze gebeurt door onze partner Insaver (Vlaanderen en Brussel): panelen, omvormers, netontkoppelbord en zo nodig elektrische aanpassingen aan de huidige installatie.
 5. AREI-keuring

  AREI-keuring

  Een onafhankelijke instantie (OCB, AIB Vincotte, ACEG, …) staat in voor de technische keuring. Wij doen voor u de aanvraag.
 6. Aansluiting

  Aansluiting

  De netbeheerder verzorgt de aansluiting, en de groenstroomteller en vierkwadrantenteller worden geplaatst. Uw eigen duurzame energieproductie kan beginnen!
  Maak een afspraak

Nog meer energiebeheer oplossingen

Zonnepanelen maken deel uit van een toekomstgericht energiebeleid.
Doe uw voordeel met de expertise van Luminus en de ervaring in honderden bedrijven.
Luminus B2B - Elektrisch rijden: Laadoplossingen op maat van uw bedrijf voor uw eigen elektrische voertuigen of die van uw bezoekers!

Laadpalen en zonnepanelen

Elektrificatie van uw wagenpark raakt door de nieuwe fiscale regels in een stroomversnelling. Eigen laadpalen in combinatie met zonnepanelen is de manier om kostenbesparend uw fleet te beheren. Luminus biedt u een volledige service aan voor e-mobility, zowel in uw bedrijf als bij uw medewerkers thuis.

Laadpalen: bekijk het e-mobilityaanbod
Luminus Windenergie: produceer zelf uw groene stroom.

Eigen windmolen

Steeds meer bedrijven produceren hun eigen groene elektriciteit met windmolens op hun terrein.
Wilt u ook duurzaam uw energiekosten verlagen? Onze experten lichten graag de mogelijkheden toe.

Windenergie op uw site

Verhuur uw dak voor zonnepanelen

Beschikt uw bedrijf over een groot dak (>3000m² bruikbare oppervlakte)? Laat uw dak renderen door het te verhuren aan Luminus voor de plaatsing en uitbating van zonnepanelen. Win-win voor u en het klimaat.

Ontdek ons voorstel

Meer tips om u te helpen besparen