Hulp en ondersteuning
Isoler via Luminus Maison isolée

Isoleren via Luminus loont

Is je woning nog niet (goed) geïsoleerd? Luminus helpt je graag, een degelijke isolatie heeft namelijk een positieve invloed op zowel de huiselijke warmte als je portefeuille.
Maak een afspraak

De grootste voordelen van een goede isolatie

  • Je kan gemakkelijk tot wel 30% op een gemiddeld jaarlijks energiebudget besparen. Je investering betaalt zich dus vanzelf terug!

  • 30% warmte gaat verloren via je dak, 25% via je muren, 15% via je ramen en nog eens 10% via je vloer! Door te isoleren heb je dus meer comfort in huis. 

  • Je profiteert van premies. Voorlopig krijg je nog premies en subsidies op isolatie. Die worden wel elk jaar afgebouwd, dus het is een kwestie van er op tijd bij te zijn. Zo gaat de premie voor dakisolatie van €6/m² naar €4/m² in 2019. Vanaf 2020 wordt dakisolatie zelfs verplicht in Vlaanderen, net als dubbele beglazing. 

  • Isolatie creëert een meerwaarde voor je woning met het oog op een verkoop in de toekomst. Gecombineerd met het feit dat vanaf 2021 je woning moet voldoen aan 3 van de 6 isolatiemaatregelen, kan je er dus beter nu aan beginnen!

Je wil graag isoleren?

Maak nu een afspraak
 

Soorten isolatie bij Luminus

Isolation toiture luminus économie

Dakisolatie

Aangezien warmte stijgt, kan een huis zonder dakisolatie al snel 30% van zijn warmte verliezen. Dakisolatie houdt dit uiteraard tegen en is de meest rendabele in z’n soort. Een gemiddeld gezin verdient de investering in dakisolatie binnen de 3 jaar terug. De jaren nadien kan je trouwens rekenen op een besparing van zo’n € 300 per jaar.

Luminus isolation des murs de parement

Buitenmuurisolatie

Een ander type isolatie is buitenmuurisolatie, ook gekend als buitengevelisolatie. In dit geval wordt er isolatiemateriaal aan de buitenkant van je huis geplaatst. Je kan het zien als een jas voor je huis.

Maak een afspraak
Luminus isolation des murs économie d'énergie

Spouwmuurisolatie

Een goede muurisolatie houdt 20% meer warmte vast dan een niet-geïsoleerde woning. Als je huis een spouw (twee muren met een ruimte ertussen) heeft, kan je opteren voor spouwmuurisolatie. Huizen die gebouwd zijn tussen 1920-1995, zijn hoogstwaarschijnlijk nog niet geïsoleerd, maar kunnen wel spouwmuren hebben. Om te weten of je muren een spouw hebben, kan je gemakkelijk zien aan de hand van onderstaande legende:
isolatie baksteen

Worden je bakstenen enkel in de lengterichting gebruikt? Dan is spouwmuurisolatie hoogstwaarschijnlijk iets voor jou. Dit type isolatie wordt aangebracht door een gat in de muur te boren en de isolatie erin te spuiten. De volledige isolatie neemt hierdoor meestal niet meer dan een dag in beslag. Spouwmuur isolatie is op 3 à 4 jaar terugverdiend.

Waarom isoleren met Luminus?

Bespaar tot 30%

Een mooie korting op je jaarlijkse energiebudget.

Meer comfort

De warmte van je huis gaat niet meer verloren.

Profiteer van premies

Wij helpen je om de premies te verzilveren.

25 jaar garantie

Slaap op je beide oren door onze lange termijn garantie.

Lees meer over isoleren