Ontdek in deze video hoe je kan profiteren van een voordelig tarief.

Vind snel jouw voordeligste tarief: vergelijk onze energieprijzen

Via onze handige energieberekeningstool kan jij gemakkelijk de beste energietarieven van Luminus vergelijken. In slechts enkele stappen vind je de voordeligste prijs voor jouw situatie.

Stap 1: Upload je laatste energiefactuur of start je berekening handmatig

Hoe kan je onze energieprijzen vergelijken?

  1. Dat gaat heel gemakkelijk door in één klik je energiefactuur of je laatste jaarafrekening op te laden via de groene knop.
  2. De energieberekening toont je onmiddellijk een overzicht van de voordeligste energieprijzen.
  3. Kies het voordeligste tarief voor je situatie.

Geen energiefactuur bij de hand? Geen probleem, druk dan gewoon op ‘start berekening’ om je gegevens handmatig in te vullen.

Bereken je besparing

Stap 2: Weet je wat je jaarlijks verbruik is?

Heb je gekozen voor een handmatige berekening van jouw energietarief? Dan hebben we eerst nog wat meer informatie nodig om het voordeligste tarief te berekenen.

Ken je je jaarlijks verbruik van elektriciteit en/of gas? Dan kan je dit hier invullen. Je krijgt vervolgens onmiddellijk een overzicht van de meest interessante energieprijzen voor jou.
Bereken je besparing

Stap 3: Ken je je jaarlijks verbruik niet?

Ook als je niet weet wat je jaarlijks verbruik is, vergelijk je simpel onze energietarieven. Vul gewoon enkele vragen in over jouw specifieke situatie en wij doen de rest. We vragen je onder andere in welk type woning je woont en hoeveel gezinsleden je hebt.
Doe je simulatie

Stap 4: Bekijk jouw voordeligste tarieven

Welke energietarieven zijn nu het voordeligst voor jouw situatie? Wij maken op basis van jouw persoonlijke gegevens een handig overzicht van onze producten. Maak je keuze en klik op ‘teken nu in’ om je energiecontract online aan te vragen.

Bereken je besparing

Veelgestelde vragen bij het vergelijken van tarieven van energieleveranciers

De energiefacturen die je oplaadt in onze tool worden in geen enkel geval bijgehouden. Alle gegevens op je factuur worden uitsluitend gebruikt voor de prijsvergelijking zelf. De data worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden en worden niet doorgegeven aan derden.

De V-test vergelijkt objectief de elektriciteits- en aardgasproducten van alle energieleveranciers in Vlaanderen. Op basis van je verbruik berekent de test hoeveel je het komende jaar zou betalen als je nu een contract zou afsluiten met een leverancier. Dit is op basis van de laatste gepubliceerde prijzen en houdt geen rekening met eventuele promoties.

Voor de berekening van variabele tarieven houdt de VREG rekening met de geschatte evolutie van de marktprijzen op de groothandelsmarkt. Op deze manier wordt er voor variabele tarieven een schatting gemaakt van de prijs voor de komende 12 maanden. Elke maand zal deze schatting opnieuw gemaakt worden, waardoor de prijzen van variabele tarieven maandelijks zullen geüpdatet worden.

Om een volledig beeld te hebben van een persoonlijke offerte kan je best de prijsvergelijkingstool van Luminus raadplegen. Daar worden automatisch de kortingen, de promoties en tijdelijke acties dagelijks in meegenomen.

Bij het aanbieden van een voordelig tarief stopt het niet. Op de pagina waarop de verschillende energieproducten worden voorgesteld tonen we ook de passende diensten en services die aan elk contract is gelinkt.

Zo kun je bij Luminus immers rekenen op een vijfsterrenservice. Wanneer je klant wordt krijg je automatisch toegang tot Luminus EXTRAS!, een getrouwheidsprogramma boordevol voordelen, wedstrijden en exclusieve acties.

Bovendien kan je als klant inloggen op ‘My Luminus’, een persoonlijke klantenzone met verschillende online diensten. Zo kan je je facturen en hun betaalstatus raadplegen, je energieverbruik opvolgen en je voorschot- en afrekeningsbedrag aanpassen.

Bovendien kan je je persoonlijke gegevens, aansluitingen en contracten ten allen tijde wijzigen.

Voor energieconsumenten zonder zonnepanelen maakt het niet zoveel uit wanneer ze van energieleverancier veranderen, voor eigenaars van zonnepanelen is de timing bijzonder belangrijk. Je maakt de overstap best zo dicht mogelijk bij de jaarlijkse meteropname door je netbeheerder. Zo behoud je je zelf opgewekte energie zowel bij je vorige leverancier als bij Luminus.
Als je de leverancierswissel niet goed plant, riskeer je de stroom die je zelf produceerde verloren gaat op het moment van de tussentijdse afrekening.

Wanneer je na het vergelijken van prijzen wil overstappen kan dit op eender welk moment. Bovendien is zo’n overstap volledig kostenloos. Zelfs als je je contract bij je huidige leverancier vóór de einddatum stopzet. Bij een overstap naar Luminus regelen wij alles voor jou en brengen wij je vorige energieleverancier op de hoogte. Je hoeft zelf niets te doen.

Wanneer onze prijsvergelijkingstool het tarief Comfy Green, Comfy Shine of Comfy Plugin voorstelt, is je elektriciteit effectief 100% Belgisch en 100% groen. Dit betekent dat je stroom uitsluitend afkomstig is van hernieuwbare energiebronnen uit ons land. Je aardgas is klimaatneutraal. Luminus compenseert de CO2 uitstoot door het financieel steunen van projecten die zich inzetten voor de vermindering van CO2.

Bij gebruik van onze prijsvergelijkingstool moet je rekening houden met twee prijstypes: een vaste prijs of een variabele prijs. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract, bij variabele energietarieven kan de leveringsprijs variëren gedurende de looptijd. Of het loont de prijs voor langere tijd vast te zetten, hangt volledig af van de ontwikkeling van de energieprijzen. Variabele tarieven kunnen zowel stijgen als dalen, maar het is moeilijk exact te voorspellen of deze hoger of lager zullen worden. Kies je voor een vaste prijs contract, dan kies je dus voor zekerheid. De uiteindelijke keuze hangt af van persoon tot persoon.