U koos voor Privé

Tot welk type behoort uw onderneming?

Professional

Jaarlijkse uitgave
< € 10 000

Jaarlijks verbruik
Elektriciteit
< 100 MWh

Gas
< 100 MWh

Type meteropname
Jaargemeten

Selecteer

KMO

Jaarlijkse uitgave
€ 10 000 tot € 100 000

Jaarlijks verbruik
Elektriciteit
100 - 1 000 MWh

Gas
100 - 2 000 MWh

Type meteropname
Jaargemeten
Maandgemeten
Telegelezen

Selecteer

Grote onderneming

Jaarlijkse uitgave 
> € 100 000

Jaarlijks verbruik 
Elektriciteit
> 1 000 MWh
 
Gas 
> 2 000 MWh

Type meteropname
Jaargemeten 
Maandgemeten 
Telegelezen

Selecteer

Energieleverancier in België

Energieprijs vergelijken

Upload de energiefactuur van uw huidige leverancier en vergelijk de prijzen van Luminus voor gas en elektriciteit. 

Onze energieprijsvergelijkingstool helpt u bij de vergelijking met de tarieven van andere leveranciers in België. Zodra u overtuigd bent kunt u in 1 minuut overstappen.

1. Upload uw energiefactuur

2. Vergelijk onze tarieven voor gas en elektriciteit

3. Stap moeiteloos over naar Luminus Veelgestelde vragen bij het vergelijken van tarieven van energieleveranciers

Hoe gaat de energieprijsvergelijkingstool van Luminus exact in zijn werk?

De allereerste stap is het opladen van uw energiefactuur of eindafrekening voor gas en elektriciteit van uw huidige leverancier in de energieprijsvergelijkingstool van Luminus.

Wanneer u een aparte afrekening krijgt voor gas en elektriciteit dient u beide op te laden. Vervolgens gaat de tool van start met de analyse van alle data op uw factuur. Zo wordt het bedrag op uw eindafrekening of uw maandelijks voorschot herrekend naar uw jaarlijks verbruik. We vergelijken de energieprijs die u vandaag betaalt met onze voordelige tarieven.

Op basis van die analyse krijgt u binnen enkele ogenblikken een overzicht van onze energiecontracten met de beste prijs voorgeschoteld. U bent aangenaam verrast? Dan kan u in enkele stappen eenvoudig overstappen naar Luminus.

Wordt er achteraf iets met de gegevens op mijn factuur gedaan?

De energiefacturen die u oplaadt in onze tool wordt in geen enkel geval bijgehouden. Alle gegevens op uw factuur worden uitsluitend gebruikt voor de prijsvergelijking zelf. De data wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden en wordt niet doorgegeven aan derden.Ik heb geen factuur bij de hand, hoe weet ik dat ik de beste prijs heb voor mijn gas en elektriciteit?

U kan uiteraard ook uw prijs berekenen zonder uw meest recente factuur of eindrekening op te laden. Het enige dat u moet doen is het handmatig invoeren van uw gegevens zoals uw gezins- en woonsituatie. 

Wij raden u echter aan om uw factuur op te laden zodat onze prijsvergelijkingstool u op een snelle, correcte manier het beste tarief kan voorschotelen.


Wat is het verschil met de V-test van VREG?

De V-test vergelijkt objectief de elektriciteits- en aardgasproducten van alle energieleveranciers in Vlaanderen. Op basis van uw verbruik berekenen zij hoeveel u het komende jaar zou betalen als u nu een contract zou afsluiten met een leverancier. 

De V-test is echter beperkt op enkele vlakken. Zo houdt hij geen rekening met kortingen of acties en worden de prijzen enkel aan het begin van iedere maand geüpdate. 

In tegenstelling tot de prijsvergelijkingstool van Luminus moet u bij de V-test zelf alle data handmatig invoeren.

De meest betrouwbare en accurate manier om te ontdekken of u bij Luminus van de beste prijs voor elektriciteit en gas geniet is via onze eigen prijsvergelijkingstool.


Hoe weet ik zeker dat het voorgestelde Luminus tarief het beste is voor mijn noden?

Luminus analyseert alle gegevens op uw huidige energiefactuur en stelt op basis daarvan het beste tarief voor. Dit, aangepast aan uw gezins- en woonsituatie. Een overzicht met een vergelijking van al onze tarieven met gedetailleerde prijsinformatie vindt u hier.


Waarom zou ik mijn huidige leverancier vergelijken met Luminus?

Bij het aanbieden van een voordelig tarief stopt het niet. Op de pagina waarop de verschillende energieproducten worden voorgesteld tonen we ook de passende diensten en services die aan elk contract is gelinkt. 

Zo kunt u Luminus immers rekenen op een vijfsterrenservice. Wanneer u klant wordt krijgt u automatisch toegang tot Luminus EXTRAS!, een getrouwheidsprogramma boordevol voordelen, wedstrijden en exclusieve acties. 

Bovendien kan u als klant inloggen op ‘My Luminus’, een persoonlijke klantenzone met verschillende online diensten. Zo kan u uw facturen en hun betaalstatus raadplegen, uw energieverbruik opvolgen en uw voorschot- en afrekeningsbedrag aanpassen. 

Bovendien kan u uw persoonlijke gegevens, aansluitingen en contracten ten allen tijde wijzigen.Hoe zeg ik mijn contract op bij mijn huidige energieleverancier?

Wanneer u na het vergelijken van prijzen wil overstappen kan dit op eender welk moment. Bovendien is zo’n overstap volledig kostenloos. Zelfs als u uw contract bij uw huidige leverancier vóór de einddatum stopzet. Bij een overstap naar Luminus regelen wij alles voor u en brengen wij uw vorige energieleverancier op de hoogte. U hoeft zelf niets te doen.Wat is het verschil tussen een vaste en een variabele prijs?

Bij gebruik van onze prijsvergelijkingstool moet u rekening houden met twee prijstypes: een vaste prijs of een variabele prijs. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van uw contract, bij variabele energietarieven kan de leveringsprijs variëren gedurende de looptijd. Of het loont de prijs voor langere tijd vast te zetten, hangt volledig af van de ontwikkeling van de energieprijzen. Variabele tarieven kunnen zowel stijgen als dalen, maar het is moeilijk exact te voorspellen of deze hoger of lager zullen worden. Kiest u voor een vaste prijs contract, dan kiest u dus voor zekerheid. De uiteindelijke keuze hangt af van persoon tot persoon. Hier vindt u een overzicht van onze huidige tarieven.Is de elektriciteit van Luminus 100% groen?

Wanneer onze prijsvergelijkingstool het tarief #BeGreen voorstelt, is uw elektriciteit effectief 100% Belgisch en 100% groen. Dit betekent dat uw stroom uitsluitend afkomstig is van hernieuwbare energiebronnen uit ons land. Uw aardgas is klimaatneutraal. Luminus compenseert de CO2 uitstoot door het financieel steunen van projecten die zich inzetten voor de vermindering van CO2.