U koos voor KMO

Tot welk type behoort uw onderneming?

Professional

Jaarlijkse uitgave
< € 10 000

Jaarlijks verbruik
Elektriciteit
< 100 MWh

Gas
< 100 MWh

Type meteropname
Jaargemeten

Selecteer

KMO

Jaarlijkse uitgave
€ 10 000 tot € 100 000

Jaarlijks verbruik
Elektriciteit
100 - 1 000 MWh

Gas
100 - 2 000 MWh

Type meteropname
Jaargemeten
Maandgemeten
Telegelezen

Selecteer

Grote onderneming

Jaarlijkse uitgave 
> € 100 000

Jaarlijks verbruik 
Elektriciteit
> 1 000 MWh
 
Gas 
> 2 000 MWh

Type meteropname
Jaargemeten 
Maandgemeten 
Telegelezen

Selecteer

Klanten getuigen over de energiediensten van Luminus Business

Getuigenis: Dries Vanstraelen, Operations Manager bij EDEN NV

Wat is de hoofdactiviteit van EDEN?

EDEN NV is producent en distributeur van groenten en fruit. 
Wij verzorgen dus enerzijds bulk leveringen aan winkelorganisaties, verzorgingsinstellingen, industrie … Anderzijds beschikken wij als distributeur over een eigen interne moderne groentensnijderij (2 000 m2), die ons in staat stelt om dagelijks voorgesneden groenten te produceren en te leveren.

Dankzij de vlotte samenwerking met enkele plaatselijke telers van dagproducten en met de grootste Belgische veilingen worden - zeven dagen op zeven - verse producten aangevoerd.

Wat is uw rol binnen EDEN?

Als Operations Manager ben ik onder andere verantwoordelijk voor de opvolging van het productieproces en het energiebeheer. Binnen die rol heb ik een constructieve dialoog met mijn energiepartner, Luminus Business.

Wat zijn uw verwachtingen naar een energieleverancier toe?

Naast natuurlijk het leveren van energie, moeten zij ook nauwgezet de energiemarkt opvolgen en ons zo de kans geven om aan een voordelig tarief energie aan te kopen. Als expert moeten ze me snel kunnen informeren wanneer er zich een marktopportuniteit voordoet.

De aankoop van energie moet door middel van een passend contract zo goed mogelijk afgesteld worden op onze noden.

Daarnaast moeten zij ook, soms zelfs tegen hun eigen winkel in, ons op de hoogte houden over energiebesparende maatregelen, informeren over de subsidies op zonnepanelen of andere energiegenererende installaties.

Waarom koos u voor Luminus Business?

EDEN heeft al een jarenlange samenwerking met Luminus Business. De service van mijn Key Account Manager en de scherpe prijs die werd aangeboden voor mijn energie waren beslissende factoren. Hun contract paste perfect aan de economische en operationele realiteit die we ondervinden.

Welke toegevoegde waarde brengen de services en producten van Luminus Business aan EDEN?

Mijn Key Account Manager houdt mij continu op de hoogte over de laatste ontwikkelingen op de elektriciteits- en gasmarkt. Dankzij dit professioneel advies krijg ik het comfortgevoel dat ik aan een goede prijs energie kan kopen. Mijn Key Account Manager volgt de markt nauw op en adviseert mij regelmatig over de opportuniteiten die zich voordoen in de markt. Zo kan ik op het beste moment mijn prijzen vastklikken.

Luminus Business ontwikkelt ook bijkomende diensten die verder gaan dan puur de energievoorziening. Ze zijn ondertussen een echte energiepartner geworden.

Hoeveel aandacht geeft EDEN aan hot topics als elektrische wagens? 

We hebben het geluk gehad om van Luminus Business een elektrische wagen te mogen testen gedurende een periode van 2 weken. Dit is zeer goed meegevallen. Voor de vertegenwoordigers die zich doorheen heel België moeten verplaatsen moeten we nog even afwachten tot de nieuwe versie er is. Die hebben een grotere actieradius en zijn dus geschikter voor de grote verplaatsingen, maar in de toekomst zien we alvast een concrete mogelijkheid om de wagen van de technische ploeg te vervangen door een elektrische. Zij doen immers kleine afstanden en hiervoor zijn deze wagens reeds perfect inzetbaar.

Op deze manier kunnen we de CO2-afdruk van ons bedrijf verminderen en tegelijkertijd ons personeel en klanten sensibiliseren door aan te tonen dat elektrische wagens ook voor hen een ecologische oplossing kunnen zijn.

Enkele bijkomende belangrijke factoren bij deze overweging zijn natuurlijk de goedkopere ‘brandstof’, de fiscale elementen die op een duidelijke manier de aankoopprijs van dergelijke wagens helpen drukken en de Total Cost of Ownership die, in vergelijking met een voertuig met verbrandingsmotor, uiteindelijk lager uitkomt.

Een even belangrijk maar minder budgetgevoelig element is zeker ook het ‘groene imago’ dat we ons bedrijf zo kunnen meegeven!

Dat kadert trouwens volledig in onze milieubewuste aanpak: om de paar jaar laten wij een doorgedreven energie-audit uitvoeren. Een direct gevolg daarvan is dat we momenteel onze gaslampen aan het vervangen zijn door hoogfrequente Tl’s.

Eerder investeerden we ook al in een fotovoltaïsche installatie van 952 zonnepanelen.

Kortom: groene energie en milieubewust innoveren is belangrijk voor EDEN, maar het moet op een rendabele en kostenefficiënte manier kunnen gebeuren.

Luminus Business ondersteunt ons daarin en helpt waar mogelijk om intelligent aan energiebeheer te doen.

 

Dries Vanstraelen, Operations Manager, EDEN NV