De thermische centrales van Luminus - Waarom een project voor een uitbreiding met Open Cycle Gas Turbines?

Waarom een project voor een uitbreiding met Open Cycle Gas Turbines?

Terug naar thermische energie

Een duurzame en concrete toekomstvisie

Dankzij zijn expertise is Luminus vandaag in staat om een centrale van de nieuwste generatie te ontwikkelen die de beste prestaties levert op het vlak van rendement en ecologische voetafdruk. Bovendien zal de STEG-technologie ( stoom- en gascentrale ) op termijn het gebruik van groen gas of waterstof mogelijk maken. Dit project kadert binnen een duurzame en concrete toekomstvisie.

Luminus Corporate - Wat is een stroom- en gasturbine (STEG)?: Ringvaart.

Wat is een stroom- en gasturbine (STEG)?

De productie van elektriciteit in een STEG-centrale begint met de verbranding van aardgas in de verbrandingskamer van een gasturbine. Deze hete verbrandingsgassen drijven de turbine aan, die aan een alternator is gekoppeld om elektriciteit te produceren.

Wanneer de verbrandingsgassen de gasturbine verlaten, komen ze in de recuperatieketel terecht. Ze worden gebruikt om de buizen te verwarmen waarin het water circuleert dat in stoom zal worden omgezet.

De hete stoom drijft op zijn beurt een stoomturbine aan die gekoppeld is aan een alternator. Op die manier wordt dus een tweede keer elektriciteit geproduceerd. Vandaar de naam: stoom- en gasturbine (STEG).

Luminus Corporate - Ringvaart 's avonds.

Focus op Ringvaart

Gent Ringvaart (momenteel 375 MW) is een moderne, gecombineerde cyclus van het type ‘single-shaft’. Een aërocondensor zorgt voor koeling met lucht in plaats van water.

Visualiseer de plannen

Bekijk de infosessie