Hulp en ondersteuning
Energie durable éolienne Luminus

Duurzame energie van Luminus

Op een duurzame en ecologische manier energie produceren en tegelijk zorgen voor bevoorradingszekerheid is een belangrijke verantwoordelijkheid.

Onze hoogste prioriteit? Ecologie en duurzame energie! 

Ecologie en duurzaamheid dragen we bij Luminus hoog in het vaandel, én we gaan er actief mee aan de slag.
We zijn dan ook met trots de eerste producent van groene energie in België!
Energie 100% verte Luminus

Groene energie

Luminus wil onophoudelijk energie besparen en vecht op die manier voor een schoner milieu. Daarnaast produceren we ook zelf groene energie. Dit doen we met milieuvriendelijke technologieën en hernieuwbare energiebronnen zoals waterkracht, windkracht en de energie uit biomassa.
Meer info
Investissement projet durable belge Luminus

Onze groene projecten

Luminus investeert in de productie van duurzame en hernieuwbare energie. Maar dit doen we niet alleen. We maken er een punt van om zoveel mogelijk mensen hierin te betrekken: van overheid over bedrijven tot burgers. Ook je kan dus deel uitmaken van onze groenere toekomst.
Meer info
Les éoliennes belgique luminus

Onze windturbines

Luminus kan zich met een geïnstalleerd vermogen van 448 MW de nummer 1 binnen de Belgische sector van windenergie noemen. Sinds januari 2019 exploiteren we 189 windturbines. Deze produceren genoeg groene energie voor 240.000 gezinnen.
Meer info
Centrales hydrauliques Belgique Luminus

Onze hydraulische centrales

Luminus is niet enkel de Belgische nummer 1 op het vlak van windenergie, maar ook op het gebied van waterkracht. Dankzij onze 7 waterkrachtcentrales, allen geïnstalleerd op Belgisch grondgebied, voorzien we meer dan 60.000 Belgische gezinnen van groene stroom.
Meer info

Onze aandacht voor mens, maatschappij en milieu

Download onze app op