Luminus Corporate - Waarom een project voor een uitbreiding met Open Cycle Gas Turbines?

Waarom een project voor een uitbreiding met Open Cycle Gas Turbines?

Terug naar thermische energie

Een duurzame en concrete toekomstvisie

Dankzij haar expertise is Luminus in staat een ultramoderne elektriciteitscentrale te bouwen met een uitstekend rendement en een geringe impact op het milieu. Op termijn zal de STEG-technologie gebruik kunnen maken van groen gas of waterstof. Dit project kadert in een duurzame toekomstvisie.

Informatie kan worden verkregen via e-mail.

Contacteer ons per mail Contactformulier
Luminus Corporate - Wat is een stroom- en gasturbine (STEG)?: Ringvaart.

Wat is een stroom- en gasturbine (STEG)?

De productie van elektriciteit in een STEG-centrale begint met de verbranding van aardgas in de verbrandingskamer van een gasturbine. Deze hete verbrandingsgassen drijven de turbine aan, die aan een alternator is gekoppeld om elektriciteit te produceren.

Wanneer de verbrandingsgassen de gasturbine verlaten, komen ze in de recuperatieketel terecht. Ze worden gebruikt om de buizen te verwarmen waarin het water circuleert dat in stoom zal worden omgezet.

De hete stoom drijft op zijn beurt een stoomturbine aan die gekoppeld is aan een alternator. Op die manier wordt dus een tweede keer elektriciteit geproduceerd. Vandaar de naam: stoom- en gasturbine (STEG).

Luminus Corporate - Ringvaart 's avonds.

Focus op Ringvaart

Gent Ringvaart (momenteel 375 MW) is een moderne, gecombineerde cyclus van het type ‘single-shaft’. Een aërocondensor zorgt voor koeling met lucht in plaats van water.

Visualiseer de plannen

Bekijk de infosessie