Hulp en ondersteuning

Heb je een vraag

Groepsaankoop groene energie voor professionals

Kan u best wat hulp gebruiken bij het vergelijken van uw huidig Luminus-contract met het voorstel voor een groepsaankoop dat u ontving voor uw bedrijf?
Bel ons op 078/150 152

Groepsaankopen groene energie voor zelfstandigen, KMO's en verenigen

Vergelijkingen via groepsaankopen gebeuren vaak op basis van “gemiddelden” en zijn niet per se voor elke individuele deelnemer goedkoper. Bovendien worden ze steeds minder interessant wegens de competitieve energieprijzen. 

Overweegt u een groepsaankoop groene energie voor uw bedrijf en hebt u reeds een aanbod ontvangen? Vergelijk het voorstel dan zeker met uw huidig Luminus-contract.

Uw Luminus-contract in vergelijking met een groepsaankoop:
onze experten helpen graag

Je wilt een groepsaankoop groene energie toetsen aan het huidig energiecontract van uw bedrijf? We helpen graag! Onze experten geven persoonlijk advies en kunnen, indien gewenst, een voorstel opstellen dat rekening houdt met de energiebehoeften van uw zaak. Bel ons op 078 150 152. U kan ons bereiken van maandag tot vrijdag tussen 8u en 20u en op zaterdag tussen 9u en 13u.

Hieronder geven we alvast een aantal tips waarop u als professional moet letten bij het vergelijken en het beoordelen van een concurrerend aanbod voor uw onderneming:

Het product in vergelijking met uw huidig professioneel contract

 • Gaat het om een vast of een variabel tarief?
 • Gaat het om een elektriciteitsaanbod, een aanbod voor gas of een aanbod voor beide?
 • Gaat het om groene of grijze energie?

De extra professionele diensten in vergelijking met uw huidige contract

 • Welke soort en aantal diensten maken kosteloos deel uit van het aanbod?
 • Welke diensten maken geen deel uit van het aanbod of zal u extra moeten betalen?

Geldigheid van de promotie voor uw onderneming

 • Zal de promotie onmiddellijk worden toegekend of wordt deze u pas toegewezen bij uw jaarlijkse afrekening of het einde van uw contract?

Uw werkelijke verbruik van uw onderneming

 • Werd uw werkelijke verbruik opgenomen in het aanbod? Want een groepsaankoop vergelijkt meestal met een gemiddeld verbruik of met één specifiek tarief. Het aanbod in de vergelijking kan voor uw onderneming misschien helemaal niet gunstig zijn.

Zijn alle kosten inbegrepen

 • De energiefactuur bestaat uit verschillende componenten. Werden al deze componenten in rekening gebracht? Dus niet alleen de energieprijs maar ook de nettarieven en de heffingen.

Voorschotbedrag

 • Werd het voorschotbedrag berekend op het werkelijke verbruik van uw onderneming zodat u achteraf niet voor onaangename verrassingen komt te staan?

Duurtijd van het contract

 • Houd niet alleen rekening met het huidige voorstel maar check vooral ook wat u gaat betalen na de duurtijd van de actie.

Kleine lettertjes

 • Lees zeker de kleine lettertjes en denk eraan dat de voorwaarden van acties altijd kunnen variëren.

Luminus staat steeds garant voor uiterst scherpe prijzen op maat van uw bedrijfsbehoeften, inclusief een standaard 5-sterrenservice. Ontdek onze producten en diensten voor elektriciteit en aardgas of bereken meteen uw prijs online.

Elektriciteit en aardgas voor professionals

 


Een energietarief op maat van uw zaak?

Maak nu de berekening op maat van uw (bedrijfs)behoeften.

Nog geen Luminus klant?

Ontdek welk energieproduct van Luminus het best bij uw bedrijf past en sluit u aan! Onze prijscalculator berekent een energietarief op maat van uw behoeften. 

Bereken uw prijs online

Ontdek hoe Luminus u nog meer tot dienst kan zijn