U koos voor Privé

Tot welk type behoort uw onderneming?

Professional

Jaarlijkse uitgave
< € 10 000

Jaarlijks verbruik
Elektriciteit
< 100 MWh

Gas
< 100 MWh

Type meteropname
Jaargemeten

Selecteer

KMO

Jaarlijkse uitgave
€ 10 000 tot € 100 000

Jaarlijks verbruik
Elektriciteit
100 - 1 000 MWh

Gas
100 - 2 000 MWh

Type meteropname
Jaargemeten
Maandgemeten
Telegelezen

Selecteer

Grote onderneming

Jaarlijkse uitgave 
> € 100 000

Jaarlijks verbruik 
Elektriciteit
> 1 000 MWh
 
Gas 
> 2 000 MWh

Type meteropname
Jaargemeten 
Maandgemeten 
Telegelezen

Selecteer

Energieleverancier in België

Isoleren via Luminus loont

Is uw woning goed geïsoleerd? Perfect. Is dat niet zo? Dan is nu het ideale moment om daarvoor te zorgen. Want een degelijke isolatie heeft een positieve invloed, zowel op uw huiselijke sfeer als op uw portemonnee.


De voordelen van degelijke isolatie

Uw woning voorzien van isolatie brengt wel kosten met zich mee, toch wegen die niet op tegen de voordelen op lange termijn.

Lagere energiekosten

U bespaart gemakkelijk 30% op een gemiddeld jaarlijks energiebudget *. 

Profiteer van premies zolang het nog kan

Voorlopig kan u nog profiteren van premies en subsidies op isolatie. Maar die worden elk jaar verder afgebouwd. Vanaf 2020 worden dakisolatie en dubbel glas zelfs verplicht in Vlaanderen, waardoor de kosten hoog kunnen oplopen. Wees er dus snel bij! 

Meer comfort in huis

Een goede isolatie zorgt voor een constantere temperatuur in uw woning, voorkomt tocht en maakt komaf met het onaangename gevoel van koude buitenmuren. In de winter blijft de warmte binnen, en in de zomer blijft de hitte buiten.

Verhoog de waarde van uw woning

Bent u van plan uw woning te verkopen of te verhuren? Overweeg dan zeker om te isoleren en zo de waarde van uw woning te laten stijgen.

Verklein uw ecologische voetafdruk

Een daling in uw energieverbruik zorgt voor een rechtstreekse daling in uw CO2-uitstoot. Zo strijdt u mee tegen de opwarming van onze planeet. U ziet het, milieuvriendelijk zijn loont! 

*Bron: energiesparen.be :  22.000 kWh aardgas aan € 1.180, of 2000 liter stookolie aan € 1.580

Welke soorten isolatie biedt Luminus aan?

Dakisolatie

Warme lucht stijgt, en een dak zonder isolatie kan maar liefst 30% van de warmte van uw woning doorlaten. Dakisolatie is met andere woorden de meest rendabele soort.

  

Een gemiddeld gezin verdient een investering in dakisolatie binnen de 3 jaar terug, dankzij de premies en subsidies die nu nog voor handen zijn. Bovendien levert het de jaren erna een besparing van € 300 op voor een gemiddelde woning.    

Muurisolatie

Kwalitatieve muurisolatie houdt 20% meer warmte vast in uw woning. Luminus biedt twee verschillende manieren om uw muren te isoleren: spouwmuurisolatie en buitenmuurisolatie.

Als uw huis een spouw heeft, twee muren met ruimte ertussen, dan kan er spouwmuurisolatie in aangebracht worden. Is uw huis gebouwd tussen 1920 en 1995, dan zijn deze spouwen hoogstwaarschijnlijk nog niet geïsoleerd.

Spouwmuurisolatie wordt eenvoudigweg aangebracht door een gat in de muur te boren en de isolatie er via dit gat in te spuiten. In de meeste gevallen neemt de volledige installatie slechts één dag in beslag. Spouwmuurisolatie is op 3 tot 4 jaar tijd terug te verdienen.

 

In het geval van buitenmuurisolatie (of buitengevelisolatie) wordt er isolatiemateriaal aan de buitenkant van uw huis geplaatst. Het werkt als het ware als een jas voor uw woning.

De procedure om buitenmuurisolatie te installeren is echter veel ingrijpender dan die van spouwisolatie. Ook heeft dit type isolatie een langere terugverdientijd.

Bent u geïnteresseerd in isolatie voor uw woning?