U koos voor Grote ondernemingen

Tot welk type behoort uw onderneming?

Professional

Jaarlijkse uitgave
< € 10 000

Jaarlijks verbruik
Elektriciteit
< 100 MWh

Gas
< 100 MWh

Type meteropname
Jaargemeten

Selecteer

KMO

Jaarlijkse uitgave
€ 10 000 tot € 100 000

Jaarlijks verbruik
Elektriciteit
100 - 1 000 MWh

Gas
100 - 2 000 MWh

Type meteropname
Jaargemeten
Maandgemeten
Telegelezen

Selecteer

Grote onderneming

Jaarlijkse uitgave 
> € 100 000

Jaarlijks verbruik 
Elektriciteit
> 1 000 MWh
 
Gas 
> 2 000 MWh

Type meteropname
Jaargemeten 
Maandgemeten 
Telegelezen

Selecteer

Zelf uw groene energie produceren: een lange lijst voordelen

Zelf alle of een deel van de energie produceren die uw bedrijf nodig heeft om te functioneren is niet langer een utopie. Deze praktijk integreren maakt ondertussen deel uit van het strategisch denken van heel wat bedrijven. Een klein overzicht.


Om uw eigen groene energie te produceren, hebt u voornamelijk twee opties: windmolens en zonnepanelen.

Windmolens: 400 vierkante meter is voldoende

Windenergie is de makkelijkst te produceren, betrouwbaarste en voordeligste groene energiebron, aangezien deze technologie al heel ver staat en op het hele Belgische grondgebied voldoende wind te vinden is. Een windmolen produceert namelijk zo’n 5 à 6 GWh per jaar en heeft een ruimte van amper 20 m op 20 nodig. Het is een uitstekende manier om een stuk onbenut terrein te laten opbrengen: een parking, een opslagruimte of iets dergelijks.

De voordelen van dit systeem zijn legio:

  • Doordat de productie van uw windenergie direct op uw site gebeurt en ze rechtstreeks naar uw bedrijf gaat, hoeft u geen distributiekosten meer te betalen aan uw netbeheerder en blijft u gespaard van een heleboel taksen. In een tijd waarin kosten en taksen maar blijven stijgen, is dit een niet te verwaarlozen besparing.
  • En de investering die daarvoor nodig is... kost niets! Luminus financiert de volledige investering immers, inclusief de ontwikkelingskosten, want stroom produceren is nu eenmaal ons vak.

Zonnepanelen: profiteer van uw bedrijfsdak

Ook zonnepanelen zijn ideaal om weinig rendabele ruimtes te benutten: het dak van uw gebouwen bijvoorbeeld.

De voordelen van zonnepanelen zijn ook enorm:

  • Zoals bij windmolens kunt u aanzienlijk besparen op distributiekosten en taksen.
  • Een productiebesparing: afhankelijk van de capaciteit en het rendement van uw installatie, kunnen de gegenereerde besparingen hoog oplopen. Een Luminus-adviseur kan u helpen bij de evaluatie van deze investering.
  • Een investering op maat: Luminus zorgt voor de financiering van de installatie, en stemt de aflossingstermijnen af op de besparingen die worden gegenereerd door de panelen. Na 10 jaar is de financiering volledig terugbetaald en is de installatie van u.

Een groen en maatschappelijk verantwoord imago

Naast de zuiver financiële overwegingen levert het gebruik van wind- of zonne-energie uw bedrijf ook winst op in termen van imago: het bevestigt of versterkt zijn ecologische karakter en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Wilt u meer weten en, wie weet, de sprong wagen? Neem contact op met uw Key Account Manager of stuur een mail naar btb@edfluminus.be.