U koos voor Grote ondernemingen

Tot welk type behoort uw onderneming?

Professional

Jaarlijkse uitgave
< € 10 000

Jaarlijks verbruik
Elektriciteit
< 100 MWh

Gas
< 100 MWh

Type meteropname
Jaargemeten

Selecteer

KMO

Jaarlijkse uitgave
€ 10 000 tot € 100 000

Jaarlijks verbruik
Elektriciteit
100 - 1 000 MWh

Gas
100 - 2 000 MWh

Type meteropname
Jaargemeten
Maandgemeten
Telegelezen

Selecteer

Grote onderneming

Jaarlijkse uitgave 
> € 100 000

Jaarlijks verbruik 
Elektriciteit
> 1 000 MWh
 
Gas 
> 2 000 MWh

Type meteropname
Jaargemeten 
Maandgemeten 
Telegelezen

Selecteer

De ‘next step’ in duurzaam energiebeheer

Wie al geïnvesteerd heeft in een WKK-installatie is zich al bewust van de voordelen van duurzaam energiebeheer. Maar wist u dat er nu een oplossing bestaat om uw energie-investeringen nog rendabeler te maken?

Voor sommige ondernemingen is cogeneratie niet alleen duurzamer, er zit ook een sterke business case achter. Neem bijvoorbeeld de firma Tomato Masters in Deinze.

Zij kweken tomaten in een serre van 110.000 m² en hebben voor een WKK-installatie gekozen. Ten eerste omdat het vermogen van hun WKK-installatie hen de mogelijkheid geeft om de serre het hele jaar te verwarmen zonder een extra gasketel te moeten gebruiken.

Ten tweede omdat ze ook gebruik kunnen maken van het rookgas van hun WKK om hun tomaten meer CO2 te geven.

De derde factor geeft echter de doorslag: met het vermogen dat niet gebruikt wordt voor de verwarming kunnen ze elektriciteit produceren en verkopen dankzij het Handelsplatform.

Elektriciteit verkopen?

Het Handelsplatform is een web interface van Luminus Business dat rechtstreeks toegang tot de energiemarkt biedt. Het platform is uitermate geschikt voor bedrijven die zelf energie produceren, meestal via WKK-installaties, maar ook zonnepanelen of windmolens. Hierdoor kunnen ze:

  • Prijzen vastzetten, een te produceren volume doorgeven en bepalen hoeveel er meer of minder wordt geproduceerd naargelang de marktomstandigheden.
  • De productie, de opbrengsten en de kosten opvolgen en bijsturen indien nodig om zo de beste voorwaarden te krijgen.
  • Verwittigd worden wanneer er zich bepaalde marktopportuniteiten voordoen, zoals een sterke stijging van de elektriciteitsprijzen overdag.

Extra opbrengst voor flexibel vermogen?

Daarnaast is het platform een handig instrument voor ondernemingen die over een flexibel vermogen beschikken. Via het platform kunnen ze de flexibiliteit van hun installatie of productieproces ter beschikking stellen om het evenwicht in het elektriciteitsnet te helpen beheren. Het voordeel? Ze krijgen daarvoor een financiële compensatie.

Op deze manier kunnen zij hun energieproductie dus nog duurzamer én winstgevender maken. EDF Luminus kan de flexibiliteit inzetten voor Elia of voor zijn eigen portfolio. Door deze dubbele mogelijkheid heeft de onderneming ook zicht op een vast én een variabel model voor de vergoeding. Zo kunnen ze maximaal rendement halen uit hun flexibiliteit.

Duurzaam en rendabel

Duurzaamheid is natuurlijk al een doel op zich. Dergelijke oplossingen bewijzen dat duurzaamheid niet alleen het milieu ten goede komt, het is ook een manier om de rentabiliteit van een bedrijf omhoog te trekken!

Meer info? Aarzel niet om contact op te nemen met uw Key Account Manager of schrijf u in op ons evenement van 28 oktober.

Schrijf u hier in